7,7 la suta dintre clujeni si-au exprimat voturile pana la ora 10.00, potrivit reprezentantilor Biroului Electoral Judetean. Votul a decurs fara incidente majore.

Singurele probleme au aparut in comuna Cornesti. Aici, primarul i-a trimis in sectii si pe loctiitorii presedintilor sectiilor de votare, ceea ce a produs o incurcatura, rezolvata in cele din urma prin plecarea loctiitorilor, spun reprezentantii Asociatiei Pro Democratia.

De asemenea, in Cluj-Napoca, presedintele organizatiei municipale a PSD, consilierul local Remus Lapusan, a sesizat Biroul Electoral Judetean in legatura cu faptul ca angajati ai Politiei Primariei ar fi prezenti in cadrul sectiei de votare din Palatul Copiilor si ar spune oamenilor cum sa voteze.

Numai ca la fata locului exista un singur politist al Primariei, care pazea holul si curtea Palatului Copiilor. Presedintele comisiei sectiei de votare a negat ca ar fi fost incidente.

Deja, cei mai importanti lideri politici din Cluj si-au exprimat votul. Presedintele PD, primarul din Cluj, Emil Boc, si presedintele PNL al Consiliului Judetean, Marius Nicoara, au votat la aceeasi sectie, amenajata in Scoala numarul 10 din cartierul Zorilor.

Emil Boc a venit insotit de sotia sa, Oana Boc, precum si de o serie de lideri ai PD, cum ar fi fostul ministru al Educatiei si Cercetarii, Mihal Hardau, ori deputatul Daniel Buda. Presedintele PD a declarat ca vrea sa isi scoata in aceasta seara bratara de cetatean suspendat pe care o poarta de o luna.

Asculta declaratia presedintelui PD:

Boc: Am dat un vot pentru a elimina abuzul politic al parlamentarilor

Emil Boc a plecat apoi spre Bucuresti. Aici, la sediul central al PD, el va astepta rezultatele referendumului. Liderul PD a spus ca deja pregateste sampania.

La doar cateva minute, la sectia de votare a ajuns si presedintele PNL al Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara. El a venit impreuna cu fiica sa, care a votat pentru prima data.

Marius Nicoara a fost insotit de deputatii liberali din Cluj Horia Uioreanu si Mircea Pusca. Liderul PNL Cluj a declarat ca, dupa vot, merge la stadion, acolo unde Universitatea Cluj se pregateste sa serbeze promovarea in prima liga la fotbal.

Asculta declaratia lui Marius Nicoara:

Presedintele CJ Cluj, Marius Nicoara si-a invatat fiica sa voteze

Marius Nicoara a cautat minute in sir sala in care trebuia sa voteze, pentru ca numele strazii pe care locuieste fusese scris cu carioca la sfarsitul listei.

Foto: Liberalul Marius Nicoara, presedintele CJ Cluj, iesind din sectia de votare