Deputatul PDL Sever Voinescu considera "profund gresit" faptul ca toti liderii Partidului Democrat Liberal sunt in Guvern si ca intreaga activitate a formatiunii se limiteaza la guvernare, o situatie care aminteste de un film thriller de seria B, in care "sufletul cuiva s-a mutat in trupul altcuiva".

Voinescu a declarat, la Radio RFI, ca PDL trebuie sa aiba gradul lui de autonomie fata de Guvern: "PDL este foarte implicat in chestiunea guvernarii in acest moment. Am spus-o cu alta ocazie, din punct de vedere institutional, asistam la o situatie care aminteste de un film thriller de categoria B: sufletul cuiva s-a mutat in trupul altcuiva. Practic, sufletul sau mintea Partidului Democrat Liberal s-a mutat in trupul Guvernului".

Parlamentarul democrat-liberal avertizeaza ca PDL nu trebuie sa ajunga in postura partidului-stat: "Relatia PDL cu Guvernul nu trebuie sa fie sub nici o forma una de totala suprapunere, pentru ca asta ne impinge catre tipul partidului-stat, care este in acelasi timp partidul perdant".

Sever Voinescu crede ca "nu e-n regula" ca PDL se confunda cu guvernarea. "In orice sistem democratic, partidul care se identifica perfect cu mecanismele statului si incearca sa traga din asta toate foloasele posibile va pierde la alegerile libere care urmeaza. Asta s-a dovedit sistematic si-n istoria electorala a Romaniei. Or PDL in acest moment aproape ca se confunda cu guvernarea si nu e in regula".