Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a trimis, luni, Comisiei juridice, spre analiza, o solicitare a deputatului PDL Silviu Prigoana prin care acesta cere concediu de paternitate "pana la doi ani", relateaza Agerpres.

"Va rog sa dispuneti analiza posibilitatii prin care sa beneficiez de concediu pentru ingrijirea copilului pana la doi ani, conform legislatiei in vigoare", solicita Prigoana in cererea adresata conducerii Camerei.

El precizeaza in cerere ca fiul sau cel mic este nascut pe 10 decembrie 2010.

Daca solicitarea ii va fi acceptata, PDL ar ramane fara un vot la Camera Deputatilor.

Potrivit Mediafax, in perioada in care se discuta propunerea ministrului Muncii de reducere a concediului maternal, deputatul PDL Silviu Prigoana a sustinut public, prin mai multe declaratii, reducerea acestui concediu, la un an si chiar la 6 luni, considerand ca un concediu prelungit deprofesionalizeaza femeile.

Adriana Bahmuteanu a nascut, in 10 decembrie, un baietel, Eduard Gabriel. Sotii Adriana Bahmuteanu si Silviu Prigoana mai au un baiat, Mihai Maximus, nascut in 2007.

Silviu Prigoana mai are doi fii, Honorius si Silvius.

Adriana Bahmuteanu: Vreau sa ma intorc la munca

Adriana Bahmuteanu a declarat, pentru Mediafax, ca vrea sa se reapuce de munca si sa isi reia activitatile, acesta fiind motivul pentru care sotul ei, deputatul PDL Silviu Prigoana, a cerut conducerii Camerei Deputatilor sa beneficieze de concediu pentru ingrijirea copilului pe o perioada de 2 ani.

Adriana Bahmuteanu a spus ca ea si cu Silviu Prigoana sunt "un pic atipici", fata de familiile din Romania, in care de obicei sotia este cea care beneficiaza de concediu pentru ingrijirea copilului.

"Va trebui sa ma reapuc de munca, trebuie sa aduca cineva bani in casa. O sa imi reiau activitatile. Si in perioada in care am fost gravida, m-am ocupat de Etno TV si Taraf TV (televiziuni controlate de familia Prigoana, n.r.)", a mai spus Adriana Bahmuteanu.

Pana in mai 2010, Adriana Bahmuteanu a realizat emisiunea "La sueta cu Bahmu" la Kanal D. Potrivit informatiilor aparute in presa, Adriana Bahmuteanu este in prezent in negocieri cu televiziunea B1 pentru a prezenta o emisiune de divertisment.