​PSD adreseaza o invitaţie publică partidelor politice si preşedintelui Klaus Iohannis pentru a initia discuţii cu privire la modificarea Constituţiei, inclusiv pe tema comasării alegerilor, a anuntat luni presedintele interimar al social-democratilor, Liviu Dragnea.

Liviu DragneaFoto: AGERPRES

"E nevoie de modificarea Constituţiei, (...) pe care eu sper s-o modificăm la anul, sper. Nu PSD, toată clasa politică, inclusiv preşedintele Iohannis", a spus Dragnea, cu referire la ideea lansată duminică privind comasarea alegerilor şi prelungirea mandatelor aleşilor locali şi a parlamentarilor la cinci ani, potrivit Mediafax.

Liviu Dragnea a adaugat că nu "i se pare corect" ca mandatul preşedintelui să fie scurtat la patru ani, pentru a reuşi uniformizarea alegerilor în România, şi tocmai de aceea a venit cu propunerea ca restul mandatelor să fie prelungite: "Aşteptăm un răspuns, după aceste invitaţii publice oneste din partea noastră, din partea colegilor de la PNL şi în mod special a preşedintelui."

Liviu Dragnea declarase duminică, la Antena 3, că va propune un nou proiect de comasare a alegerilor, în care mandatele parlamentarilor, primarilor şi consilierilor să fie de cinci ani.

Revizuirea Constituţiei a fost una dintre priorităţile anunţate la începutul actualei legislaturi, însă proiectul a fost abandonat în condiţiile ruperii USL şi pierderii unei majorităţii de două treimi care să facă posibilă adoptarea proiectului, care, oricum, trebuie supus aprobării unui referendum naţional.