Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat marți că un fugar extrem de periculos, condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de minori, va ateriza în scurt timp în România și va fi încarcerat. „De foarte multe ori discutăm de fugari cu nume celebre condamnați pentru mult mai puțin și uităm să discutăm despre infractori extrem de periculoși care abuzează sexual minori, tineri și care sunt condamnați pentru infracțiuni de viol și trafic de persoane”, a spus Gorghiu.

Persoană arestatăFoto: Jochen Tack / Alamy / Alamy / Profimedia
  • „Astăzi vom avea pe teritoriul României și va ajunge în sistemul penitenciar un infractor extrem de periculos: Ghinea Marius Liviu, condamnat în România la 10 ani de închisoare pentru o infracțiune extrem de gravă, trafic de minori. Este un infractor extrem de periculos, un om nociv care a traumatizat copii, a frânt destine și a nenorocit familii intregi”, a declarat marți la Guvern ministrul Alina Gorghiu.

Gorghiu: N-aș vrea să trecem astfel de fugari la „și altele”

Potrivit acesteia, infractorul a fost repatriat din Germania.

  • „De aceea am simțit nevoia să vă vorbesc despre acest fugar, condamnat la 10 ani de închisoare, pentru că de foarte multe ori discutăm de fugari cu nume celebre condamnați pentru mult mai puțin și uităm să discutăm despre infractori extrem de periculoși, care abuzează sexual minori, tineri și care sunt condamnați pentru infracțiuni de viol și trafic de persoane.
  • Astfel de fugari se disting prin pedepse mari pe care le au de executat și n-aș vrea să-i trecem la și altele”, a declarat Alina Gorghiu.

Ministrul Justiției a precizat că de la începutul anului și până în prezent statul a reușit să aducă în țară aproape 300 de fugari.