Reprezentantii primariei din Cardiff au venit la Cluj cu o serie de propunerii pentru decongestionarea traficului in Cluj-Napoca. Britancii considera ca municipalitatea trebuie sa dezvolte transportul in comun pentru a limita fluxul de autovehicule in oras.

Orasul Cardiff numara aproximativ 350 de mii de locuitori si s-a confruntat cu aceleasi probleme de circulatie pe care le intampina Clujul acum, atat datorita numarului mare de autoturisme, cat si a artelor inguste .

“Noi am inceput sa schimbam sistemul de trafic in Cardiff inca de acum 20 de ani, dar nu as putea spune ca am rezolvat toate problemele. In fiecare an sunt din ce in ce mai multe masini iar noi trebuie sa luam continuu masuri pentru decongestionarea traficului” a afirmat Rodney Bergman, lider al consiliului Cardiff.

Administratia orasului Cardiff au pus la punct un sistem de transport in comun sufficient de performant pentru ca doar o parte a locuitorilor sa nu aiba nevoie de autoturismul personal. Pentru cei care care trebuie sa se deplaseze cu masina s-a gasit solutia comasarii.

Prin rotatie, fiecare angajat din Cardiff renunta la autoturismul propriu si se deplaseaza catre locul de munca impreuna cu colegeii. Cred ca ar fi o reusita importanta daca am putea sa-I convingem si pe clujeni sa practice un asemenea sistem”, a spus vice-primarul clujului, Adrian Popa.

Primarul Emil Boc nu a putut participa la intalnirea cu delegatia din Marea Britanie fiind retinut de presante probleme politice. Reprezentantul orasului Cardiff a regretat incidental darn u a ramas pe deplin neconsolat.

“Imi pare rau ca nu m-am putut intalni cu primarul Emil Boc, totusi discutiile cu cei doi vice-primari au fost deosebit de instructive, a replicat cu politete Rodney Bergman.