Au depasuit planul cu 20 la suta. Dupa ce a intarziat aprope un an proioctul autostradei Transilvania , Compania Bechtel a reusit deja sa cheltuisca toate fondurile puse la dispozitie de catre guvern. In aceste conditii tronsonul Turda-Gilau va putea fi dat in folosinta in toamna anului viitor.

Compania Bechtel a reusit sa depsasca deza volumul de lucrari prevazut pentru acesta toamna. Reprezentantii Bechtel au afirmat ca pana la sfarsitul lunii va fi turnat si primul strat de astfalt.

Luna trecuta am cheltuit toate cele 120 de milioane de euro si speram sa mai obtinem inca 67-70 de milione pana la sfarsitul anului, a declarat Bogdan Sgarcitu, directorul de comunicare al Bechtel

Pentru anul viitor guvernul a prevazut pentru primul trimestru 130 de miliarde de euro pentru lucrarile la Autostrada Transilvania. Daca suma va fi depasita executivul va recurge la credite. De asemena guvernul va asigura trebui sa asigure si fondurile necesare pentru expropieri.

Potrivit estimarilor in judetele Cluj si Bihor va fi nevoie de aproximativ 66 de milioane de lei noi pentru exproprierea imobilelor proprietate private.

“Stiu ca inca mai sunt unele probleme cu exproprierile, dar din informatiile pe care le-am obtinut de la compania americana s-au efectuat exproprieri in proportie de 75 la suta. Sper ca pana in prima parte a anului viitor sa finalizam toate procedurile”, a afirmat ministrul dezvoltarii, Lazlo Borbely

Executivul a demarat pregatirile pentru inaugurarea lucrarilor la cordorul 4 european in 2009. In paralel se poarta negocieri cu statul maghiar pentru unificarea sistemului rutier al celor doua tari.

Ungaria are un plan de constructie de autostrazi si drumuri expres care merg pana la granita cu Romania Sunt in acest moment discutii cu oficialii statului maghiar pentru crearea de noduri rutiere intre cele doua strazi, a spus Tanczos Barna, secretar de Stat in Ministerul Transporturilor.