Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a sustinut, luni, ca ar fi purtat o discutie cu Silviu Prigoana, adaugand ca intrarea acestuia in concediu de paternitate nu va impieta asupra activitatii de parlamentar, democrat-liberalul urmand sa vina la plen ori de cate ori partidul va avea nevoie.

"Cred ca atat timp cat o deputata poate sa faca un copil si are concediu maternal, probabil ca daca legea prevede ... si bunicul poate sa fie. (...) Am discutat cu dansul si cand avem nevoie in mod special, va veni la Parlament", a spus Toader, potrivit Agerpres.

Liderul grupului PDL a afirmat ca, in acest caz, legea trebuie respectata, singura problema pe care ar putea-o intampina Prigoana fiind aceea ca "va primi o singura retributie - ajutorul pentru tatici, sau pentru mame, cum vreti sa-i spuneti".

"Nu-l opreste nimeni sa vina la Parlament si chiar avem nevoie in anumite situatii de domnul Prigoana. Nu va fi o activitate permanenta, daca trebuie sa stea la copil", a mai declarat Toader.

Democrat-liberalul Cezar Preda a afirmat ca modul in care va fi afectata activitatea parlamentara de absenta lui Prigoana va fi analizat si discutat.

"Cat de mult ne va afecta pe noi in activitatea parlamentara cand este o majoritate destul de mica, vom analiza si vom discuta. (...) Sa vedem in ce masura aceasta activitate e incompatibila cu prezenta domniei sale la vot. Vom analiza", a afirmat la randul sau democrat-liberalul Cezar Preda.

Sulfina Barbu a spus ca Silviu Prigoana ar trebui sa-si exercite mandatul de parlamentar macar prin participarea la dezbaterile in plen si la voturile finale. In opinia ei, Prigoana ar trebui absolvit de alte responsabilitati in comisiile de specialitate, pe care le are ca deputat, dar sa participe la voturile finale din Camera.

"Este optiunea dumnealui. (...) Faptul ca, in familie, au luat aceasta decizie, ca dumnealui sa se ocupe de ingrijirea copilului ,cred ca este o decizie pe care au luat-o in cunostinta de cauza. Din punct de vedere procedural, cred ca va trebui sa ne explice daca domnia sa ramane in concediu sau va participa la voturile finale din plenul Camerei", a spus democrat-liberala.

"E o premiera, dar domnul Prigoana stiti ca ne-a obisnuit cu premiere, asa ca nu e niciun fel de problema. Cred ca va veni pana la urma la Parlament. Cred ca dansul a vrut, pana la urma, sa puna in evidenta veniturile pe care le are", a declarat si Roberta Anastase.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a trimis, luni, Comisiei juridice, spre analiza, o solicitare a deputatului PDL Silviu Prigoana prin care acesta solicita acordarea concediului de ingrijire a copilului "pana la doi ani". El precizeaza in cerere ca fiul sau cel mic este nascut pe 10 decembrie 2010.