Vasile Blaga l-a atacat dur, vineri, pe Traian Basescu, afirmand ca este pentru a doua oara cand seful statului intervine intr-o competitie interna a unui partid si ca 22 de milioane de romani stiu ca o sustine pe Elena Udrea.

Basescu si Blaga, in 2006Foto: Agerpres

"Traian Basescu intervine pentru a doua oara intr-o competitie interna intr-un partid care nici macar nu e declansata. Ca dl presedinte o sustine pe dna Udrea o stiu 22 de milioane de romani, nu e nicio noutate", a declarat Blaga, intr-o conferinta de presa sustinuta la Zalau.

"Vreau sa ii atrag atentia dlului presedinte ca, spre deosebire de mine care nu am acceptat nicio functie in partid, conventia din mai 2011, probabil cu domnia sa, oricum cu dl Boc da, a negociat domnul Sorin Frunzaverde de a intra direct prim-vicepresedinte al dlului Boc in Biroul Permanent National. Domnia sa a plecat din partid de pe functia de prim-vicepresedinte, deci de locotenet al dlului Boc. Asta nu ma face pe mine sa il acuz pe dl Boc ca a vrut sa cada Guvernul Ungureanu, nici pe departe, dar trebuie sa punem lucrurile in ordinea fireasca", a declarat Blaga.

"Partidul acesta, cu conducerea aceasta, este cel care a a salvat democratia in vara si inclusiv pe domnia sa. Pentru ca, domnia sa, fara niciun fel de a spune lucrurilor decat pe nume, atunci a fost de partea dreapta a lucrurilor, aparand institutiile statului, iar noi ne-am facut datoria aparandu-l pe domnia sa. Tin minte ca la mitingurile respective nu urca pe scena Elena Udrea, probabil ca nici nu era in orasele respective unde erau mitinguri. Pe scena urcau, in ordine, Blaga -eu urcam primul si incepeam primul discursurile-, dupa care dl Ungureanu, dl Neamtu, dl Papahagi si dl presedinte incheia, sigur, dna Monica Macovei etc.", a adaugat Blaga.

Potrivit liderului PDL, "dl Traian Basescu nu a lovit in mine, a lovit in PDL".

Intrebat la cine crede ca s-a referit presedintele cand a spus ca PDL are prezidentiabil din aceeasi generatie cu Victor Ponta si Crin Antonescu, Blaga a raspuns:

"Nu stiu, dintr-o data vad ca sunt foarte buni Ponta si Dragnea, asta am inteles de la dl presedinte. Pare-mi-se ca asta vara erau dusmanii natiunii, pe buna drepate, pentru ca dansii erau cei care conduceau ostilitatile impotriva dlului presedinte si a statului de drept. Dl Dragnea chiar are probleme de atunci cu justitia, nu? Dl presedinte i-a reevaluat din nou, la reevaluari se pricepe domnia sa foarte bine, motiv pentru care l-a reevaluat foarte bine si pe dl Oprea, pana cand a cazut Guvernul Ungureanu. Poate ne uitam mai atent cum a cazut Guvernul Ungureanu la momentul respectiv. Nu stiu la cine se referea, dar sigur va avea un prezidentiabil PDL", a adaugat Blaga.

Intrebat daca Emil Boc ar putea fi candidatul PDL la prezidentiale, liderul PDL a precizat ca "poate fi o solutie", adaugand ca, in opinia sa, "obligatia celor care vor conduce partidul este de a a stabili criterii foarte clare pentru candidatul la presedintie".