Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu a declarat, miercuri, ca partidul sau va sustine Codul fiscal in varianta in care a fost votatata de Parlament, cu TVA de 19%.

"ALDE va sustine actualul Cod fiscal in forma lui care deja a fost adoptata in Parlament. Este si o chestiune de consecventa, de angajament fata de partenerii sociali, partenerii din mediul economic, fata de Coalitia pentru dezvoltare cu care am lucrat si am convenit aceste masuri", a declarat Tariceanu, intr-o conferinta de presa.

Intrebat daca ALDE este de acord cu TVA de 20%, avand in vedere ca premierul Victor Ponta s-a aratat dispus sa accepte aceasta varianta, copresedintele ALDE a spus ca nu este de acord si ca nu a existat nicio discutie in cadrul coalitiei de guvernare pe aceasta tema.

Calin Popescu-Tariceanu a mai spus ca noul Cod fiscal readuce Romania la acelasi nivel de competitivitate cu tarile din jur, cu care este in competitie pentru atragerea investitiilor.

Pe 24 august va fi convocat Parlamentul Romaniei in sesiune extraordinara pentru a vota din nou Codul Fiscal retrimis de presedinte. Discutia tehnica intre partidele parlamentare pe marginea Codului vor avea loc joi dimineata.

Klaus Iohannis a refuzat adoptarea Codului Fiscal pe motiv ca relaxarea fiscala introdusa de noul Cod ar periclita echilibrele macroeconomice si nu ar fi sustenabile, pozitia presedinteluifiind sustinuta si de PNL, in ciuda faptului ca liberalii votasera alaturi de PSD in Parlament noul Cod Fiscal.

Premierul Victor Ponta a declarat marti seara ca sustine o modificare la noul Cod Fiscal, si anume o cota de TVA de 20%, cat era in proiectul initial, si nu 19%, cata fost introdus in proiect in urma solicitarilor liberalilor.

Gabriel Oprea, presedintele UNPR, a declarat marti ca UNPR va vota noul Cod Fiscal "asa cum stabilim in coalitia de guvernare".

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca la consultarile tehnice privind Codul fiscal Uniunea sustine reducerea TVA la 19%, dar, daca nu se va intruni majoritatea pentru aceasta propunere, va accepta si varianta Guvernului privind TVA de 20%.