VIDEO Traian Basescu: E prima oara cind sint impiedicat sa-mi exercit atributiunile constitutionale. Niciodata nu voi depune plingere penala impotriva premierului

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 28 iunie 2012, 13:11 Actualitate | Esenţial


Traian Basescu a declarat joi la Cotroceni ca "e prima oara in opt ani de mandat cind sint impiedicat sa-mi exercit atributiunile constitutionale" si a explicat ca Ministerul Afacerilor Externe a refuzat in trei rinduri sa transmita catre Consiliul European delegatia transmisa de Presedintiei care ar fi dus la reprezentarea Romaniei de catre presedinte. Basescu a mai spus ca a refuzat sa mearga la Consiliul European de astazi, unde plecase deja Victor Ponta, pentru a nu pune Romania "intr-o situatie stinjenitoare". Presedintele Basescu a anuntat ca "niciodata" nu va depune o plingere penala impotriva premierului. El a anuntat ca premierul Ponta l-a sunat joi la ora 12.00 pentru a-i cere sa-i aprobe mandatul de reprezentare, dar "deocamdata nu l-am primit".


Declaratie de presa sustinuta de presedintele Romaniei, Traian Basescu:

"Buna ziua. Va marturisesc ca nu este cea mai vesela zi din mandatele mele de presedinte al Romaniei, pentru ca este prima data in opt ani de exercitare a functiei cand sunt impiedicat sa imi exercit atributiunile constitutionale. Repet: impiedicat sa imi exercit atributiunile constitutionale. De ce nu am plecat la Bruxelles, asa cum ma obliga Constitutia, sa imi reprezint statul si asa cum a precizat si Curtea Constitutionala, ieri? Dincolo de faptul ca am fost impiedicat sa o fac - nu vreau sa credeti ca ma plang, dar este o realitate - pot sa va spun ca pana in prezent, in cei opt ani de cand eu reprezint statul roman in Consiliul European, am reusit sa ne cream o buna reputatie. Romania a stiut intotdeauna sa isi formeze aliante variabile in functie de subiectele in discutie, in asa fel incat concluziile Consiliului European sa reflecte intotdeauna interesele noastre. Aceste concluzii au devenit pe urma in multe situatii actiuni ale Comisiei in favoarea Romaniei sau s-au transpus in actele normative, prin preluarea lor de catre Consiliu, acolo unde sunt guvernele, si de catre Comisie si Parlamentul European. Aceasta reputatie pe care ne-am construit-o ar fi fost pusa sub semnul intrebarii daca astazi, la Bruxelles, am fi mers doi delegati. Ar fi fost o situatie stanjenitoare si eu cred ca intr-un moment in care nu numai Uniunea Europeana asteapta foarte mult de la acest Consiliu, dar toata lumea este focusata pe acest Consiliu, o stanjenitoare disputa Presedinte - Prim-ministru la Bruxelles nu ar fi facut numai inconjurul UE, dar si inconjurul lumii, pentru ca ziaristi ca dumneavoastra sunt peste tot si ar fi incercat sa speculeze orice fisura in derularea acestui Consiliu, fie ea si o fisura cu aspect stanjenitor ca cea care ar fi putut viza delegatia romaneasca.



As remarca faptul ca este pentru prima data in perioada postdecembrista, in 22 de ani, cand un prim-ministru isi asuma prerogativele Presedintelui fara sa aiba un mandat de la acesta. As spune putin mai mult, o asumare nelegitima de mandat de reprezentare a statului. Asta cu atat mai mult cu cat aceasta poveste in care incearca unii formatori de opinie ca aici se iau decizii economice. Nu. Se fixeaza concepte care pe urma sunt transformate la nivel national sau la nivelul Uniunii Europene in agende, in prioritati si asa mai departe. Nu stiu daca domnul Florin Georgescu se afla la Bruxelles - nu? - ca sunt chestiuni economice, sau ministrul Economiei. Nu cred ca se afla in delegatia Primului-ministru. Cert este ca Romania este legitim prezenta la Consiliul European, dar este nelegitim reprezentata in acest Consiliu European, atat prin prisma subiectelor care se discuta, dar in primul rand din viziune constitutionala. De altfel, cred ca niciun parlamentar sau politician important nu are a se plange de modul cum Constitutia reflecta ordinea in stat, avand in vedere ca de doi ani cer Parlamentului revizuirea Constitutiei. Acest tip de probleme se pot rezolva prin revizuirea Constitutiei si nu prin incalcarea Constitutiei. De asemenea, am luat decizia sa nu merg la Bruxelles, pentru ca ar fi fost o situatie stanjenitoare si pentru partenerii nostri europeni, sa arbitreze ei o disputa nationala - si eu am vazut astfel de dispute la alte state membre, care isi disputau intaietatea participarii Presedintelui sau a Primului-ministru, si stiu cat de rau erau etichetate astfel de evenimente. Si, personal, nu am vrut sa particip chiar abdicand, daca vreti, de la o obligatie constitutionala, nu am vrut sa particip la crearea unei astfel de impresii in fata partenerilor europeni.

As vrea sa mai stiti un lucru, agenda Uniunii Europene de astazi este mult mai subtila decat pare. Aduceti-va aminte ca, de mai bine de un an si jumatate - si, probabil, trebuie sa ma scuzati ca imi arog acest drept de a sustine ca am fost unul dintre liderii UE care au spus ca solutia noastra pentru viitor este crearea Statelor Unite ale Europei. In mod subtil, documentul care se va discuta astazi si nu va aparea in concluzii este despre cedare de suveranitate. Este, de fapt, cel mai important subiect, care nu este parte a concluziilor. Sigur, el nu este asa intitulat, dar se va vorbi despre control bugetar, se va vorbi despre unificarea fiscalitatii, se va vorbi despre prioritizarea la nivel european a investitiilor, se va vorbi de cresterea autoritatii Bancii Centrale Europene, deci suntem in sfera pe care Articolul 80 o atribuie indiscutabil Presedintelui, aceea care vizeaza suveranitatea. Repet, nu veti vedea scris in documente ceva despre suveranitate, dar se vor pune bazele discutiilor despre o mai puternica integrare. Practic, asta inseamna o mai puternica integrare a statelor. Este posibil sa se lanseze in discutie si posibilitatea alegerii directe de catre cetatenii europeni a unui lider al Uniunii. Sigur, discutiile sunt incipiente, dar este clar ca ideea unei integrari tot mai rapide, tot mai puternice, a unei integrari economice, fiscale, bugetare, bancare, politice, este in substratul acestei agende si trebuie sa ai experienta necesara sa o intelegi si sa o abordezi. Cam acestea au fost lucrurile pe care am vrut sa vi le spun. Daca veti vrea o discutie competenta despre lucrarile Consiliului va asigur ca, dupa ce trece Consiliul, o putem face, o discutie la rece fara tensiunea evenimentului de astazi care, repet, este impotriva vointei mele, dar am decis asa, sa nu merg la Bruxelles, exact pentru a proteja ceea ce am construit opt ani, o buna imagine a Romaniei ca atitudine a ei in interiorul Consiliului."



Sesiunea de intrebari si raspunsuri:

"Intrebare: Avand in vedere ca ati spus ca Premierul si-a asumat atributii constitutionale care nu-i revin, intentionati sa depuneti plangere penala?
Traian Basescu: Niciodata. Nu este treaba mea si va rog sa nu-mi atribuiti niciun fel de intentie din acest punct de vedere. Nu am cerut nimanui, nu am facut astfel de afirmatii si le resping.

Intrebare: Domnule Presedinte, ce veti face de aici inainte? Urmeaza si alte sedinte, reuniuni ale Consiliului European. Renuntati de fiecare data sa mergeti?
Traian Basescu: Hai sa treaca acest Consiliu.

Intrebare: Domnule Presedinte, cum vedeti aceasta nerespectare a deciziei Curtii Constitutionale, o decizie care ar trebui sa fie obligatorie si am vazut ca unii lideri ai USL pun cumva cu semnul intrebarii, daca pot sa ma exprim asa, legitimitatea Curtii Constitutionale?
Traian Basescu: Aici suntem in cu totul alta tema, si anume aceea a derapajului democratic grav pe care USL il genereaza de cand a venit la guvernare. Nu avem numai atacul pe Curtea Constitutionala, atac incorect, pentru ca ea nu este majoritar tinand de Presedinte sau de PDL, sunt derapaje de la democratie grave, nu numai in aceasta privinta, dar uitati-va la presiunile si amenintarile pe justitie, pe CSM, la atitudinea multora dintre ministri, inclusiv a ministrului Justitiei. Deci, suntem intr-o situatie in care statul de drept este pus sub semnul intrebarii prin atitudinea anuntata ieri de primul-ministru Victor Ponta, dar si prin presiunile care s-au facut pe justitie in ultimele doua saptamani. As mai face o precizare: decizia de ieri a Curtii Constitutionale pentru mine nu necesita publicarea in Monitorul Oficial, pentru ca ceea ce a precizat Curtea Constitutionala este si in Constitutie. Deci, practic, Curtea Constitutionala a facut o citire a art. 80 si a art.148 din Constitutia Romaniei. Eu nu aveam nevoie de publicarea ei in Monitorul Oficial, pentru a merge la Bruxelles, eu aveam nevoie sa nu fiu impiedicat sa ajung la Bruxelles.

Intrebare: Cand spuneti presiuni puse pe justitie in ultimele doua saptamani va referiti la cazul Adrian Nastase?
Traian Basescu: Nu numai. Ma refer in general la atitudinea fata de justitie.

Intrebare: Buna ziua, domnule Presedinte.
Traian Basescu: Buna ziua.

Intrebare: Ati vorbit despre o reprezentare nelegitima a Romaniei la Bruxelles de catre premierul Victor Ponta, in acelasi timp ati spus.ca...
Traian Basescu: Atentie, nu Romania este nelegitim prezenta, ci premierul reprezinta nelegitim statul roman.

Intrebare: Ati spus, in acelasi timp, ca nu ati mers la Bruxelles pentru a nu pune sub semnul intrebarii reputatia castigata de Romania de-a lungul timpului. Vreau sa va intreb...
Traian Basescu: In Consiliul European.

Intrebare: In Consiliul European. Care este motivatia pentru care nu l-ati mandat pe Premier sa nu reprezinte Romania?
Traian Basescu: In primul rand, n-a venit sa discutam un mandat, m-a anuntat doar ca se duce. Trebuie sa va spun ca astazi, in jurul orei 12:00, ora Romaniei, mi-a dat un telefon sa-i aprob un mandat. Lucru... Pai, deocamdata nu l-am primit; in al doilea rand, mandatul pentru Consiliul de astazi este extrem de complicat si va garantez ca privind la delegatia cu care a mers si stiind subtilitatile Consiliului sunt convins ca nu au inteles mandatul pentru Consiliul European de astazi. Ce este bine, insa, este ca astazi discutiile sunt doar incipiente legate de o mai puternica integrare si ele vor evolua in perioada urmatoare.

