Amenintata cu evacuarea

Luisa Duloiu locuieste cu chirie in casa unui batran care nu-i mai suporta pe cei doi copii. „Fetita e mai mare, are deja 18 ani. Dar baiatul este abia in clasa I. E copil si are energie multa. Batranul are nevoie de liniste si deja nu ne mai suporta. Ne ameninta ca ne da afara”, se plange Luisa. Lovita de cancer, femeia stie ca zilele ii sunt numarate.

Dar trage de viata doar pentru copiii ei. Nu vrea sa-i lase in strada. E constienta ca fiica cea mare, grav bolnava si ea, va trebui sa-si creasca fratiorul. Dar, desi are handicap de gradul I, tanara munceste. Nu castiga foarte multi bani, dar s-au obisnuit cu saracia. De cand si-a depistat boala, Luisa a ramas acasa, iar singurele venituri sunt pensiile (de boala) a ei si a fiicei.

Bani care nu-i permit sa inchirieze o alta casa. Abia ii ajung pentru medicamente si pentru mancare. A facut cerere la Primarie, pentru a-i fi acordata o casa. Primaria a aprobat cererea ei, dar deocamdata nu sunt locuinte. „Trebuie neaparat sa plecam de aici, dar nu putem convinge pe nimeni ca suntem bun-platnici.

Daca nu ne-ar cere chiria anticipat, mi-as lua de la gura numai sa-mi platesc datoriile pana primim locuinta de la Primarie”, spune Luisa Duloiu.