Nici macar organele in drept nu au fost anuntate, astfel ca participantii la trafic au avut parte de o imagine sumbra.

In urma unui banal accident rutier, animalul s-a ales cu picioarele din spate rupte. Pentru ca incurca traficul, bietul cal a fost tirit pe cimp si lasat in agonie. Doua zile animalul s-a chinuit sa se ridice, dar dupa o lunga suferinta si 48 de ore de frig s-a linistit. A fost eutanasiat in cursul diminetii de ieri. "L-am vazut de luni dimineata aici.

Pe la sase cind am trecut eu era aici si de atunci se tot chinuie saracul. Stiu al cui este, dar nu a venit sa vada de el", a declarat Serban Trandafir. "L-am vazut cind l-a lovit si dupa aceea l-au tras aici sa nu incurce masinile. De atunci sta aici si se chinuie, dar nu poate ca are picioarele rupte. E al unui om de aici, dar nu am vazut sa vina sa vada de el", a povestit si Florin Cojocar.

Amenda drastica

Oamenii care au trecut zi de zi prin zona s-au obisnuit cu imaginea. Fiecare participant la trafic intorcea putin capul si trecea mai departe. Nici macar pe proprietar nu l-a interesat de soarta propriului animal fapt pentru care va fi tras la raspundere de catre organele competente.

"Am luat la cunostinta despre situatie, am identificat proprietarul care va fi amendat, conform legilor in vigoare, cu suma de 500 de lei", a declarat inspectorul Mircea Fulea de la Politia Sebes.

Vasile BereS

"Imediat, colegii mei se vor deplasa in localitatea Petresti, pentru a efectua o ancheta si a stabili propietarul animalului respectiv. O alta echipa va face o vizita la Primaria Sebes pentru a le aduce, in cel mai bun caz, la cunostinta ceea ce s-a intimplat si pune citeva intrebari despre respectarea legii.

Rezultatele acestor actiuni voi avea grija sa va fie aduse la cunostinta, deoarece pare un caz iesit din comun, avind in vedere faptul ca pe un drum circulat intr-o localitate europeana, se poate ca un animal de talie mare, sa fie cazut si sa stea pe marginea drumului o perioada de timp fara ca cineva sa ia act de astfel de evenimente"

a adaugat suparat, directorul DSVSA Alba.

Astfel de cazuri determina autoritatile sa se gindeasca tot mai serios la adoptarea unei legi si crearea unui organism care sa aiba atributii reale in situatii de acest gen.