Intrebare: Daca imi permiteti, din delegatie face parte si domnul ministru al Afacerilor Europene, Leonard Orban, care de obicei mergea si cu dumneavoastra la astfel de reuniuni.
Traian Basescu
: Asa este, dar lucrurile sunt mult mai complicate decat strict zona domnului Leonard Orban. Domnul Leonard Orban este un specialist al functionarii Comisiei si nu un politician cu propria lui viziune despre Europa, sau daca o are, in orice caz functia il impiedica sa o manifeste. Nu spun, orice om poate gandi cum arata Europa, totul este autoritatea cu care vorbesti despre Europa viitoare, in ce calitate vorbesti despre ea si, implicit, cum te raportezi la ceea ce in mod practic si politic se poate face, ceea ce domnul Orban nu poate face ca ministru.

Intrebare: V-as ruga sa imi spuneti, spuneti ca ati fost impiedicat sa exercitati...
Traian Basescu: Este ultima intrebare in orice caz, da?

Intrebare: Va referiti aici si la Ministerul de Externe, este inclus si domnul Marga?
Traian Basescu: Ma refer la doua institutii cand spun ca am fost impiedicat sa imi exercit mandatul. Probabil nu stiti, este, sa spunem, un lucru mai putin cunoscut: delegatiile - asa am stabilit de opt ani de cand merg la Consiliul European, asa a fost stabilita practica institutionala, ca Presedintele sa transmita la Ministerul de Externe delegatia cu care participa la Consiliul European. Asta pentru ca sistemul de comunicatii al Uniunii Europene este atribuit Ministerului de Externe. Nu poti sa pui mana pe telefon sa-ti anunti delegatia, pur si simplu delegatiile se comunica prin sistemul confidential de comunicatii care se numeste COREU, comunicatii Europa. Este un sistem confidential prin care lista delegatilor, ca si restul corespondentei, se face cu Bruxellesul. Am transmis pe data de 28 lista delegatiei, am primit raspuns de la ministru, semnat de ministrul de Externe, prin care ma informa ca, din dispozitia Primului-ministru nu se transmite delegatia stabilita de Presedinte. Ieri, dupa decizia Curtii Constitutionale, am transmis din nou delegatia la Ministerul de Externe, dar si in copie la Premier. In jurul orei 23:00 am mai transmis o data delegatia la Ministerul de Externe si la cabinetul Premierului si, pana dimineata, delegatia pe care eu am stabilit-o, pe care ar fi trebuit sa o conduc, nu a fost transnisa la Bruxelles, la Consiliul European. Ca atare, prin decizia Premierului si a ministrului de Externe, Presedintele a fost practic impiedicat sa-si exercite mandatul, pentru ca nu figureaza pe delegatia oficiala a Romaniei.

Intrebare: Daca imi permiteti, foarte scurt.
Traian Basescu: Ultima.

Intrebare: Domnule Presedinte, inainte sa-l desemnati premier pe Victor Ponta, ati discutat aceasta problema importanta a reprezentarii Romaniei la Consiliul European?
Traian Basescu: Da.

Intrebare: Si?
Traian Basescu: Va multumesc."







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















58291 vizualizari

 • -210 (262 voturi)    
  *plangand de emotie* (Joi, 28 iunie 2012, 13:14)

  MarianEugem [utilizator]

  m-au ciuruit!
  • +165 (213 voturi)    
   Sunt convins ca Basescu coace ceva (Joi, 28 iunie 2012, 13:35)

   dottore [utilizator] i-a raspuns lui MarianEugem

   E malefic, dar numai asa poti eradica ciuma rosie
   • -161 (185 voturi)    
    basescu si-a gasit nasul (Joi, 28 iunie 2012, 13:58)

    deceneus [utilizator] i-a raspuns lui dottore

    eee, si-a gasit si Basescu nasul in sfarsit :)
    • +90 (104 voturi)    
     mai.. (Joi, 28 iunie 2012, 14:25)

     Vuck [utilizator] i-a raspuns lui deceneus

     esti copil !
     • +92 (108 voturi)    
      obraznicul... (Joi, 28 iunie 2012, 14:42)

      danali [utilizator] i-a raspuns lui Vuck

      ...asta de ponta trebuie urgent arestat.
      • +112 (126 voturi)    
       Ipocrizia conduce Romania! (Joi, 28 iunie 2012, 15:11)

       Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui danali

       Ponta a declarat ca:
       -respecta deciziile CCR
       -ca l-a sunat pe Traian Basescu spunandu-i ca il asteapta la Bruxelles
       In realitate:
       -nu a respectat decizia CCR
       -l-a sunat pe Traian Basescu ca sa-i ceara un mandat in timp ce-i blocase plecarea netrimitand lista intocmita de presedinte la Bruxelles
       Traducere libera:
       -nu respect pe nimeni, nici pe socru-miu, daramite niste babalaci numiti de Chior!
       -l-am sunat la misto pe Base, ca sa ma dau baiat bun in fata poporului asta de rahat pe care il fac cum vreau eu! Va arat eu democratie!....
       • -54 (70 voturi)    
        Serviciile tocmai i-au transmis (Joi, 28 iunie 2012, 15:21)

        Corinteni [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

        ca din toate conflictele astea cu Ponta pierde electoral, exact ca in conflictul cu Raed, asa ca "SuperBase" alege sa faca ceea ce stie sa faca cel mai bine: sa planga.
        • +24 (24 voturi)    
         daca asta (Joi, 28 iunie 2012, 19:00)

         excalibur [utilizator] i-a raspuns lui Corinteni

         e tot ce-ai inteles, mi-e mila de tine. Cit sunteti voi de postaci uselisti, trebuie sa recunoanesti ca ro. nu are cum sa progreseze cu neocomunistii la putere. Nu vreau sa mai fac nici o referire la nesimtirea crasa a copilotului, la dispretul fata de lege a intregii gasti de tilhari care e la putere.
       • -20 (40 voturi)    
        eu v-am spus..... (Joi, 28 iunie 2012, 15:25)

        Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

        Cel mai inteligent cedeaza (Miercuri, 27 iunie 2012, 19:48)
        Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui zaboo
        Basescu va juca aceasta carte, cea mai buna pentru el.
        Intentionat a lasat Curtea Constitutionala (ma rog, asa au primit ciorna de la Cotroceni) ideea ca presul poate delega prim ministrului reprezentarea Romaniei...
        In ultimul moment, va iesi public si va explica ca el, fiind mai intelept, a hotarat sa-l lase "pe ala micu" la Bruxelles , pentru binele Romaniei, sa nu ne facem de ras cu certurile astea ..
        Lumea o sa ramana in extaz, "ce pres intelept avem...."si va rade de Ponta, ramas fara replica.
        Punct si meci pentru Basescu.
        Cel putin, asta este planul.
        pe pariu ca merge Ponta?
        • +11 (19 voturi)    
         Corect. (Joi, 28 iunie 2012, 16:55)

         Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

         Doar ca mai este un motiv pentru care nu a fost acolo. Cred ca se vede foarte bine cine incalca constitutia: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12645116-joseph-daul-presedintele-grupului-ppe-practicile-lui-victor-ponta-fac-intreb-daca-nu-cumva-democratia-din-romania-grav-amenintata.htm
      • -55 (75 voturi)    
       snif, snif! (Joi, 28 iunie 2012, 15:15)

       Corinteni [utilizator] i-a raspuns lui danali

       Raul de Ponta m-a lasat acasa. M-a incapacitat! Sa-ti fie rusine Dinu Patriciu!
       • +40 (48 voturi)    
        se pare (Joi, 28 iunie 2012, 15:26)

        flitmania [utilizator] i-a raspuns lui Corinteni

        ca tu ai primit o galeata ca sa scrii tampeniile astea.
        • +12 (14 voturi)    
         galeata a avut deja (Joi, 28 iunie 2012, 16:37)

         FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui flitmania

         Mama lui........
       • -33 (47 voturi)    
        mda, iar face pe victima. Mai tzine? (Joi, 28 iunie 2012, 15:35)

        Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui Corinteni

        Nu stiu de ce, dar simt ca romanii care l-au urmarit sau il vor auzi la reluarile de seara, au si vor avea un zambet pe buze.....
        ne place cand un "jupan" isi rupe gatul...
        daca basescu era destept (dar, iata, nu este) il delega el pe Ponta si ramanea el jupanul....dar a ratat ocazia asta.
        Ma bucur, era timpul sa simta si el ca nu este buricul pamantului, cum, vad si acum, se crede.
        Cu ocazia asta "a dat din casa" (impardonabil d.p.d.v. diplomatic) tema ascunsa a acestui consiliu, o tema delicata.
        Adica IAR A DAT CU BATA-N BALTA !!!!!
        Dupa alegeri trebuie suspendat.
        Dupa aia, fara imunitate.....
        • +32 (46 voturi)    
         prostia omeneasca (Joi, 28 iunie 2012, 15:46)

         James Bond [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

         Citind comentariile lui Wizard of Oz, Corinteni, MarianEugen, Deceneus, si alti postaci, ma intreb cat de prosti pot fi unii oameni...
         Mare trebuie sa fie prostia si ignoranta astora.

         Tu asta care iti spui Wizard of Orz, ciumpalacule, voi nu faceti distinctia intre omul Basescu si Presedintele Romaniei. Sa spui ca "PRESUL poate delega prim ministrului reprezentarea Romaniei" iti bati joc de institutia statului.
         Cu toate astea, voi postacii analfabeti acuzati "regimul dictatorial al lui Basescu" fir-ati voi sa fiti de pacalici.
         In Constitutia Poliniei, este prevazut ca orice atac la Presedintele tarii este neconstitutional.
         Pacalicilor, ar trebui ca ceilalti cititori sa va dea raspuns cu un cuvant: "Pacalitiule", sa va cumintiti, analfabetilor...
         • -19 (25 voturi)    
          prostia... (Joi, 28 iunie 2012, 16:08)

          Jr [utilizator] i-a raspuns lui James Bond

          citind comentariul tau, ma minunez cat de prosti sunt unii oameni...
         • +16 (22 voturi)    
          Nu ese MarianEugen (Joi, 28 iunie 2012, 16:13)

          misescu [utilizator] i-a raspuns lui James Bond

          este MarianEugeM

          cineva i-a 'plagiat' numele. tactica a la psd & ponta (doctorat, negoita vs. negoita samd)
         • +13 (17 voturi)    
          Nu-ti face griji despre microbii astia (Joi, 28 iunie 2012, 16:15)

          Troll [utilizator] i-a raspuns lui James Bond

          Pe citiva ii avem deja. Cind vom avea semnal o sa-i lovim repede si tare.
          • -6 (8 voturi)    
           semnalul? Hei, trezirea! Nu mai merge ca in '50... (Joi, 28 iunie 2012, 21:40)

           Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui Troll

           Troll, dottore, chess, sucaa, anonimm, zaboo, potaissa, ruffus, Andradda, Veetor, adonisss, t_roxx, mman ......etc.
           Ce au ei in comun?
           - Stilul foarte asemanator, cate o data identic.
           - Pozitionarea pe aceeasi baricada, pe scurt, basisti sadea.

