Lucrarile la autostrada Bucuresti - Brasov au fost sistate pe o raza de 400 de metri, in zona localitatii Rafov. Si asta pentru ca in zona au fost descoperite doua situri arheologice din perioada dacica si pre-dacica. Primul dintre ele, unde au fost gasite urme ale unor locuinte vechi de aproximativ 2.500 de ani, se afla la kilometrul 54 al autostrazii.

La aproximativ un kilometru a fost descoperit cel de-al doilea sit, din perioada pre-dacica, secolele V-VI, i. Hr. Constructorii au oprit lucrarile incepand de luni, zona a fost izolata si a fost anuntata Directia de Cultura si Consiliul Judetean Prahova.

Ieri, reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi s-au intalnit cu cei ai Directiei pentru Cultura si cei ai Consiliului Judetean Prahova, hotarandu-se, cu acest prilej, formarea unei echipe de specialisti care va supraveghea realizarea lucrarilor la autostrada. Lucrarile vor fi oprite numai in zonele in care au loc sapaturi arheologice.

Luminita Iatan, directorul Directiei de Urbanism al Consiliului Judetean Prahova a anuntat ca in rest lucrarile se vor derula potrivit graficelor.