Pe 29 mai, Regia Autonoma de Transport Public (RATP) Ploiesti a organizat o licitatie pentru inscriptionarea a 24 de autobuze, in cursa pentru castigarea unui contract de aproximativ 40.000 de lei inscriindu-se trei firme. Una dintre ele, Ekart SRL, a fost reprezentata la deschiderea ofertelor de catre consilierul PSD, Augustin Mitu, a carui semnatura apare si in procesul verbal al licitatiei.

Ei bine, Ekart SRL a castigat licitatia cu un pret de 33 de lei / mp, fara TVA, cu doar 3,3 lei mai putin decat a doua clasata, Adelfos SRL. Potrivit datelor furnizate de Registrului Comertului, firma Ekart SRL ii are, printre actionari, pe Adrian Cracea, finul consilierului PSD participant la licitatie.

Augustin Mitu este suspectat acum ca s-ar fi aflat intr-un conflict de interese pentru ca a reprezentat o firma privata, care a castigat o licitatie organizata de institutia subordonata Consiliului Local Ploiesti. „Am niste colaboratori pe acolo, dar nu am nicio treaba cu firma respectiva”, a declarat consilierul.

Secretarul Primariei Ploiesti, Magdalena Mazalu, sustine ca trebuie intocmita o sesizare pentru demararea cercetarilor in acest caz. „Trebuie sa ma sesizeze cineva cu privire la acest caz, altfel nu-mi pot depasi competentele, pentru ca nu sunt organ de ancheta”, spune secretarul primariei. Nici Prefectura Prahova nu a intreprins vreo actiune pana acum.

Purtatorul de cuvant al institutiei, Mihai Condrescu, a declarat: „Prefectura nu se autosesizeaza, ci da o rezolutie dupa ce cerceteaza dosarul transmis de catre Primarie. Pana acum nu am primit niciun document in acest sens”.

Monitorul de Prahova a depus vineri, la registratura Primariei Ploiesti, respectiv la registratura Prefecturii Prahova cate o sesizare la care au fost anexate copii dupa procesul verbal intocmit de RATP in care apare numele si semnatura consilierului Augustin Mitu.