Steliana Dovlecel, mama celei mai valoroase sportive sibiene a momentului, avea sa traiasca cele mai frumoase clipe din viata.

„Pot spune ca ma simt o mama fericita si implinita", marturiseste mama Stelianei

La patru ani dupa medalia de aur cucerita la Campionatele europene de junioare Steliana Nistor a recidivat, dar de aceasta data la Mondialele din Germania. Departe de freamatul tribunelor si de tensiunea salii, Steliana Dovlecel, mama sportivei a urmarit evolutia fiicei sale in fata televizorului. „Cred ca mi-ar fi placut sa merg sa o vad pe viu, dar nu s-a putut.

Am stat in fata televizorului si i-am tinut pumnii strinsi. Speram sa faca un rezultat mare. Am incredere in ea. Mi-a si promis, inainte de a pleca in Germania, ca va incerca sa ia o medalie. Acum pot spune ca ma simt o mama fericita si implinita", spune Steliana Dovlecel.

La familia Ponor

Steliana Dovlecel a impartasit emotiile alaturi de familia Ponor, la Constanta. Spune ca n-avea bani sa faca aceasta deplasare, dar a fost ajutata de primarul comunei Selimbar, Daniel Maricuta. „N-aveam bani sa merg la Constanta, dar domnul Maricuta m-a ajutat. M-a intrebat daca vreau sa merg sa vad la Constanta si i-am spus ca imi doresc.

A fost ceva senzational sa stau alaturi de familia Ponnor. Ne-am bucurat tare mult impreuna de rezultatele fetelor. Imediat dupa concurs, si cind am vazut ca a luat medalii, nici sa pling de fericire nu mai puteam. Toata lumea ma asalta cu laude, iar telefonul n-a sunat atita de cind ma stiu. De bucurie, la final am baut sampanie. A fost un sentiment tare frumos", povesteste mama sportivei.

Cadou de majorat

Aseara, Steliana Dovlecel a mers alaturi de familia Ponor sa intimpine lotul la Bucuresti. Printre bagaje, mama gimnastei de argint si-a ascuns intre bagaje si un mic cadou pentru fiica ei, care, simbata, va implini 18 ani. „M-am tot gindit ce pot sa-i iau. Steliana a spus ca-si doreste ceva care sa tina minte toata viata. I-am luat un lantisor de aur.

Chiar daca nu-l va purta acum, macar sa stie ca este de la mama ei un cadou de majorat. I-as face si un tort sau o prajitura, dar nu are voie si nici timp, pentru ca pleaca inapoi la Deva. Poate oi avea timp sa o serbez mai incolo", marturiseste Steliana Dovlecel.

Rezultate de exceptie

Steliana Nistor a fost vedeta Romaniei la Campionatele Mondiale. Dupa o serie excelenta in calificari, sportiva sibianca a avut mari emotii in finala pe echipe. A ratat atit la sol, cit si la birna, dar evolutiile sale au ajutat nationala sa obtina medalia de bronz si implicit calificarea la Jocurile Olimpice. La individual compus, sibianca a fost mult mai stapina pe ea.

A trecut cu brio de toate cele patru aparate, iar rezultatul a fost excelent: medalie de argint. In finalele pe aparate, toata lumea spera la o medalie in proba de paralele. N-a fost sa fie. Si-a luat insa revansa in finala la birna, unde a avut o executie impecabila, ceea ce i-a adus a doua nota din concurs. „Am facut un concurs bun si sint mindra de aceasta performanta obtinuta.

Oricum, sint constienta ca mai am mult de lucrat pentru a face aceleasi rezultate si la Olimpiada. Voi face tot posibilul pentru a fi acolo sus in permanenta", spune Steliana.

A vrut sa renunte

Provenita dintr-o familie modesta, Steliana a dus o viata tumultoasa. A avut in citeva rinduri tentative de a renunta, dar mama spune ca antrenoarea Raluca Bugner a fost cea care a impulsionat-o intotdeauna sa continue. „Cind ii era greu, spunea ca nu mai face si vine acasa. La un moment dat a si stat trei zile acasa, dar a venit doamna Raluca si a luat-o cu forta inapoi la sala. Imi pare bine ca s-a intimplat asa", spune mama Stelianei Nistor.

Laudata de Raducan

Rezultatele obtinute de Steliana au fost apreciate si de fosta campioana mondiala si olimpica, Andreea Raducan. Prezenta la competitie in calitate de jurnalist, fosta gimnasta a avut doar cuvinte de lauda la adresa sportivei. „A facut un concurs foarte bun. Se vede ca exercitiile ei au greutate si poate sa faca rezultate la fel de bune si la Olimpiada", spune Raducan.