Liberalii vor vota impotriva bugetului de stat daca amendamentele depuse de ei nu sunt acceptate, a anuntat prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban, care a precizat ca aceasta decizie a fost luata luni, in unanimitate, in Biroul Politic al partidului. Orban a invocat faptul ca proiectul de buget propus de PDL este unul "de sacrificiu" si pe care il considera "cel mai prost din ultimii 20 de ani".

Declaratii Ludovic Orban:

  • "Am constatat ca acesta este cel mai prost proiect de buget pe care l-a avut Romania in ultimii 20 de ani. Nu are capacitatea sa raspunda nevoilor cetatenilor. Este un buget de sacrificiu, bazat pe trimiterea in somaj a sute de mii de oameni, pe perpetuarea crizei si care nu are in spate nicio masura de combatere a acestei crize".
  • "PNL va formula toate amendamentele de fond, cum ar fi eliminarea impozitului forfetar, stabilirea punctului de pensie la 45% din salariul mediu, cele privitoare la reducerea fiscalitatii si asigurarea acelor ponderi din PIB pentru domenii esentiale cum ar fi Educatia, Cercetarea".
  • "Orice parlamentar liberal va depune amendamente si ramane de vazut care dintre acestea vor fi aprobate".
  • "Am hotarat ca, in cazul in care amendamentele noastre nu vor fi acceptate, vom vota impotriva proiectului de buget de stat pe 2010. Aceasta decizie a fost luata in unanimitate de Biroul Politic al PNL".
  • "Ca sa nu apelam la subterfugii procedurale (n.r. pentru intarzierea adoptarii bugetului), vom fi rezonabili, vom sustine acele propuneri de amendamente bazate pe scoaterea Romaniei din criza".