Seful statului i-a rugat pe primarii din tara sa-i comunice evenimentele din provincie, gen festivaluri, concerte, la care participarea sa nu fie mai mica de 200 de persoane, au declarat pentru HotNews.ro surse democrat liberale participante la sedinta Colegiului Director. De asemenea, pedelistii si-au propus ca tinta pentru primul tur de scrutin sa obtina 40-50% din voturi pentru Traian Basescu. Membrii PD-L se vor ocupa de campania door to door si vor informa populatia despre referendumul pentru Parlamentul unicameral.

In spatele usilor inchise, seful statului a pus la punct impreuna cu pedelistii strategia pentru campania elctorala. Seful statului a rugat primarii sa-l invite la evenimentele de amploare care se desfasoara in provincie, gen festivaluri, concerte dar la care participarea electoratului sa nu fie mai mica de 200 de persoane.

Potrivit surselor Hotnews.ro, democrat liberalii vor merge in teritoriu si vor promova, pe langa candidatura lui Basescu, si referendumul pentru Parlamentul unicameral.

"Noi vom merge la targuri, la balciuri si din poarta in poarta iar domnul presedinte la evenimentele de mare amploare, gen sarbatorirea zilelor de orase, festivaluri, concerte", au declarat surse participante la sedinta Colegiului Director.

Seful statului va merge in week-end la zilele Craiovei, insa oficial, Basescu va da startul campaniei electorale in Moldova, "in curtea lui Gheorghe Flutur", sustin sursele citate.

Democrat liberalii s-au laudat ca au ca obiectiv obtinerea a 40-50% din voturi in primul tur de scrutin. "Mizam pe faptul ca PSD, PNL si UDMR vor primi un vot negativ prin respingerea guvernului Croitoru si, totodata, referndumul pentru Parlamentul unicameral va aduce voturi in plus presedintelui".

Deputatul PDL, Sever Voinescu, a confirmat pentru HotNews.ro ca la intalnirea cu Traian Basescu, pedelistii au discutat despre campania electorala: "A avut indemnuri, si-a manifestat intreaga incredere ca va castiga. A fost un mesaj de incredere in victorie si totodata de mobilizare a tuturor structurilor partidului pentru batalia electorala care urmeaza. Dupa aceea, s-au discutat si chestiuni mai concrete referitoare la desfasurarea campaniei electorale si la ceea ce va intreprinde PDL in teritoriu in perioada care urmeza. S-a vorbit despre sprijinul pe care PDL il da Guvernului Croitoru".

Potrivit unor surse din PDL, Guvernul Croitoru ar urma sa se prezinte luni in Parlament cu lista noului cabinet.

Batalia semnaturilor

  • Sever Voinescu: "Am vazut ca, la depunerea candidaturii, Mircea Geoana a anuntat ca a strans 2.500.000 de semnaturi, numai ca a uitat sa adauge ca strangerea de semnaturi a durat mai bine de trei luni, ceea ce intr-un partid de marimea PSD-ului e cam putin. PDL a strans un  numar aproximativ egal de semnaturi pentru sustinerea lui Traian Basescu, dupa ce presedintele si-a anuntat candidatura".