PNL si UDMR au depus, joi dupa-amiaza, la Camera Deputatilor, motiunea de cenzura pe tema legii salarizarii unitare, intitulata "Decat munca fara rost, mai bine putin si prost". Motiunea este semnata de 121 de parlamentari PNL si UDMR.

Liberalii au anuntat in urma cu doua zile, prin vocea presedintelui Crin Antonescu, ca intentioneaza sa depuna o motiune de cenzura. Anuntul a fost facut in debutul sedintei parlamentare in cadrul careia Guvernul si-a asumat raspunderea pentru legea salarizarii unitare, legea privind restructurarea agentiilor guvernamentale si noua lege a educatiei. De altfel, liberalii au boicotat sedinta parlamentara dedicata asumarii raspunderii Executivului.

UDMR a anuntat ca sustine motiunea de cenzura a liberalilor dupa ce reprezentantii Uniunii Democrate a Maghiarilor nu au reusit sa obtina, in urma negocierilor cu PDL, un amendament la noua lege a educatiei, care prevedea extinderea predarii istoriei si geografiei in limba maghiara pentru minoritati de la clasele I-IV la clasele I-VIII.