Mai multe familii din cateva localitati ale judetului Valcea au fost evacuate din locuinte in urma alunecarilor de teren inregistrate in ultima perioada. In situatia de a-si parasi casele se afla 60 de persoane, care au fost nevoite sa se mute dupa ce pamantul a inceput sa o ia la vale.

Pana acum alunecarile de teren au afectat 40 de locuinte, iar alte 22 au fost distruse. Fenomenul a aparut in urma polilor abundente, pamantul fiind imbibat cu apa.

Printre localitatile afectate se afla si municipiul Ramnicu Valcea, unde au fost inregistrate doua alunecari de teren, precum si localitatile Berislavesti, Berbesti, Boisoara, Cernisoara, Golesti, Glavile, Gradistea, Lalosu, Mateesti, Milcoiu, Muereasca, Popesti, Rosiile, Slatioara, Scundu, Stroesti si Vladesti.

Pagubele produse de aceste fenomene sunt imense, iar unii oameni au ramas fara agoniseala de-o viata, fiind nevoiti sa se adaposteasca pe la vecini sau rude.

O situatie grava se inregistreaza si in localitatea Calimanesti, unde au fost semnalate 28 de alunecari de teren si unde doua case sunt in pericol de a fi distruse.