Elena Udrea, candidat la sefia PDL, a raspuns sambata acuzatiilor presedintelui partidului, Vasile Blaga, afirmand ca nu a urcat pe scena in campania pentru referendum pentru ca aceasta a fost strategia de comunicare a conducerii, informeaza Mediafax. Blaga a afirmat vineri ca Udrea nu a urcat pe scena la mitingurile din campania de sustienre a presedintelui Traian Basescu la referendum, "probabil ca nici nu era in orasele respective".

Elena Udrea si Vasile BlagaFoto: AGERPRES

"Nu am urcat pe scena referendumului, cum nu a urcat nimeni altcineva din partid, de altfel, in afara de presedintele partidului si de Monica Macovei, pentru ca aceasta a fost strategia de comunicare folosita de actuala conducere a PDL", se arata intr-o declaratie a Elenei Udrea.

Udrea a precizat, in comunicatul de presa, ca a castigat in alegerile parlamentare din 2012 dublul scorului obtinut de Blaga.

"Ei au dorit revansa pentru pierderea alegerilor din 2011 si de aceea au stabilit ca echipa lui Boc face rau partidului, deci nu trebuie sa mai apara nicaieri. Numai ca, iata, in alegerile din decembrie eu am luat de doua ori scorul lui Vasile Blaga, cel care a urcat pe scena. Iar ceilalti nici nu au intrat in Parlament! Dar aceasta nu inseamna ca nu am participat la campanie din spatele luminilor", declara Udrea.

Presedintele Traian Basescu a declarat joi seara la postul B1 TV ca PDL seamana acum in interior cu FSN si ca Elena Udrea poate avea sanse pentru sefia PDL insa numai in contextul unei conventii cinsitite. Cu aceeasi ocazie, presedintele a criticat conducerea actuala a PDL si pe liderul Vasile Blaga pentru indepartarea echipei lui Emil Boc din fruntea partidului dupa alegerile locale din iunie 2012, dar si pentru rezultatele proaste de la parlamentare.

Vasile Blaga l-a atacat dur, vineri, pe Traian Basescu, afirmand ca este pentru a doua oara cand seful statului intervine intr-o competitie interna a unui partid si ca 22 de milioane de romani stiu ca o sustine pe Elena Udrea.

In cadrul unei conferinte de presa, Blaga a amintit ca la mitingurile pentru referendumul din 29 iulie 2012 "nu urca pe scena Elena Udrea, probabil ca nici nu era in orasele respective unde erau mitinguri. Pe scena urcau, in ordine, Blaga -eu urcam primul si incepeam primul discursurile-, dupa care dl Ungureanu, dl Neamtu, dl Papahagi si dl presedinte incheia, sigur, dna Monica Macovei etc.".