           Ipoteze:

           1. sunt una si o singura persoana, prezenta la toate articolele politice, cu un fetish privind pseudonimul
           2. sunt un grup care asa se recunosc: in pseudonim au o litera dublata.

           Amice Troll, pe mine "ma aveti" ?
           Sper sa ma aveti pe listele voastre, poate chiar sa posed un dosar.
           Inainte de '89 aveam dosar la secu si asta ma umplea de mandrie, acum.....m-ati uitat?
         • -12 (20 voturi)    
          raspuns la ,,popas'' (Joi, 28 iunie 2012, 16:41)

          Buz [utilizator] i-a raspuns lui James Bond

          Daca nu raspundeai DESTEPT ramineai! Pacalici esti tu cu pedelistii tai, care mai credeti ca va mai da poporul vreo sansa. Sunteti doar niste ofiliti si mai gatati aici pe hot news cu gargara ca ati pierdut puterea. Mars la lucru nu la cersit, perversilor portocalii. Huooooo!
          • +17 (23 voturi)    
           răspuns lui buz (Joi, 28 iunie 2012, 17:12)

           ochiometru [utilizator] i-a raspuns lui Buz

           Băi trandafiriilor de 2 luni guvernul nu se ocupă decât de şulfării. Dealtfel la ce miniştrii are nici nu ar putea să facă altceva. Iaca legea cu reintregirea salariilor şi pensiilor...unde este bă nevlegilor...că v-aţi înfoiat ouăle că faceţi şi dregeţi. O lege a-ţi încercat şi voi şi tocmai aia a căzut. În rest ordonanţe de urgenţă cu ghiotura ...19 bucăţi în 70 de zile...Mare urgenţă naţională era trecerea ISC, ICR, Moniturul Oficial etc. Crăpa ţara dacă nu treceau la guvernul de pitpalaci. Vedeţi că vă păcăliţi pentru că poporul nu v-a votat pe voi... bă ţugulanilor..., poporul a votat împotriva PDL. Ce credeaţi...că deodată ne căzu cu tronc plagiatorul şi cu Arici Pogonici. Hai că sunteţi impotenţi intelectuali.
          • +9 (9 voturi)    
           :) (Vineri, 29 iunie 2012, 5:45)

           Uzu_buzu [utilizator] i-a raspuns lui Buz

           cum marsh la lucru mah ? pai nu voi sunteti aia care v-ati suparat ca v-a taiat Boc pensiile de sanatate (chit ca erati sanatosi tun) si indemnizatiile de revolutionar (pe care vi le-a dat Iliescu pomana electorala).
           V-as spus Boc, v-a spus Basescu, v-a spus si MRU ca sa va puneti pe munca. Ia zi, tu ai servici ?
           :)
          • +2 (2 voturi)    
           ... (Vineri, 29 iunie 2012, 11:09)

           renegatul [utilizator] i-a raspuns lui Buz

           PENIBIL!
        • +11 (13 voturi)    
         Ai sa vezi tu (Joi, 28 iunie 2012, 18:48)

         Ellias [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

         Cat o sa ne coste pe noi, "prostimea" faptele celui care il sustii. Asta poanta, e un tzanc in ale politicii. Nu realizeaza ca la Consiliul European, nu se poate plagia. Ne baga in kkt cu tot cu tara. Tine-o tot asa Wizard of Oz, sa vezi in cateva luni unde se ajunge cu acest infumurat.
        • +5 (7 voturi)    
         ?? (Vineri, 29 iunie 2012, 7:12)

         tril [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

         Voua chiar va e dor de comunism!!! Nu aveti nimic de spus, deci cenzura de orice tip nu va afecteaza. Dati cu Romania de pamant, alegeti hoti si iresponsabili care nu au nici macar o idee despre ceea ce iseamna separarea puterilor intr-un stat democratic. Va uitati cu bucurie cum toate institutiile statului sunt subjugate lui Ponta. Ce vreti? Am inteles ce nu vreti - nu-l vreti pe Basescu, dar ce vreti de fapt? O noua "epoca de aur"? Sa va fie rusine!
    • +54 (62 voturi)    
     Chiar atat de idiot esti? (Joi, 28 iunie 2012, 14:36)

     , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui deceneus

     O sa vezi cand "finul" vei fi tu si poporul roman!
     Vai de sufletul ala pe ca e Dumnezeu l/a cheltuit cu tine!
    • +58 (72 voturi)    
     intrebare (Joi, 28 iunie 2012, 14:44)

     rochiri [utilizator] i-a raspuns lui deceneus

     Cum poate cere Ponta repectarea legi cand el incalca Costitutia !
     • -9 (25 voturi)    
      care Constitutie? (Joi, 28 iunie 2012, 15:50)

      srpc [utilizator] i-a raspuns lui rochiri

      ai citit-o macar, sau repeti ca papagalul ineptiile basiste? unde scrie acolo ca presedintele reprezinta guvernul Romaniei in probleme interne? daca nu stiai, dezbaterile Consiliului European se refera la probleme internme ale UE, care sunt interne si pt. Romania, ca de-aia suntem membri si calatorim cu buletinul, nu cu pasaportul?
      • +2 (14 voturi)    
       A lu' bombo (Joi, 28 iunie 2012, 16:01)

       , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui srpc

       scrisa de jaful ala de comunist.
       Bine ca a iorgovit/o!
      • 0 (4 voturi)    
       mare atentie ... (Joi, 28 iunie 2012, 18:17)

       sub0cold [utilizator] i-a raspuns lui srpc

       Interne se refera la UE, nu la tarile membre. DPDV a tarilor membre, este o chestiune externa.
       Deci .. voila incurcatura ....
    • +36 (48 voturi)    
     intrebare (Joi, 28 iunie 2012, 14:44)

     rochiri [utilizator] i-a raspuns lui deceneus

     Cum poate cere Ponta repectarea legi cand el incalca Costitutia !
     • +8 (20 voturi)    
      intrebari suplimentare (Joi, 28 iunie 2012, 15:50)

      caesar_55 [utilizator] i-a raspuns lui rochiri

      1.cum poate Ponta reprezenta Romania fara a fi delegat in acest sens de catre presedinte?
      2.Incalcarea Constitutie(indiferent de catre cine,Presedinte,Prim Ministru,etc)nu duce automat la sesizarea din oficiu a Procuraturii?
    • +33 (41 voturi)    
     :))))) (Joi, 28 iunie 2012, 14:45)

     mosnicolae [utilizator] i-a raspuns lui deceneus

     nu ziceti "hop" pana nu scoate asul din maneca. nu se poate sa fie totul atat de simplu.
    • +33 (37 voturi)    
     da? (Joi, 28 iunie 2012, 15:04)

     aricipogonici [utilizator] i-a raspuns lui deceneus

     iti amintesc ca a mai fost un cocos care ia dat ouale la numarat...azi se cam trage pe oua sa scape!
    • +15 (23 voturi)    
     cine este nasul? (Joi, 28 iunie 2012, 15:25)

     flitmania [utilizator] i-a raspuns lui deceneus

     Un infractor.Mai intai dovedit plagiator,acum unul care incalca grav Constitutia.Mai adauga si faptul ca instiga la nesupunere,la haos.
     • +9 (17 voturi)    
      instigator de profesie (Joi, 28 iunie 2012, 16:05)

      Andraalp11 [utilizator] i-a raspuns lui flitmania

      Nu ar fi prima oara...amintiti-va ca inainte de premier instiga oamenii sa iasa in strada sa il dea jos pe Basescu
    • +15 (23 voturi)    
     in ce ? (Joi, 28 iunie 2012, 15:33)

     Dan-IoanDinu1308642225493 [anonim] i-a raspuns lui deceneus

     si-a gasit nasul?
     Eu vad ca VP are o masina de facut legi + guvernul cu OUG si HG
     si cind nici cu astea nu rezolva problema, atunci coboara marlania de la stina si se comporta ca atare.
     In partea cealalta vad ceva mai multa stiinta politica.
     Cand stau si compar actiunile celor 2 este ca si cum as vedea pe unul boxand cu manusi si conform regulilor si celalalt avand un ciomag tinut la spate.
    • +14 (16 voturi)    
     o vorba veche spune ca... (Joi, 28 iunie 2012, 16:44)

     puric de otel [utilizator] i-a raspuns lui deceneus

     ..."Bucuria e pe rand".Azi Pontacu,care fie vorba intre noi nu mai incapea in costum de bucurie,maine Basescu.Si nu se stie cine va hahai mai tare,dar cred ca presedintele pt ca are marca inregistrata
    • +5 (5 voturi)    
     :) (Vineri, 29 iunie 2012, 5:40)

     Uzu_buzu [utilizator] i-a raspuns lui deceneus

     zici tu ? asta ai inteles tu din evenimentele din ultimele saptamani ?
     eu cred ca Ponta in prostia lui copilareasca s-a dus la Bruxelles ca sa-l vada lumea ca plagiator de doctorat si primministru care nu respecta deciziile curtii constitutionale.
     mie mi se pare ca Base l-a ciuruit dar el inca nici nu stie.
     Tu crezi ca politica in lume se faca asa, la taraba, ca la Bucuresti ?
    • +5 (5 voturi)    
     Basescu sau Romania? (Vineri, 29 iunie 2012, 7:06)

     tril [utilizator] i-a raspuns lui deceneus

     Sa nu ne trezim cand va fi prea tarziu... din nou! Nu stiu cum nu va e rusine sa-l sustineti in continuare pe acest premier irational!!!
    • +3 (3 voturi)    
     SI NOI (Vineri, 29 iunie 2012, 8:58)

     romanica [utilizator] i-a raspuns lui deceneus

     Mi-e teama ca pana la Basescu....l-am gasit si noi!
     Iar se va scrie in presa "dupa dictare"
     Iar se va fura la greu, numai ca acum fara nicio posibilitate de a-i aresta/judeca pentru ca toate institutiile abilitate vor fi in subordinea lor....sunt hamesiti....a trecut ceva timp de cand au conturile fara prea multe miscari.....
     Mi-e teama ca Ceausescu se bucura de urmasii pe care-i vezi tu acum "nasindu-l" pe Basescu.....
     "Munciti prostilor ca noi ne acoperim furturile si hotii" Acesta este sloganul lor
   • +92 (108 voturi)    
    Plagiatorul se va intoarce si inculpat!!! (Joi, 28 iunie 2012, 14:07)

    Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui dottore

    Ponta la Bruxelles:"Voi respecta intotdeauna deciziile Curtii Constitutionale!"
    Da, tocmai a calcat in picioare decizia CCR, plecand ca disperatul la Bruxelles!
    Va spun eu ce se intampla: lui Ponta ii e frica!!!
    Cand se va intoarce va avea probabil si calitatea de penal, ceea ce nu va necesita insa eforturi deosebite pentru el caci il are deja pe mentorul lui, Adrian Nastase, cu cativa pasi inaintea lui si care ii va putea impartasi din experienta lui, familiarizandu-se pana vine si Ponta langa el cu rutina de la Rahova, cu celula, dusurile...etc.
    • -40 (62 voturi)    
     tu nu vezi (Joi, 28 iunie 2012, 14:44)

     muscata [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

     ca la bruxelles merg doar prim ministrii ?
     care e problema voastra , fratilor? parca sunteti fermecati de o tineti lunga pe a voastra. acceptati ca basescu nu e singur pe lume, si trebuie sa imparta puterea.
     • +32 (40 voturi)    
      iar cu dobitocenia asta scoasa de Swoboda?! (Joi, 28 iunie 2012, 15:01)

      mutulica [utilizator] i-a raspuns lui muscata

      sunt 4 presedinti acolo: Franta, Cipru, Lituania si Grecia. iar multe tari sunt monarhii, nu au presedinte: Danemarca, UK, Belgia, Suedia si Spania. altele au clar presedinte mai mult onorific: Austria, Germania si Italia.
      • -10 (20 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Joi, 28 iunie 2012, 15:44)

       [anonim] i-a raspuns lui mutulica

       • +12 (20 voturi)    
        dupa faptele astea (Joi, 28 iunie 2012, 15:58)

        st-an [utilizator] i-a raspuns lui

        mult mai dictator e ponta
        • -5 (13 voturi)    
         Comentariu sters de utilizator (Joi, 28 iunie 2012, 16:46)

         [anonim] i-a raspuns lui st-an

         • +9 (9 voturi)    
          Comentariu sters de utilizator (Joi, 28 iunie 2012, 19:08)

          [anonim] i-a raspuns lui

          • +2 (2 voturi)    
           :)) (Vineri, 29 iunie 2012, 2:11)

           SKBjull [utilizator] i-a raspuns lui

           MULTUMESC. Nu a mai fost nevoie sa ma obosec eu. :D
         • +7 (7 voturi)    
          cum? (Joi, 28 iunie 2012, 19:10)

          excalibur [utilizator] i-a raspuns lui

          care decizie a parlamentului, mai bula sau cum te-o chema??? Ai inceput ca bolsevicii astia, postacule, care dispretuiesc CCR. Sau nici CCr nu are voie sa zica daca ceva e in neregula??? Ati ajuns unde doreati, nu???
       • +8 (10 voturi)    
        Suntem republica prezidentiala (Joi, 28 iunie 2012, 18:01)

        Un om de treaba [utilizator] i-a raspuns lui

        Noi suntem republica SEMI PREZIDENTIALA

        Dupa stiinta mea.
       • +5 (5 voturi)    
        . (Vineri, 29 iunie 2012, 5:56)

        Uzu_buzu [utilizator] i-a raspuns lui

        Constitutia noastra spune ca de la noi trebuie sa mearga Presedintele. Fiecare tara are reguli despre cum e reprzentata. Regulile la noi asa sunt si trebuiesc respectate sau schimbate. Nu incalcate.
     • +39 (45 voturi)    
      constitutia e problema (Joi, 28 iunie 2012, 15:04)

      O_T_I [utilizator] i-a raspuns lui muscata

      nu are nimeni probleme, dar constitutia ar trebui respectata, buna/rea, e legea suprema in stat
      • +7 (9 voturi)    
       r (Joi, 28 iunie 2012, 16:22)

       simplex [utilizator] i-a raspuns lui O_T_I

       cel mai bun comentariu la acest articol si un adevar care scapa multora din pacate
     • +10 (16 voturi)    
      pt muscata (Joi, 28 iunie 2012, 15:10)

      bibiq [utilizator] i-a raspuns lui muscata

      1)"...intalnirea sefilor de stat si de guvern..." se refera la functiile din stat indrituite de catre constitutiile respectivelor state in reprezentarea in plan extern (a respectivelor state).
      2)din ce imi amintesc eu separatia puterilor in stat exista in Romania (desi judecand dupa actiunile lui V.P. din ultimul timp, incep a ma indoiesc ca pentru multa vreme...), iar institutia prezidentiala are atributiuni clar definite, la fel si institutia guvernului, reprezentata de V.P. Nu reusesc sa inteleg ce putere trebuie sa imparta presedintele cu V.P. sau oricare alt prim ministru...
      • -3 (15 voturi)    
       "atributiuni clar definite"?Ca subiectul la bac ! (Joi, 28 iunie 2012, 15:40)

       Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui bibiq

       Avem o varza de constitutie, cu o multime de neclaritati.
       Eu nu as corecta Constitutia, as rescrie complet legea de baza.
       hai sa luam, de gata, una veche si buna.....cea a Angliei (primul parlament din lume...).
       Mda, este monarhie...ei si ce, sa facem si noi monarhie si sa nu mai fie atata cearta.
       Monarhia cu parada modei, parlamentul cu legile, guvernul cu aplicarea lor.
       Simplu.
       • +3 (7 voturi)    
        Esti bandit? (Joi, 28 iunie 2012, 16:22)

        Troll [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

        -----------------------------
       • +2 (8 voturi)    
        Anglia nu are constitutie (Joi, 28 iunie 2012, 16:33)

        Radu. [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

        Anglia, si nici macar Marea Britanie, nu au constitutie in sine, cum avem noi. Constitutia este intr-adevar extrem de ambigua, pe alocuri ca scrisa pe genunchi. Organizarea statului este mai putin relevanta (monarhie vs. republica vs. orice altceva) daca exista un act care sa garanteze (1) separarea puterilor in stat si (2) o plasa de siguranta in cazul abuzurilor uneia dintre puteri impotriva oricarei alteia.
       • -4 (10 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Joi, 28 iunie 2012, 16:48)

        [anonim] i-a raspuns lui Wizard of Oz

        • +1 (1 vot)    
         Vezi ca Romania este pina una-alta, republica (Vineri, 29 iunie 2012, 18:06)

         Kecske [utilizator] i-a raspuns lui

         semi-prezidentiala (sau semi-parlamentara daca-ti place asa). Si conform Constitutiei este reprezentata de Presedinte in cazul in care nu delega/mandateaza pe altcineva. Iar ponta a plecat fara mandat, adica a fost cam in plimbare pe acolo.
     • +4 (12 voturi)    
      omule, (Joi, 28 iunie 2012, 15:14)

      carmabox [utilizator] i-a raspuns lui muscata

      Mata te intrebi de ce nu vezi acolo reginele Elisabeta si Beatrix de exemplu? Nu, ca doar nu gandesti. Ca Romania e aceeasi chestie cu Anglia sau cu Olanda in trebile astea, nu?
     • +6 (8 voturi)    
      de cand (Joi, 28 iunie 2012, 15:27)

      flitmania [utilizator] i-a raspuns lui muscata

      este Hollande prim-ministru?Esti chior?
     • +7 (11 voturi)    
      mestere - daca a avut vre-un dram de dreptate (Joi, 28 iunie 2012, 15:30)

      MG [utilizator] i-a raspuns lui muscata

      mestere - daca a avut vre-un dram de dreptate - si dreptatea era mai mult la presedinte - Ponta s-a comportat execrabil incalcand constitutia.

      USL-istilor le statea in gat Basescu - d'aia s-a impuscat Nastase in gat;
      Dreptatea trebuie sa o castigi, nu sa ti-o dai singur.
      Ponta va ramane mereu micul Titulescu, si e pacat de el ca era tanar, dar daca-i carlan prost, n-ai ce-i face.
     • +12 (18 voturi)    
      incep sa ma enervez (Joi, 28 iunie 2012, 15:41)

      Dan-IoanDinu1308642225493 [anonim] i-a raspuns lui muscata

      ai venit tu cu observatia asta de om care a auzit si el comentariile de la A3 (stiu pt ca in clipa asta sunt pe A3) cu nr de prim ministri.
      Sa-ti explic:
      cu exceptia Frantei si Romaniei (poate si la statele Baltice, nu stiu) in celelalte republici, conform constitutiilor lor, presedintele republicii are rol reprezentativ.
      La noi, in 1990, sa facut o costitutie potrivita pentru Ion Iliescu. Iliescu nu dorea ca el sa depuna o munca de sisif ca si Prim ministru. Dar in acelasi timp dorea sa detina controlul pe citeva domenii sensibile si sa pastreze parghii de control pe guvern.
      Si asa sa facut Constitutia noastra, caprovarza sau strutocamila.
      Cind o lege te deranjeaza incerci sa o modifici, dar pina atunci trebuie sa o respecti. Mai ales ca prim ministru doctor in drept
      • +1 (1 vot)    
       doctor in drept trbuie pus intre (Vineri, 29 iunie 2012, 18:09)

       Kecske [utilizator] i-a raspuns lui Dan-IoanDinu1308642225493

       ghilimele. Nu de alta da` s-ar supara cei care nu cunosc functia copy-paste.
    • -7 (15 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Joi, 28 iunie 2012, 15:47)

     [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

     • +8 (12 voturi)    
      jur sa respect constitutia .... (Joi, 28 iunie 2012, 16:32)

      TiberiusRusu [anonim] i-a raspuns lui

      Dl. Ponta cand a fost numit PM de catre presedinte a jurat sa respecte constitutia si legile tarii, nu hotarari ale parlamentului fara valoare juridica, emise tocmai pentru a ocoli constitutia. De accea nu poti numi PM un plagiator, pentru ca nu poti avea incredere in juramintele unui hot.
     • +10 (14 voturi)    
      Vezi ce înseamnă să fi aerian? (Joi, 28 iunie 2012, 16:45)

