Inca 60 de milione de euro pentru Parcul industial Tetarom III. Compania Nokia a prezentat primii trei furnizori care vor functiona in fabrica de telefone mobile din comuna Jucu. Cele trei firme vor produce componente si ambalaje pentru produsele Nokia. Reprezentantii Nokia au afirmat ca primele telefoane fabricate la Jucu vor putea fi comercializate incepand cu luna februarie 2008.

Potrivit directorul Nokia Romania, John Guerry vor fi produse patru modele care vor putea fi gasite si pe piata romanesca.

Furnizorii Nokia

- BYD este o firma chinezeasca cu o cifra sa de afaceri de 1500 de milioane de euro in 2006. Compania va furniza Nokia componentele din plastic necesare telefoanelor mobile. Potrivit graficului de dezvoltare a fabricii de la Jucu BYD va investi la Cluj 20 de milioane de euro.

-Manualele de folosire a telefonelor Nokia vor fi concepute si executate de catre Hansaprint&Elanders, firme specilizate in tiparituri. Cele doua companii vor investi aproximativ 20 de milioane de euro si vor angaja 150 de muncitori.

-Fabricarea cutiilor pentru telefoane si distributia acestora va fi asigurata de catre compania finlandeza Stora Enso.

Potrivit oficialior Nokia pe langa investitia de 60 de milioane de euro cele trei companii vor angaja pana in 2009, 800 de muncitori.

Marius Nicoara presedintele consiliului judetean considera Nokia va atrage la Jucu o investitie de cel putin 200 de milioane de euro. “In contract se stabileste ca la Nokia Village se vor investi minim 200 de milioane de euro si vor fi angajati, la finalul investitiei, minim 11.000 de oameni “.

Reprezentantii companiei s-au aratat insa mai rezervati : “Pentru Nokia vom avea nevoie, la finalul investitiei, de un numar intre 3500 si 5000 de angajati “, a declarat directorul Nokia, John Guerry.