Vrabia malai viseaza! Cozmin Gusa se da deja presedintele Romaniei

Cozmin Gusa, presedintele Partidului Initiativa Nationala a onorat invitatia colegilor maramureseni, find prezent la finele saptamanii trecute \n Baia Mare.

In cadrul conferintei organizate cu aceasta ocazie - prima din provincie, dupa ce el si-a anuntat intrarea \n cursa pentru Cotroceni - Cozmin Gusa a comentat incidentul caruia i-a cazut victima \n Piata Universitatii din Bucuresti, imediat dupa ce Parlamentul l-a suspendat pe Basescu.

Totodata, ne-a povestit si despre planurile si motivele sale pentru care doreste sa ajunga presedintele Romaniei. Il considera pe Traian Basescu un om disperat, un om care joaca rolul victimei, un om care s-ar putea ca \n curand sa \si piarda discernamantul. Nu vede un adversar puternic \n Gigi Becali, considerandu-l, \n principiu, o gluma.

Nu este consumator de alcool, dar nu se \mbata cand bea. Vede palinca de Maramu’ ca pe un medicament si crede ca cei care ajung sus, se defecteaza. Nu insa si el. Este sigur ca va putea transforma Romania \n bine.

Annamaria Somay: Avea nevoie Romania, in momentul de fata, de acest scandal politic?

Cozmin Gusa: Din pacate, da! Toate s-au dezasamblat \n ultima perioada la noi. Traian Basescu, \n mod evident, nu mai putea sa fie pastrat \n functie si nici sa mai poata ocupa vreodata functia aceasta.

AS: Analistii spun ca suspendarea lui Basescu va avea efecte negative asupra economiei tarii...

CG: Unii analisti spun asta, altii spun ca este mai bine ca am scapat de Basescu. Ca era factor de dezechilibru. Mie \mi pare rau ca a patit asta, dar tot ce-a patit merita. {i chiar mai mult merita!

AS: Tariceanu i-a cerut vehement presedintelui sa se tina de promisiune si sa demisioneze. Asta desi, pe vremea cand trecea \ntr-o situatie similara, si prim ministrul a ales sa nu se tina de cuvant...

CG: E o greseala a primului ministru. O mare greseala. Dar nu cred ca \l va costa aceasta greseala. Ce sa mai vorbim, Romania este atat de aburita la ora actuala, \ncat nimeni nu plateste pentru greseli?! Nimeni nu vrea sa plateasca pentru greseli la noi! Nici macar Traian Basescu!”

AS: Nimeni nu plateste pentru propriile greseli! Totusi, platesc pentru fiecare actiune cei nevinovati, romanii!

CG: Da, platesc romanii in fiecare zi! Din pacate! S-au cam saturat, \nsa, de lupta pe care o duc! Eu as vrea sa plateasca mai mult oamenii politici si nu romanii”.

AS: Trei lucruri pe care le-ati schimba \n Romania, daca ati ajunge Presedinte?

CG: “Presedintele, Parlamentul si Curtea Constitutionala”.

AS: Care sunt lucrurile vitale pentru tara noastra \n momentul de fata, din punctul dvs de vedere?

CG: Romania are nevoie acum de o generatie de politicieni curajosi si patrioti, profesionisti si doritori sa relationeze pentru tara. Curtea Constitutionala are nevoie de judecatori necorupti, nesantajabili, care sa poata pastra echilibrul \ntre institutiile statului. Iar presedintele care va urma, trebuie sa fie un presedinte care sa vorbeasca mai putin si sa faca mai mult”.

AS: Va doriti sa deveniti Presedintele Romaniei...

CG: “ Da! Cred ca pot face multe, foarte multe lucruri bune pentru Romania!”.

AS: Spre exemplu?

CG: “ Primul lucru va fi sa stabilesc ordinea de prioritati a Romaniei. Este foarte important acest aspect. Cred ca stiu foarte bine aceasta ordine si pot sa o stabilesc. Al doilea lucru pe care \l voi face, va fi sa ma \nconjor de oameni mult mai inteligenti decat mine, care sa imi spuna ce trebuie sa fac \n anumite domenii, iar eu sa-i ascult si sa ii respect.

