Parlamentul se intruneste marti in sedinta solemna pentru a marca implinirea a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO si a 65 de ani de existenta a Aliantei Nord-Atlantice, sedinta la care vor participa presedintele si primul ministru, anunta Agerpres. La sedinta au fost invitati sa participe presedintele Traian Basescu, prim-ministrul Victor Ponta, membri ai Guvernului, fosti presedinti, premieri, ministri de Externe si ministri ai Apararii Nationale, fosti membri ai Delegatiei parlamentare la AP NATO, reprezentanti ai MAE, MApN, SMG, MAI, ambasadori ai tarilor membre NATO si UE acreditati la Bucuresti, ONG-uri din domeniu, reprezentanti ai mediului academic, precum si membri ai familiilor eroilor romani care au cazut la datorie in teatrele de operatiuni NATO.

"La ora 13:30 avem sesiunea solemna a Camerelor parlamentare. S-a stabilit ca la sesiune solemna sa tina un scurt discurs la inceput presedintele Senatului, apoi Gabriel Vlase prezinta declaratia Parlamentului, va fi cate un vorbitor de fiecare grup, maximum 5 minute, dupa care vorbeste premierul si in final presedintele Romanei", declara luni secretarul Camerei Deputatilor Niculae Mircovici la finalul sedintei Biroului permanent al Camerei.

In deschiderea sesiunii solemne va fi intonat imnul de stat al Romaniei, dupa care se va pastra un minut de reculegere in memoria eroilor romani care au cazut la datorie in teatrele de operatiuni NATO.

Gabriel Vlase, seful Delegatiei parlamentare romane la AP NATO si vicepresedinte al Adunarii Parlamentare a NATO, va da citire "Declaratiei Parlamentului Romaniei cu ocazia marcarii a 10 ani de la aderarea Romaniei la Alianta Nord-Atlantica si a 65 de ani de existenta a NATO".

Pe 29 martie 2004, Romania a depus, la Washington, instrumentul de ratificare a Protocolului de aderare la Tratatul Atlanticului de Nord. Depunerea instrumentului de ratificare a fost urmata de ceremonia arborarii drapelului Romaniei in fata Cartierului General al NATO din Bruxelles, organizata la 2 aprilie 2004, in marja reuniunii ministrilor aliati.