      Matrix-4 [utilizator] i-a raspuns lui

      Puterea supremă în statul român este ELECTORATUL ROMÂN! Acest UNIC depozitar al suveranităţii validează o lege specială - numită CONSTITUŢIE - care se află deasupra tuturor! În baza acestei legi există parlament, justiţie şi executiv, fiecare cu atribuţiuni specifice. Astfel: parlamentul se ocupă cu elaborarea de legi, care apoi devin obligatorii pentru celelalte două. Justiţia se ocupă cu aplicarea legilor în vigoare. Executivul se ocupă cu treburile curente în concordanţă cu legile şi hotărârile judecătoreşti în vigoare.
      Dar atenţie: nici una din cele de mai sus NU ARE DREPTUL să facă ceva ce nu este în concordanţă cu Constituţia sau nu este în obiectul său de activitate!
      • -3 (9 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Joi, 28 iunie 2012, 17:58)

       [anonim] i-a raspuns lui Matrix-4

       • +3 (5 voturi)    
        asa, si a dat lege??? (Joi, 28 iunie 2012, 19:20)

        excalibur [utilizator] i-a raspuns lui

        vorbim de o speta anume, a dat vreo lege?? nu, a lasat_o in coada de peste, ca sa nu poate fi contestata la ccr, stiind sigur ca e un abuz?? esti chiar asa de obtuz, ca sa nu zic greu de cap??
     • +9 (13 voturi)    
      bai bula (Joi, 28 iunie 2012, 17:01)

      sue_ellen [utilizator] i-a raspuns lui

      Presdintele are puterea suprema in stat prin aceea ca e ales prin vot direct, uninominal de MILIOANE de romani, are cele mai multe voturi din partea populatiei, iar parlamentarii sunt alesi de cate niste mii de votanti fiecare. Iar decizia parlamentului e o declaratie politica care, chiar daca a fost votata in parlament, NU ARE VALOARE JURIDICA, deci Pontacu' s-a dus la Consiliul European ( a nu se confunda cu Consiliul Uniunii Europene) fara mandat de la parlament si fara ca lista delegatiei cu el in frunte sa fie contrasemnata de presedinte. E nelegitim acolo. Iar Basescu nu se putea duce, pentru ca desi CCR a luat o decizie, aceasta nu tine loc de lista delegatiei cu presedintele in frunte, stampilata si contrasemnata de Ponta si netrimisa de maleficul Marga la ordinele maleficului Ponta.
      • -3 (11 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Joi, 28 iunie 2012, 17:29)

       [anonim] i-a raspuns lui sue_ellen

       • +5 (9 voturi)    
        Constitutia nu se mai respecta?! (Joi, 28 iunie 2012, 17:49)

        Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui

        Constitutia este de pus in vitrina dupa mintea ta?! Lui Ponta ii trebuie mandat de la presedinte ca sa reprezinte statul roman scrie negru pe alb.
        • -3 (11 voturi)    
         Comentariu sters de utilizator (Joi, 28 iunie 2012, 18:27)

         [anonim] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

         • +5 (7 voturi)    
          "reprezentativ" vs "reprezentant" (Joi, 28 iunie 2012, 18:57)

          igorashu [utilizator] i-a raspuns lui

          Iti sugerez sa cauti in DEX sa vezi diferenta intre ele.
         • +6 (8 voturi)    
          Iti citez si eu din constitutie (Joi, 28 iunie 2012, 20:10)

          Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui

          Capitolul II, Articolul 80 - Rolul Presedintelui
          (1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.
          (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

          CCR a zis ca merge presedintele.
     • +4 (6 voturi)    
      :) (Vineri, 29 iunie 2012, 6:03)

      Uzu_buzu [utilizator] i-a raspuns lui

      vad ca repeti prostia asta cu "parlamentul este puterea suprema" de cate ori ai ocazia. mai intreaba si tu un coleg de serviciu, poate te lamureste cum sta treaba.
   • +17 (31 voturi)    
    Il da in judecata... (Joi, 28 iunie 2012, 14:08)

    finutza [utilizator] i-a raspuns lui dottore

    ... asa se spune pe un alt site.
   • -40 (58 voturi)    
    da (Joi, 28 iunie 2012, 14:11)

    utilizator_ [utilizator] i-a raspuns lui dottore

    art 107 para 2 din Constitutie
    Presedintele Romaniei NU il poate revoca din functie pe primul ministru.

    sa-ti fie rusine Dinu Patriciu.
    un fleac...m-am ciuruit!
    :)))
    • +7 (13 voturi)    
     nu,dar primul ministru (Joi, 28 iunie 2012, 15:28)

     flitmania [utilizator] i-a raspuns lui utilizator_

     raspunde penal pentru grava incalcare a Constitutiei.
     • +2 (8 voturi)    
      :) (Joi, 28 iunie 2012, 17:18)

      utilizator_ [utilizator] i-a raspuns lui flitmania

      sa raspunda si sa suporte consecintele.
   • +22 (32 voturi)    
    lup de mare (Joi, 28 iunie 2012, 15:04)

    meletia [utilizator] i-a raspuns lui dottore

    Nu e malefic,este un adevarat OM DE STAT, barbat adevarat...rari in ziua de azi!
    • -5 (13 voturi)    
     :) (Joi, 28 iunie 2012, 17:53)

     utilizator_ [utilizator] i-a raspuns lui meletia

     asa e...raritati.
     nu e malefic.deloc.
     un adevarat om de stat.si astazi a stat.
     probabil cu cat sta mai mult cu atit statul este mai bun.
   • +21 (25 voturi)    
    Malefic? (Joi, 28 iunie 2012, 15:28)

    solar [utilizator] i-a raspuns lui dottore

    Desi ti-am dat o nota pozitiva (un +) la postare, nu sunt de acord cu tine ca Basescu e malefic. Nu este!! Este un mare om de stat, poate unul din cei mai mari pe care i-a dat Romania.!! Aceasta declaratie de presa m-a convins cat toate celelalte actiuni prezidentiale la un loc!!! Daca poti completa prin intuitie tot ce mai poate fi spus despre asta e bine. Daca nu, nu. Oricum,sunt convins ca va curge multa cerneala pe acest subiect de acum incolo. Negari , dar si aprobari.!! Chestia e ca adevarul va fi de partea lui Basescu... pour toujour.
   • +4 (6 voturi)    
    Rosii+Albii+(x,y)=Stat de Drept (Joi, 28 iunie 2012, 15:34)

    Dinoone [utilizator] i-a raspuns lui dottore

    Mai fratilor, eu am doar un "dor": Statul de Drept. Sunt de acord si cu Statul Patimilor, daca se subordoneaza Statului de Drept si nu invers!
    Mi-e scarba de presa romaneasca si de toti "expertii" citati contra Institutiilor Statului(oricare sunt acestea) !
    • +2 (4 voturi)    
     precizari (Joi, 28 iunie 2012, 16:01)

     Dinoone [utilizator] i-a raspuns lui Dinoone

     Unele din Institutiile Statului, din articol si afirmatia mea, nu existau inainte de anii 2000. Vreau sa fie pedepsiti aceia care se fac vinovati de cea mai mica sfidare a Statului de Drept!
   • +8 (12 voturi)    
    teoria conspiratiei! (Joi, 28 iunie 2012, 15:52)

    juliann [utilizator] i-a raspuns lui dottore

    de fiecare data cand face unul cate-o gafa politica, concluzia blegilor este ca "basescu scoate asul din maneca" sau "basescu le-o coace". ..si-asa va place sa faceti profetii despre cat de malefic urmeaza sa fie basescu!!! Nesimtitul ala de Ponta a sfidat Constitutia si pune Romania intr-o situatie penibila: dati pe google "Victor Ponta plagiarism" si veti vedea ca apare de 23 000 de ori in atatea ziare internationale. La aceasta intalnire vin sefi de state. Ponta ce cauta acolo? Credeti ca e vreunul din CE care nu stie cum a plecat Ponta din tara? ..si mai are si pata plagiatului pe frunte. Cum credeti ca va fi imaginea tarii dupa toata nebunia asta?
   • +14 (18 voturi)    
    Romania e mai presus de Ponta (Joi, 28 iunie 2012, 15:56)

    juliann [utilizator] i-a raspuns lui dottore

    Daca Basescu n-ar fi tinut la imaginea tarii, se ducea la CE cu Constitutia in mana si-l termina politic pe Ponta. Solicita ajutorul international pentru a rezolva problema nationala iar Ponta era trimis acasa. Dar i-a pasat mai mult de Romania decat de Ponta.
    • +6 (6 voturi)    
     Aici e CE, nu covata de haine in curtea gradinii (Joi, 28 iunie 2012, 19:11)

     Ellias [utilizator] i-a raspuns lui juliann

     Deci nu se face ca un presedinte sa mearga sa se certe ca la usa cortului la CE, atata timp cat idiotul ala de ingamfato/plagiaturist se arunca el in fatza, desi nici tzatza din gura inca nu si-a scos-o bine. Basescu a dat dovada de maturitate in gestul lui: "cel mai destept cedeaza" asa spune o vorba din batrani. Ce era sa mearga acolo cu pontacul si sa se certe pe coridoarele CE-ului? Cum ar fii dat in fatza tarilor membre? VP trebuia sa stea si sa invete ce are de facut, nu sa se arunce cu capul in gard, ca de fapt, asta a facut acum. Basescu a facut ce trebuia. Nu sunt fan al OMULUI Basescu, insa cu atitudinea asta m-a facut sa fiu fan al PRESEDINTELUI Basescu.
   • +9 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 28 iunie 2012, 16:56)

    [anonim] i-a raspuns lui dottore

    • -2 (4 voturi)    
     Traiesti cu capul in nori, ca Basescu, (Joi, 28 iunie 2012, 18:12)

     Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui

     daca iti inchipui ca avem in sange valori europene, in sange avem mentalitatea romaneasca.
   • +3 (3 voturi)    
    nu mai coace nimic... (Joi, 28 iunie 2012, 17:08)

    diasporescu [utilizator] i-a raspuns lui dottore

    pt ca nu mai trebuie, placinta este servita deja, hehehe
   • +1 (1 vot)    
    sincer, chiar sper sa fie cat mai malefic (Vineri, 29 iunie 2012, 0:18)

    draq [utilizator] i-a raspuns lui dottore

    Nu m-ar deranja deloc sa scap de toti comunistii astia din USL. Si poate face ceva si cu bunicuta, ca probabil se va plictisi grav dupa ce iese si Ponta din schema. Sunt sigur ca se poate aranja o supracazare la Rahova, ca ar fi pacat sa-i tinem departe unul de altul
  • +18 (28 voturi)    
   plangem si noi (Joi, 28 iunie 2012, 14:08)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui MarianEugem

   suntem ciuruiti de toti politicienii
  • -26 (38 voturi)    
   ce l-a tinut in Romania? (Joi, 28 iunie 2012, 14:39)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui MarianEugem

   nu inteleg nicicum de ce Basescu nu a plecat la Bruxelles??? ajungeau atat poanta cat si presedintele, la care poanta nu mai avea ce face (chiar nu avea ce) si se intorcea cu coada intre picioare. punct. ce l-a tinut pe basescu in Romania? poate cineva sa-mi explice? in opinia mea Basescu avea parghiile necesare prin prezenta la Bruxelles sa reprezinte Romania, dar s-a folosit de prostia lui Poanta ca sa-l scoata afara din minister. punct. cu alte cuvinte, ambii s-au folosit de o situatie extrem de importanta pentru tara ca sa-si poarte razboaiele. RUSINE!!! acum presedintele vine si varsa din nou lacrimi, dupa ce a stat benevol in Roamnia. poanta poate spune ca ne-a reprezentat datorita absentei presedintelui (absenta DELIBERATA), desi stim ca minte cu nerusinare
   • +14 (22 voturi)    
    Lista cu cei delagati sa plece a fost deja trimisa (Joi, 28 iunie 2012, 15:08)

