Statul de drept este pus sub semnul intrebarii prin atitudinea premierului Victor Ponta legata de decizia Curtii Constitutionale si prin presiune exercitate asupra justitiei in ultimele doua saptamani, a declarat joi presedintele Traian Basescu.

Seful statului a fost intrebat, in cadrul conferintei de presa sustinute la Palatul Cotroceni, care a avut ca punct central reprezentarea Romaniei la Consiliul European de la Bruxelles, cum comenteaza declaratia facuta ieri de Victor Ponta.

Seful Executivului afirmase ca nu este surprins de decizia Curtii Constitutionale potrivit careia presedintele reprezinta Romania la Consiliul European, deoarece "stiti foarte bine ca in CCR presedintele Traian Basescu a numit niste oameni care intotdeauna i-au indeplinit dorintele".

"Aici vorbim de tema derapajului democratic grav pe care USL il genereaza de cand a venit la guvernare. Nu avem numai atac pe CCR, incorect, pentru ca nu e majoritar tinand de presedinte sau de PDL, sunt derapaje de la democratie grave nu numai aici, dar uitati-va la presiunile pe justitie, pe CSM, la atitudinea multor ministri, inclusiv cel al justitiei", a raspuns Traian Basescu.

"Statul de drept e pus sub semnul intrebarii prin atitudinea anuntata ieri de premierul Ponta si prin presiunile facute pe justitie in ultimele doua saptamani", a adaugat acesta.