Principalul vinovat pentru situatia in care a ajuns tara este Traian Basescu, a declarat deputatul PSD Nicolae Banicioiu, citat de Agerpres. Social-democratul a adaugat ca premierul Emil Boc este doar "un bun executant". La randul sau, presedintele PSD Bistrita-Nasaud, deputatul Radu Moldovan, a afirmat, preluat de Mediafax, ca in prezent exista o mare concurenta intre bancurile cu Bula si cele cu presedintele Traian Basescu, iar seful statului are mari sanse "sa il bata" pe Bula.

Declaratiile liderilor PSD au fost facute la conferinta de alegeri a TSD Bistrita-Nasaud, desfasurata sambata.

"Eu nu il consider pe domnul Boc atat de vinovat, sa stiti, eu il consider doar un naiv si atat. Este un bun executant,(...), dar vinovatul principal trebuie sa stiti ca este domnul Basescu", a spus Banicioiu.

Politicianul social-democrat a sugerat si faptul ca discursul despre solidaritate al presedintelui Traian Basescu pare inspirat dintr-un discurs asemanator tinut de dictatorul Adolf Hitler, in 193: "Citeam recent o carte despre un alt mare iluminat din anii '33-'34, Adolf Hitler. Va recomand sa cititi primul discurs al lui Adolf Hitler, in '34, in fata parlamentului german: fond de solidaritate, asta propunea, el, exemplul natiunii, este primul demnitar care isi dona salariul, asta le propunea parlamentarilor, sa isi doneze salariile, luand exemplul lui, si cum el ii va duce, dupa ce vor suporta efectele crizei, recesiunii economice, spre lumina. Stiti spre ce lumina i-a dus, da? Vad ca al nostru a citit ceva (...) si s-a inspirat din anumite discursuri".

Liderul PSD Bistrita: Bancurile cu Basescu le vor depasi pe cele cu Bula

La randul sau, presedintele PSD Bistrita-Nasaud, deputatul Radu Moldovan, a afirmat ca in prezent exista o mare concurenta intre bancurile cu Bula si cele cu presedintele Traian Basescu, afirmand ca seful statului are mari sanse "sa il bata" pe Bula.

"As putea sa va vorbesc despre PIB, dar nu stiu in ce masura va intereseaza. Mai bine va spun un banc, nu de alta, dar, in momentul de fata, este o mare concurenta intre bancurile cu Bula si cele cu Basescu. In mod cert, presedintele Basescu are mari sanse sa il bata pe Bula", a afirmat Moldovan.

Moldovan a declarat apoi ca nu poate spune bancul pana nu aminteste ca, la deschiderea unui an scolar, presedintele Basescu le-a spus elevilor ca nu trebuie sa invete fiindca nici el nu a invatat foarte mult si a ajuns presedinte: "Iata bancul: Emil Boc, care il urmeaza intocmai pe mentorul lui, se sfatuieste cu Daniel Funeriu unde sa se duca la deschiderea anului scolar. Acesta i-a spus sa nu se duca la deschiderea anului universitar fiindca ordonantele date de el nu il recomanda. Nici la colegiu nu i-a recomandat fiindca e micut. Asa ca i-a spus sa se duca la deschiderea anului scolar la o gradinita la grupa pregatitoare. S-a dus, le-a tinut un discurs si, l-a final, se duce langa doi copii si ii intreaba daca stiu ce vor sa se faca cand vor fi mari. Copiii i-au raspuns ca ei nu, dar el?".