    O_T_I [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    Lista cu cei delagati sa plece a fost deja trimisa de Ministerul de Externe, lista care nu il continea pe Base; deci mergea degeaba;
    • +5 (7 voturi)    
     este greu de crezut un scenariu ca asta (Joi, 28 iunie 2012, 15:38)

     jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui O_T_I

     nu a aparut nicio declaratie OFICIALA care sa confirme acest lucru. ceva nu este in ordine. bineinteles ca base nu depune plangere, ca se face de rasul Europei si in plus invalideaza prezenta Romaniei la Bruxelles. nici o grija, pretinii vor sanctiona rebeliunea pontanacului
   • -19 (25 voturi)    
    Nu (Joi, 28 iunie 2012, 15:09)

    miguelito [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    terminase sticla de aseara sia cum pinge de ciuda. Eu cred ca s-a temut de reactia celorlalti participanti la summit.
    • +7 (13 voturi)    
     cand nu aveti (Joi, 28 iunie 2012, 15:32)

     flitmania [utilizator] i-a raspuns lui miguelito

     argumente o dati pe insulte.Deocamdata Ponat este pasibil cu puscaria.Sa-i tina de cald mentorului sau.
     • -1 (3 voturi)    
      Tu crezi (Joi, 28 iunie 2012, 20:17)

      miguelito [utilizator] i-a raspuns lui flitmania

      ca asta e insulta. Asta-i adevarul. Mai citeste din comentariile fratilor tai PDL-isti apropo de insulte.
   • +8 (14 voturi)    
    Jumatate sfat din afara, jumatate cacealma (Joi, 28 iunie 2012, 15:14)

    Iulian72 [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    Cred ca i s-a spus lui Basescu, de catre ambasadele UE la Bucuresti, sa nu plece si el, pentru a evita un scandal. Nu cred ca a fost doar decizia lui ci si a celor din UE. Si, in plus, cred ca pe asta a si mizat Basescu: pe faptul ca Ponta va musca momeala si va merge la Bruxelles. Acum Ponta s-a trezit in fata unui examen destul de greu. Ce nota va primi? Vom vedea.
   • +7 (11 voturi)    
    diferenta (Joi, 28 iunie 2012, 15:30)

    flitmania [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    este ca unul are demnitate,iar celelalt nu stie ce-i aia .Mai putem vorbi si de patriotism,sentiment desuet sau necunoscut pentru un plagiator.
  • -9 (19 voturi)    
   si pe tine (Joi, 28 iunie 2012, 14:44)

   mosnicolae [utilizator] i-a raspuns lui MarianEugem

   te-au ciuruit, totodata. Si din pacate si pe mine, si pe noi toti. asta-i mai grav.
   • +5 (11 voturi)    
    de ce zici ca te-a ciuruit? (Joi, 28 iunie 2012, 15:33)

    flitmania [utilizator] i-a raspuns lui mosnicolae

    Eu ma simt revoltat ca un nemernic nu respecta Constitutia.Ce pedeapsa i se cuvine?
    • -3 (7 voturi)    
     cea mai grea (Joi, 28 iunie 2012, 17:59)

     utilizator_ [utilizator] i-a raspuns lui flitmania

     evident.cum si-a permis sa nu respecte Constitutia la ultima virgula.
     Nici parlamentul nu a respectat Constitutia din moment ce i-a dat mandat de reprezentare peste autoritatea presedintelui.
     io zic sa ii dam afara pe toti si sa facem o dictatura.
     sa ramina doar presedintele.restul sa nu mai conteze.
     iar pe judecatorii de la CCR sa dea tot timpul sfaturi asa cum trebuie ca sa fie presedintele multumit.

     leopoalde...scoala ca suna ceasul si a venit naveta.
     iar intarzii la job.
     numa' cosmaruri de astea visezi?
  • +31 (39 voturi)    
   Micul Goebbels (Joi, 28 iunie 2012, 15:07)

   Pop1 [utilizator] i-a raspuns lui MarianEugem

   Ponta va duce Romania in pragul unui razboi civil. Mai precis ceea ce fac cei din spatele lui pentru ca el duce la indeplinire ordinele.

   Ceea ce se intampla in Romania in ultima perioada seamana izbitor cu preluarea puterii de catre Hitler in an anii 30.

   Totul va culmina cu alegerile din Noiembrie cand toti vom fi pusi cu botul pe labe si vom reinstaura "linistea" porpavaduita de Iliescu.

   Dragii mei ... ceea ce se intampla este o lovitura de stat derulata de catre Vechea Garda care a preluat puterea in 89.

   In scurt timp DNA-ul va trece in subordinea guvernului si toti urmaritii penali din clica USL vor fi eliberati sau degrevati de problemele legale.

   Sa fie clar ... si cretinii din PDL sunt hoti si borfasi si merita sa fie alaturi de Nastase. Dar ce va veni ... e jale.

   Fiecare popor isi are conducatorii pe care si-i merita!
   • -4 (6 voturi)    
    OK (Joi, 28 iunie 2012, 18:21)

    Un om de treaba [utilizator] i-a raspuns lui Pop1

    Adevarat graiesti. Daca BOC facea ce spunea BASE - E o poveste. dar PONTA FACE ce spun mafiotii si jefuitorii de neam - ASTA DA PROBLEMA nu PRIMA.
   • -1 (3 voturi)    
    =))) (Joi, 28 iunie 2012, 18:58)

    sentenced [utilizator] i-a raspuns lui Pop1

    Esti rupt de realitate, amice.
  • +5 (11 voturi)    
   domnule, esti penibil (Joi, 28 iunie 2012, 15:21)

   MG [utilizator] i-a raspuns lui MarianEugem

   domnule, esti penibil
  • +9 (15 voturi)    
   Boule! impreuna cu toti idiotii care votati USL (Joi, 28 iunie 2012, 15:26)

   liberal adevarat [utilizator] i-a raspuns lui MarianEugem

   Voi prostimea sunteti de vina pentru tara asta de rahat pe care o fac varanii asta. Hai base, ca suntem aici!
  • +4 (8 voturi)    
   esti idiot.... (Joi, 28 iunie 2012, 15:26)

   nedumeritu [utilizator] i-a raspuns lui MarianEugem

   daca asta ai inteles, mai bine citeste cancan si lasa politica....
  • +1 (1 vot)    
   asta e tot? (Vineri, 29 iunie 2012, 21:31)

   adyQ [utilizator] i-a raspuns lui MarianEugem

   ce ai inteles tu? nu e vorba de asta.
 • -89 (113 voturi)    
  isi da demisia (Joi, 28 iunie 2012, 13:17)

  demaGOGU [utilizator]

  "am fost invins de sistem"

  cu mafia rosie nu se umbla cu manusi!
  • -2 (8 voturi)    
   asta este discursul tapului (Joi, 28 iunie 2012, 15:35)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Este o diferenta de la cer la pamant intre presedinte si Constantinescu.
 • -80 (94 voturi)    
  rezumat (Joi, 28 iunie 2012, 13:19)

  Mazeta [utilizator]

  Băsescu: De duşmani te poţi apăra, însă e extrem de greu să te aperi de propriul tău frate.
  • -22 (30 voturi)    
   ciudat (Joi, 28 iunie 2012, 14:46)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Basescu lupta pentru cedarea suveranitatii poporului sau in favoarea unor entitati obscure europene. Ce o avea omul asta cu tatarii din Constanta?
   • +4 (8 voturi)    
    de la caldura (Joi, 28 iunie 2012, 15:35)

    flitmania [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    sau de la fumuri gandesti asa?
 • -95 (119 voturi)    
  Subiectul conferintei de presa (Joi, 28 iunie 2012, 13:20)

  cititor hotnews [utilizator]

  Ii doresc succes lui Ponta.
  Imi recunosc greseala.
  • +37 (51 voturi)    
   conventia admiratorilor lui Basecu (Joi, 28 iunie 2012, 13:43)

   echos [utilizator] i-a raspuns lui cititor hotnews

   MarianEugem, demaGOGU, Mazeta, cititor hotnews, Neculai_ s-au exprimat!
   mai lipseste: ultramarin, adrian8, catalin_mattei... lista e deschisa...
   Sincer baieti, chiar asa mare plictiseala pe site la antene?
   • -33 (43 voturi)    
    :) (Joi, 28 iunie 2012, 14:26)

    utilizator_ [utilizator] i-a raspuns lui echos

    conventia e in august la serbarile marii.
    ziua marinei - ziua barbatului ( asa zice sefu')15 august...la Constanta, ca de obicei.

    pune mina si mai citeste.

    ai luat scula aia de taiat iarba?
    tunde-o.
    :))))
    • +23 (29 voturi)    
     am mai venit unul.... (Joi, 28 iunie 2012, 14:32)

     echos [utilizator] i-a raspuns lui utilizator_

     cine se mai inscrie?
     PS:ajunge sa copiati aici biletelele... nu va cere nimeni IQ-ul....
   • +15 (23 voturi)    
    postaci (Joi, 28 iunie 2012, 14:52)

    James Bond [utilizator] i-a raspuns lui echos

    toti astia sunt postacii platiti de USL, despre care vorbea Hrebenciuc.
    Este o realizare faptul ca Hotnews da posibilitatea postarilor doar celor cu conturi de utilizator, dar este pacat ca da posiblitatea ca utilizatorii sa isi schimbe denumirea.
    Postacii astia isi vand tara, sunt inconstienti, vor avea conductorii pe care ii doresc.
   • +4 (6 voturi)    
    Spurcaciunile useliste vor suferi (Joi, 28 iunie 2012, 16:29)