Mi-ar placea, insa, cel mai mult sa reconstruiesc spiritul de solidaritate al romanilor. Ma doare sufletul ca romanii nu mai sunt solidari!”.

AS: Pareti convins de faptul ca nu va veti schimba daca veti ajunge presedinte, cum au facut-o altii!

CG: “ Da! Eu am ajuns sa fiu important la varste mici! Conduceam cateva sute de oameni la douazeci si ceva de ani. Am avut functii importante \n Romania, in diferite partide politice sau \n companii mari. Nu m-am schimbat niciodata! Prietenii mei sunt aceeiasi si totdeauna \mi fac bucuros prieteni. Dar doar daca simt ca exista o relatie de sinceritate”.

AS: Credeti in oamenii de langa dumneavoastra? Credeti ca va vor urma \n continuare?

CG: “Pai, toti aia care \mi sunt aproape acum, \mi vor fi aproape si cand voi fi presedinte! In cei in care nu am incredere, nu mai sunt langa mine! Nu ii schimb eu, pleaca singuri. In secunda \n care un om simte ca nu mai ai \ncredere \n el, pleaca singur”.

AS: In afara de onorarea invitatiei colegilor, un alt motiv pentru care va aflati in Maramures este?...

CG: “ O sa iti spun doar tie! Merg la Rohia, sa vorbesc cu episcopul...”

AS: Despre?

CG: “Sa discutam despre viata din zona.

Am fost atacat de mineri

Concluzia fezabila a lui Cozmin Gusa, despre atacul din Piata Universitatii din Bucuresti, asupra sa, a “simpatizantilor” lui Basescu este urmatoarea si a prezentat-o pe larg \n cadrul conferintei de presa pe care a sustinut-o la sediul organizatiei judetene a partidului sau: “Ne-am apropiat de piata. |n acel moment s-au apropiat niste doamne pe care le mai stiam dupa fata.

Am vazut niste oameni din organizatia PD a lui Silviu Ionescu, fostul prefect de Bucuresti, fostul colonel de securitate... Mi-am zis, \n acel moment, ca acesti oameni sunt violenti. |i ziceam si Laviniei Sandru. Din nefericire, chiar asa s-au si dovedit a fi. Eu vroiam sa discut civilizat. Le-am spus ca am dat un vot \n Parlament, dar nu trebuie sa fie suparati.

Ca am venit doar sa le explic de ce am votat \mpotriva lui Traian Basescu, de ce este vinovat el.

Sa le spun ca am votat eu, Cozmin Gusa, care nu sunt corupt, nu sunt Hrebenciuc, nici Voiculescu, nici Vadim Tudor! Sunt de putin timp \n politica si am votat asa nu ca sa scap eu, ca nu sunt prieten cu Patriciu, nici cu Vantu sau cu altii! Am votat asa pentru ca eu asa consider: Basescu este un pericol! Asta am vrut sa le explic, dar nu am apucat! |n cateva secunde am vazut venind din multime un grup de cinci-sase oameni, care veneau coordonati si aveau ochii injectati. Era clar ca nu faceau parte din mitingul acela! Am avut timp doar sa o \mping pe Lavinia la o parte si sa il rog pe colegul meu sa o scoata din multime! Cand am facut acest lucru, un domn cu barba m-a lovit \n stomac.

Eu nu puteam sa ma bat cu acel domn, pentru ca nu da bine pentru un candidat la presedentie sa-i dea pumni replica lu’ ala! Din spate mai veneau oameni, cineva mi-a spus sa ies din multime, pentru ca sunt periculosi.

M-am uitat in spate, avea dreptate! Am mai primit un pumn \n spate... Asta e! Esti om politic, mai si \ncasezi! Problema este alta: cine erau acei oameni? Am cercetat si am descoperit: acei oameni erau ai lui Marian Condescu, seful minerilor de la SC Lignitul Oltenia SRL, prieten bun al lui Traian Basescu, care l-a sprijinit \n 2004 in campanie si a caror dosare penale din perioada 2005-2007, au cam disparut!”.