Prefectul Alin Tise afirma ca va refuza numirea in functia de inspector guvernamental. Tise considera ca avansarea propusa de seful executivului este o decizie politica mascata intr-un act administrativ lipsit de orice justificare.

Alin Tise sustine ca nu a primit inca o decizie oficiala de avansare in functia de inspector guvernamental. "Am fost informat neoficial despre avansare. Am fost sunat de secretarul de stat Victor Paul Dobre, ca sa ma felicite si sa imi multumeasca pentru colaborarea buna pe care am avut-o ca prefect".

Alin Tise considera ca avansarea propusa de guvernul Tariceanu este o manevra politica menita sa-l indeparteze din functia de prefect. Tise afirma ca se astepta la acesta decizie deorece ea fusese exprimata public de catre liberalii clujeni.

"Avansarea mea este o decizie politica, doar imbracata in haine de avansare. Se incalca regula care spune ca toti prefectii sa fie apolitici", a spus Tise

Potrivit legii Alin Tise ramane in funtia de prefect pana cand succesorul sau va depune juramantul. Surse din prefectura afirma ca numirea noului prefect Calin Platon va avea loc sambata, iar functia de vice prefect ramasa vacanta va apartine unui membru UDMR.