    Troll [utilizator] i-a raspuns lui echos

    Am mai zis cuiva mai devreme. Pe o parte din astia ii stim deja. Sunt si citeva suprize mari. Toate la timpul lor. Cind vom avea semnal vor fi loviti repede si tare.
    • +4 (8 voturi)    
     :) (Joi, 28 iunie 2012, 17:24)

     utilizator_ [utilizator] i-a raspuns lui Troll

     loviturile vor fi frontale.
     executate sacadat si energic.
     placerea va fi totala.
     mai spune-o inca o data. esti sexy.
     surprinde-i.

     hrrrrrr
  • 0 (6 voturi)    
   si eu la fel! (Joi, 28 iunie 2012, 15:37)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui cititor hotnews

   Sa-l cuprinda catusele la maini cand se intoarce!
 • +91 (103 voturi)    
  Ce inseamna asta? (Joi, 28 iunie 2012, 13:21)

  cetateteanuTurmentat [utilizator]

  posibile scenarii:
  1. basescu i-a dat aprobare lui ponta sa se duca
  2. basescu nu i-a dat aprobare lui ponta, copy-lotul uzurpa prerogativele prezidentiale si ignora hoatrarea cc de ieri, adica are vreo 3 incalcari groase ale legii pana acum.
  • +15 (19 voturi)    
   legea raspunderii ministeriale (Joi, 28 iunie 2012, 14:09)

   igorashu [utilizator] i-a raspuns lui cetateteanuTurmentat

   http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_responsabilitate_ministeriala.php

   Art. 1, 12, 19, 20 sunt de interes.
   • +11 (15 voturi)    
    Legea (Joi, 28 iunie 2012, 15:05)

    cetateteanuTurmentat [utilizator] i-a raspuns lui igorashu

    @ igorashu
    multumesc pt link. base nu depune plangere impotriva lui ponta. depune ANI sau ICCJ. sau o lasa moarta toti, si s-a terminat cu statul de drept in romania.
    • +3 (7 voturi)    
     normal ar fi (Joi, 28 iunie 2012, 15:38)

     flitmania [utilizator] i-a raspuns lui cetateteanuTurmentat

     ca Procurorul General sa depuna plangerea impotriva lui Ponta si Marga.Succes!Eu va sustin demersul.
   • -4 (10 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 28 iunie 2012, 15:52)

    [anonim] i-a raspuns lui igorashu

    • +3 (5 voturi)    
     temei legal (Joi, 28 iunie 2012, 17:16)

     igorashu [utilizator] i-a raspuns lui

     Capitolul IV
     INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITĂŢII

     Art. 240

     Uzurparea de calităţi oficiale

     Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
     • -5 (7 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Joi, 28 iunie 2012, 17:36)

      [anonim] i-a raspuns lui igorashu

      • +4 (6 voturi)    
       mandat? (Joi, 28 iunie 2012, 18:03)

       igorashu [utilizator] i-a raspuns lui

       Presedintele reprezinta tara, conform deciziei CCR, sau poate delega expres printr-un mandat pe primul-ministru sa reprezinte Romania.
       Are Ponta mandat? Nu, nu are, deci:
       a) se substituie reprezentantului legal
       sau
       b) nu reprezinta pe nimeni.

       Pentru prima varianta, ti-am dat mai sus incadrarea conform CP.
  • +17 (29 voturi)    
   E clar 2. (Joi, 28 iunie 2012, 14:10)

   finutza [utilizator] i-a raspuns lui cetateteanuTurmentat

   Il vezi pe Basescu sa inghita asa ceva? Pai... de dimineata a fost la aeroport, dar a facut calea-ntoarsa! Umilitor, dar nu cred ca se lasa...
   • -9 (19 voturi)    
    de ce a facut cale intoarsa?:))) (Joi, 28 iunie 2012, 15:08)

    jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui finutza

    nu mai erau zboruri? luase ponta toate locurile?
   • -5 (13 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 28 iunie 2012, 15:53)

    [anonim] i-a raspuns lui finutza

  • -9 (17 voturi)    
   ai dreptate (Joi, 28 iunie 2012, 15:06)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui cetateteanuTurmentat

   in cazul 2 NU l-a oprit nimeni pe basescu sa se duca la Bruxelles. de ce a ramas in Roamania? poti sa-mi explici? eu nu pricep. apararent Basescu a ramas benevol in Roamnia ca sa aiba ocazia sa-i taie picioarele pntanacului. deci razboi pe pielea noastraaa
   • +3 (9 voturi)    
    ba l-a oprit ceva (Joi, 28 iunie 2012, 15:22)

    catri81 [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    lista cu delegatia romana trimisa de el la MAE nu a ajuns la CE. Nici Ponta nu se astepta sa nu vina.
 • +116 (130 voturi)    
  Base, (Joi, 28 iunie 2012, 13:21)

  iulian-bz [utilizator]

  fii tare,nu ceda in fata acestor gunoaie,arata-le ca nu pot face ce vor cu legile tarii,ca nu pot schimba deciziile unor instante de judecata,ca nu pot da ordonante de urgenta,ca nu-si pot bate joc de munca unor oameni,de ignorare a tot ce inseamna bunul simt,competenta sau profesionalism,speranta a milioane de romani sta in contracararea deciziilor prostesti luate de guvernul actual!!!
 • -71 (91 voturi)    
  ne spune ce mai face Udrea (Joi, 28 iunie 2012, 13:23)

  MarianEugem [utilizator]

  si pe cine
  • +22 (30 voturi)    
   Mariane, Mariane! (Joi, 28 iunie 2012, 13:42)

   GAVRILACHE [utilizator] i-a raspuns lui MarianEugem

   Si doar ti-a spus varu' Hasotti : sho pe Monica Macovei! Matale o tii langa cu Elena Udrea! Sau orice femeie iti pute, strulubaticule?
 • +110 (122 voturi)    
  sa-l umileasca pe Ponta (Joi, 28 iunie 2012, 13:24)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  Ponta ne umileste pe toti cei care avem o facultate terminata, Ponta trebuie umilit si pus la locul lui in societate si anume la gunoi.
  • +30 (36 voturi)    
   Umilinta (Joi, 28 iunie 2012, 13:40)

   bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   Ponta ne umilește pe toți cei care avem o meserie.
 • +80 (90 voturi)    
  Excelent timing (Joi, 28 iunie 2012, 13:27)

  AliB [utilizator]

  Ponta va avea exact 5 minute sa se decida daca face poza de grup la 3 pm.

  Din pacate pentru primul-ministru (inca ne-penal) ganditul in perspectiva n-a fost niciodata punctul lui forte, asa ca ma astept sa se incadreze mandru intre ceilalti reprezentanti europeni care nu plagiaza si mai si respecta legile tarilor din care provin.

  Saracul....
  • +13 (19 voturi)    
   :D (Joi, 28 iunie 2012, 13:41)

   Nicolae Kidman [utilizator] i-a raspuns lui AliB

   Sper, pentru ei, ca membrii retelei uslamiste si-au imbracat pampersii si si-au pus castile de protectie :D
  • +19 (29 voturi)    
   Singur si-a sapat groapa. (Joi, 28 iunie 2012, 13:54)

   Jane Doe [utilizator] i-a raspuns lui AliB

   Acum, ca a cazut in ea, Base arunca doar niste pamant, deasupra! Sper sa-l ingroape bine!
  • -4 (8 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 28 iunie 2012, 16:03)

   [anonim] i-a raspuns lui AliB

 • -72 (82 voturi)    
  Oare de ce (Joi, 28 iunie 2012, 13:28)

  Neculai_ [utilizator]

  ne tine domnul presedinte asa in suspans? Asa niste emotii am...abia astept sa ascult acest comunicat important pentru tara.
  Din Surse(politice) se speculeaza ca presedintele va prezenta concluziile convorbirii prelungite de aseara cu domnul Jack Daniels. Deoarece azi trasul concluziilor a fost cam dificil, din motive obiective, conferinta de presa se va tine la ora anuntata.
  • +22 (28 voturi)    
   pentru RaduNicolae (Joi, 28 iunie 2012, 14:02)

   Dan111 [utilizator] i-a raspuns lui Neculai_

   Se pare ca in aburii bahici pe care ii ai mereu in jurul tau nu mai esti la curent cu ce se intampla. iti recomand sa mai lasi bautura sa faci niste dusuri reci si apoi sa-ti dai cu parerea. Altfel nu reusesti decat sa fii penibil
   • -13 (25 voturi)    
    Stiu ca in sinea ta imi dai dreptate Dane , (Joi, 28 iunie 2012, 14:36)

    Neculai_ [utilizator] i-a raspuns lui Dan111

    dar trebuie sa-ti castigi si tu existenta cumva.
    Nu stiu insa daca pentru aia 5-7 lei care-i primiti pe zi merita sa te perinzi pe aici.
    In orice caz postarea ta e cam slabuta si daca vede seful cam ce produci te culci flamand azi.
    Eu iti doresc totusi succes !
    • +3 (5 voturi)    
     Aha! (Joi, 28 iunie 2012, 17:10)

     Matrix-4 [utilizator] i-a raspuns lui Neculai_

     Vasăzică pe voi aşa vă plăteşte? Şi dacă nu respectaţi peţioasele indicaţii vă taie tainul?
  • +1 (5 voturi)    
   Hrebe, (Joi, 28 iunie 2012, 15:40)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui Neculai_

   mai las-o dracului p-asta cu bautura.
 • -47 (67 voturi)    
  ce sa fie? (Joi, 28 iunie 2012, 13:30)

  catalin_mattei [utilizator]

  pana acum razboiul palatelor s-a facut in vazul tuturor dar fara a se fi declarat oficial ostilitatile.. astazi la 14.30 tovarasul T Basescu va anunta ca declara razboi urmasului tovarasului Ion Iliescu.. va urma o lupta tovaraseasca in care nu putem decat spera ca vom scapa de tovarasi si vom avea si noi DOMNI
 • +77 (85 voturi)    
  Poate ne face o surpriza... (Joi, 28 iunie 2012, 13:30)

  Jane Doe [utilizator]

  si-l pune pe liber, pe Ponta, in timp ce-i la Bruxelles :))) Tare si-ar mai merita-o, marlanul!
  • +10 (16 voturi)    
   nu poate (Joi, 28 iunie 2012, 13:50)

   Nicolae Kidman [utilizator] i-a raspuns lui Jane Doe

   Primul-ministru nu poate fi demis de presedinte, nu poate fi demis de parlament. Cred ca doar prin motiune de cenzura, care duce la "caderea" intregului guvern, poate fi matrasit, dar nici in cazul asta nu sunt 100% ca nu ramane la latitudinea lui sa demisioneze.
 • +46 (72 voturi)    
  O sa ne zica... (Joi, 28 iunie 2012, 13:33)

  hahalera [utilizator]

