Partidele din Alianta Crestin Liberala vor incepe de lunea viitoare strangerea de semnaturi pentru candidatul la prezidentiale al aliantei, a declarat, miercuri, presedintele PNL Klaus Iohannis, precizand ca din acel moment se va intra "suta la suta in precampania electorala".

Vasile Blaga si Klaus IohannisFoto: HotNews / DP

De asemenea, presedintele PDL Vasile Blaga a anuntat, intr-o conferinta de presa comuna cu Iohannis, ca pe 31 august se vor intruni la Iasi grupurile parlamentare ale ACL si pe 5-6 septembrie se va intruni, la Brasov Liga Alesilor Locali ai ACL, "1.600 de primari si presedinti de Consilii Judetene".

Iohannis a remarcat ca, fata de contracandidatii de la PSD, ACL are "o abordare noua, proaspata, dorinta de schimbare si doua echipe care vor face o campanie exceptionala".

"Institutele de sondare au cerut un termen un pic mai lung decat am considerat noi atunci cand am facut anuntul cu 5 august. In concluzie, maine (n.r. - miercuri) avem sedinta de conducere in ACL, vom convoca Biroul Politic al marelui PNL pentru luni si atunci vom desemna candidatul ACL", a precizat marti Iohannis intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpers.

El a adaugat ca sondajul PNL nu este finalizat si ca in acest moment nu cunoaste date cu privire la rezultatele acestei cercetari sociologice.