Plenul Camerei Deputatilor se desfasoara, marti, in absenta PSD si PNL, care au anuntat ca parasesc sala in semn de protest fata de faptul ca Roberta Anastase prezideaza plenul, relateaza Agerpres.

Anastase a precizat, la inceputul sedintei, care a debutat cu peste 20 de minute intarziere, ca 177 de deputati si-au inregistrat prezenta la lucrari.

Dupa acest moment, liberalul Eugen Nicolaescu a anuntat ca grupul PNL paraseste sala de sedinte in semn de protest fata de faptul ca Roberta Anastase conduce plenul, iar Sever Voinescu este secretar de sedinta.

"Nu am crezut vreodata, din '90 incoace, ca Parlamentul va putea functiona in absenta opozitiei. Puterea actuala asta doreste. Daca asta doreste sa fie o putere totalitara si ii acordam acest privilegiu, dar trebuie sa se duca in fata poporului si sa spuna de ce face asta - ca sa fure bani publici, sa fure voturi. (...) Va aduc aminte, doamna Roberta Anastase, ca exista o decizie a grupului PNL ca, atata timp cat dumneavoastra nu recunoasteti ca ati furat la votul pe legea pensiilor, ca atata timp cat dumneavoastra furand voturi conduceti lucrarile Camerei Deputatilor, grupul nostru parlamentar nu va participa la asemenea dezbateri dezastruoase", a spus Nicolaescu.

In replica, Anastase a spus ca PNL a depasit o limita maxima suportabila si a facut "o precizare tehnica", aratand ca liberalul Mihai Voicu a fost permanent in sala la votul asupra legii pensiilor.

"Nu ne intimidati si ne vom duce mai departe activitatea noastra parlamentara in sensul in care noi nu chiulim, ci muncim in Parlament si pe dumneavoastra va lasam sa furati", a replicat Nicolaescu.

Dupa acest schimb de replici, liderul deputatilor PSD+PC, Mircea Dusa, a anuntat ca si social-democratii si conservatorii parasesc sala de plen.

"Noi nu mai participam la sedinta, nu puteti sa ne bagati pumnul in gura folosind abuziv majoritatea si nerespectand principiile, spunandu-ne ca n-avem voie sa intervenim pe procedura. (...) E o chestiune nationala, foarte serioasa, daca aveti o responsabilitate, daca aveti acel interes national care tot e mentionat, ar trebui sa incercati sa deblocati situatia din Camera", a spus Dusa.

El s-a aratat deranjat de faptul ca liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, ar fi amenintat ca celor care lipsesc sa nu le fie acordata indemnizatia.

Dusa a sustinut ca absentarea de la plen a PSD reprezinta o forma de protest fata de modul in care Roberta Anastase conduce lucrarile Camerei Deputatilor.

"Nu chiulim, e o forma de protest pentru felul abuziv in care conduceti lucrarile si folositi majoritatea fara a respecta regulamentul", a conchis Dusa.

Plenul Camerei continua cu dezbaterile asupra proiectelor inscrise pe ordinea de zi in absenta opozitiei.