Amenajarea primului amplasament destinat plimbarii cainilor de apartament a fost finalizata, zilele trecute, de catre Administratia Domeniului Public si Privat (ADPP). Acesta a fost amplasat in Parcul Dendrologic din Piata Mihai Viteazul si se intinde pe o suprafata de 900 metri patrati.

Initiativa are drept scop restrictionarea accesului cainilor in zonele publice si in special in locurile de joaca ale copiilor. Ploiestenii care au animale de companie trebuie sa-si procure un ecuson emis de ADPP, acestea urmand a fi eliberate, in prima faza, la sediul din strada Valeni nr. 32 (Serviciul Spatii Verzi). In functie de solicitari, punctele de vanzare vor fi extinse.

Cei care vor sa-si plimbe "legal” animalele de companie vor trebui sa scoata din buzunar 50 RON anual, pentru fiecare necuvantator. ADPP va vinde, insa, si ecusoane valabile perioade mai scurte: zilnice - 0,2 RON/ cap de animal, saptamanale - 1 RON/ cap de animal si lunare - 5 RON/ cap de animal.

Cei care nu se vor confroma si vor fi prinsi fara ecuson vor primi sanctiuni cuprinse intre 100 si 200 RON. De asemenea, nerespectarea celorlalte prevederi ale Hotararii Consiliului Local (nr. 8/2007) privind detinerea animalelor de companie, va fi sanctionata cu amenda cuprinsa intre 100 si 1000 RON.