Aflat la centenarul Uniunii Scriitorilor, presedintele Traian Basescu a spus ca atunci cind vii "dintr-o lume cu almanahe, cu succesuri si scheleti, e greu sa le vorbesti scriitorilor". Si totusi, Basescu i-a vorbit vicepresedintelui US, Varujan Vosganian, spunindu-i rizind " Ramii aici, te rog mult, si poti sa nu te mai duci la Palatul Victoria".

Presedintele Traian Basescu si-a inceput discursul de la centenarul Uniunii Scriitorilor prin a marturisi ca e greu sa le vorbesti scriitorilor atunci "cind vii dintr-o lume cu almanahe, succesuri si scheleti. O sa incerc sa vorbesc corect, a spus Basescu, sa nu ii reprezint pe cei care vorbesc asa".

Presedintele a facut referire la deja faimoasa expresie a lui Marian Vanghelie, cunoscut si ca "almanahe", dar si la declaratia de miercuri a lui Sorin Oprescu referitoare la "scheletii din dulap".

Un moment inedit a fost cel al oferirii medaliilor de catre presedintele Uniunii Scriitorilor, Nicolae Manolescu. " Pe o parte scrie ce trebuie, pe cealalta parte este cladirea asta, care este inca in picioare", i-a spus Manolescu lui Basescu in momentul in care i-a inminat medalia. Potrivit NewsIn, Basescu a replicat ca cererea pentru un nou sediu a venit prea tirziu, deoarece el nu mai este primar al Capitalei, dar Manolescu i-a adus aminte ca are un "demn succesor" acolo, pe Adriean Videanu.

Seful statului l-a intrebat pe Manolescu daca mai are o medalie si pentru Varujan Vosganian. " Nu stiu daca stiti, el este scriitor", a spus Manolescu. " Atunci este la locul potrivit", a fost replica presedintelui, care a promis ca ii va da o medalie lui Vosganian "cu prima ocazie".

La plecarea de la Uniunea Scriitorilor, Vosganian s-a oferit sa-l conduca in locul lui Manolescu. " Nu, nu, nu, ramii aici, te rog mult, si poti sa nu te mai duci la Palatul Victoria", a fost raspunsul lui Basescu spre amuzamentul celor din jur. Cei doi si-au dat mina rizind, iar cel care l-a condus spre iesire pe seful statului a fost Nicolae Manolescu.