  "Ponta la brutarie!" si "Sa-ti fie rusine Victor Ponta!" dupa care va incheia cu clasicul "Ha-Ha-Ha, iar am sa-i ciuruiesc" iar la intoarcere Ponta, foarte suparat, il va acuza pe Basescu ca i-a facut farse chiar si la Bruxelles, acolo unde cineva i-a lipit pe spate o foaie cu "Plagiator" in timp ce toti participantii la consiliu si-au dat coate prin spatele lui si-au ras pe infundate
  • +7 (13 voturi)    
   Un comentariu ... (Joi, 28 iunie 2012, 14:00)

   Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui hahalera

   ... haios :))
  • +1 (15 voturi)    
   i-ai bagat in ceata... (Joi, 28 iunie 2012, 14:02)

   MarianEugem [utilizator] i-a raspuns lui hahalera

   nu au mai stiut cum sa te voteze!
 • +100 (114 voturi)    
  RESPECT D-le PRESEDINTE ! (Joi, 28 iunie 2012, 13:37)

  Kissc94 [utilizator]

  Felicitari d-le Presedinte pentru decizia pe care ati luat-o. Romania ar fi fost pusa intr-o situatie de-a dreptul penibila . Buna rea cum este ....este totusi tara in care traim zi de zi noi si famiile noastre. Sunt mandra ca sunteti Presedintele meu . RESPECT D-le PRESEDINTE !
  • +30 (38 voturi)    
   Si cand imi aduc aminte... (Joi, 28 iunie 2012, 13:48)

   hahalera [utilizator] i-a raspuns lui Kissc94

   cat l-au criticat useleii pe Basescu ba ca este "iresponsabil", ba ca "incalca legile", ba ca "submineaza autoritatea" institutiilor statului, etc. Uite ca, pana la urma, dupa cum de altfel ma si asteptam, a fost cel care a dovedit mai multa intelepciune, preferand (probabil) sa-l faca de ocara pe Ponta aici in tara, decat sa-l umileasca la Bruxelles unde ar fi fost afectata si imaginea tarii. Bravo lui!
  • +36 (42 voturi)    
   SUSTINERE (Joi, 28 iunie 2012, 14:03)

   RODICAW [utilizator] i-a raspuns lui Kissc94

   Fără familia pedeleilor,unepereilor,udemereilor care au întors armele ca la 23 august si s-au dat cu rușii si cu bombardamentele antenelor,oteveurilor si realităților greu de luptat dar si greu de ucis. Ați luptat pentru o justiție liberă si puternică,este datoria ei să vă apere.
   Ati luptat pentru o presă liberă,vă devorează din cauza intoxicatiei cu libertate alterată de interese si bani.
   SINGUR PRINTRE DUSMANI,,,, SUCCES
  • -11 (15 voturi)    
   Consiul Europei (Joi, 28 iunie 2012, 14:31)

   xender [utilizator] i-a raspuns lui Kissc94

   Vezi cine apare oficial la EU:

   http://www.european-council.europa.eu/media/750848/web_bce_28-29juin_2012.pdf
   • +1 (7 voturi)    
    .... (Joi, 28 iunie 2012, 15:21)

    un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui xender

    dragul meu ciumpalac. informatiile astea le da ministrul de externe al fiecarui stat.
    invitatiile alea se dau persoanelor anuntate de ministrul de externe.... nu se dau pe faceboom cu-i are chef coana europa.
    unii dintre voi sunt deosebit de....limitati
 • +25 (31 voturi)    
  nu pot (Joi, 28 iunie 2012, 13:42)

  mos ion roata [utilizator]

  sa-mi dau seama ce se va discuta,dar,din cate l-am cunoscut pe Base pana acuma,el nu va permite ca legea sa fie incalcata in tara asta indiferent de persoana.Nu prea il vad bine pe premier.
 • +49 (55 voturi)    
  Felicitari domnule presedinte (Joi, 28 iunie 2012, 13:44)

  foxy100 [utilizator]

  Domnule Basescu ,
  ati demonstrat inca o data ca aveti maturitate politica.
  Va felicit personal pentru asta.
  Totusi va rog, ca cetatean al acestei tari, sa nu abandonati misiunea pe care o aveti.
  Nu-i permiteti domnului Ponta sa-si bata joc de noi.Va rog sa intreprindeti masurile legale de a-l face pe domnul Ponta sa raspunda in fata justitiei pentru sfidarea legilor , a institutiilor acestei tari , a batjocurii pe care ne-o aduce zi de zi noua cetatenilor Romaniei.
  • +8 (10 voturi)    
   Basescu nu Dumnezeu (Joi, 28 iunie 2012, 16:18)

   bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui foxy100

   Basescu face ce poate ca sa apere Constitutia si demnitatea statului roman. Dar asa, de unul singur e cam greu. Cit crezi că vor putea reziata bruma de oameni competenti si cu coloana vertebrala din justitie si din administratia publica fara sprijinul nostru?
   Daca noi nu reusim sa ii convingem pe cei din jurul nostru ca vine pirjolul peste noi, ca noii veniti la butoane dau iama in resursele vitale ale natiunii asteia, ce poate face Basescu, singur, de la Cotroceni.
   Basescu a ales sa reduca salariile si pensiile bugetarilor in loc sa dea drumul la tiparnita de bani si al credite, sa arunce in aer leul (crescind ratele acelorasi la banca) si sa mareasca impozitele diferentiat, pentru prosti mai mult, pentru cei destepti mai putin, este acum izolat la Cotroceni. Daca noi nu reusim sa ducem mesajul lui mai departe nu are ce face. iese la pensie si isi vede de viata, ca nu este nici la mila noastra, nici a lui Ponta.
 • +22 (28 voturi)    
  Legalitate (Joi, 28 iunie 2012, 13:47)

  Ghimpeteanu [utilizator]

  Presedintele Romaniei va face plangere penala impotriva lui victor ponta ,acuzatia este de uzurpare de calitati oficiale

  INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITĂŢII

  Art. 240

  Uzurparea de calităţi oficiale

  Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
 • -12 (18 voturi)    
  retard (Joi, 28 iunie 2012, 13:57)

  James Bond [utilizator]

  retard
 • +25 (31 voturi)    
  Bravo domnule Presedinte (Joi, 28 iunie 2012, 13:57)

  neaga1900 [utilizator]

  Cel mai destept cedeaza - merge la Bruxelles ,usl-istul , nu ar fi dat bine Romaniei ca Presedintele sa se fi inhesuit pe usa cu mogulul...
 • -24 (34 voturi)    
  lasa-ne! (Joi, 28 iunie 2012, 13:58)

  kitto [utilizator]

  iar boceste mafotul!
  de abia astept votul.. o sa dam cu pdl-ul de pamant
  • +3 (9 voturi)    
   cred ca pdl-ul (Joi, 28 iunie 2012, 15:44)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui kitto

   nici nu doreste sa castige.Va lasa pe voi sa mariti pensiile,salariile din averile confiscate ale lui Nastase,Voiculescu,Fenechiu.
 • +41 (49 voturi)    
  Periculos (Joi, 28 iunie 2012, 14:00)

  sln [utilizator]

  Traim o adevarata lovitura de stat organizata de USL. Cred ca nu este deloc exagerat termenul, atit timp cit USL-ul, prin toti reprezentantii sai, a ajuns sa incalce in mod fatis legi, ultimele exemple fiind diktatul din TVR, unde legea vorbeste clar despre modul de reprezentare a partidelor in CA, pina la incalcarea Constitutiei, trecind prin subminarea CCR ale carei hotariri sint obligatorii cf aceleiasi Constitutii. Sa mai vorbim despre parlamentul care poate decide ORICE, nefiind supus nici unui control constitutional? Absolut incredibil si de neacceptat! Lucrurile derapeaza periculos si ar cam fi momentul sa ne trezim.
  E atit de desantat totul, incit deja incepe sa-mi para plauzibila o implicare masiva a "mamei Rusii", cu care de altfel acesti tovarasi au legaturi dubioase pe care nici nu le mai ascund. Urmatorul pas, pe care acum nu-l putem concepe (la fel cum nu concepeam ca se pot intimpla lucrurile in derulare) sa fie oare decuplarea de la UE, singura piedica care i-ar mai jena pe tovarasi sa faca din Romania o feuda?
  • +1 (3 voturi)    
   Lovitura de stat a USL (Joi, 28 iunie 2012, 16:13)

   dinoKiller [utilizator] i-a raspuns lui sln

   Draga Periculos,

   Cred ca ai dreptate cu Marga in fruntea Externelor ne departam de visul de a fi aproape de vestici. Asta - i soarta de roman greu la noi sa ne fie bine suntem plini de tradatori - vezi Marga
 • -17 (27 voturi)    
  Am curaj ... (Joi, 28 iunie 2012, 14:01)

  Gigi Kent [utilizator]

  ... sa pun pariu ca ne va transmite intentia sa de a se inscrie la doctorat. :))
  • -5 (19 voturi)    
   in drept penal international, (Joi, 28 iunie 2012, 14:30)

   hahalera [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   cu Ponta indrumator :))
  • +5 (9 voturi)    
   gresit (Joi, 28 iunie 2012, 15:45)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   indrumatorul sef este la bulau.
 • +33 (43 voturi)    
  Nu ezitati sa-i demascati si pedepsiti (Joi, 28 iunie 2012, 14:02)

  andisa [utilizator]

  Domnule Presedinte,
  Sunt convinsa ca mesajul dumnevoastra va demonstra ca Romania nu e tara nimanui si ca nimeni nu e mai presus de lege. Am suportat prea mult nerusinarea si obraznicia lui Ponta si a acolitilor lui. Daca legea permite, nu ezitati sa-i trimiteti in urmarire penala pe toti cei ce se fac vinovati de mascarada asta cu plecarea la Bruxelles. Suntem alaturi de dumneavoastra!
  Cu respect,
  O romanca de peste hotare
 • +4 (18 voturi)    
  Basescu va prezenta trailerul noii telenovele (Joi, 28 iunie 2012, 14:02)

  MenInBlack [utilizator]

  ***" Felix "***

  ...si va lacrima la gandul ca telenovela "Copylot pe Dambovita" se apropie de Raho...pardon, de final, unul fericit, pe Otopeni.
 • -21 (35 voturi)    
  Stiu ce va zice (Joi, 28 iunie 2012, 14:14)

  korcico [utilizator]

  Plingind va zice...Sati fie rusine Dinu Patriciu
  Eu cred ca a ramas acasa sa reduca cheltuelile cu deplasarile pentru a avea bani de postaci si pentru coloneii din presa
  • +1 (5 voturi)    
   a dracu ' (Joi, 28 iunie 2012, 15:47)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui korcico

   gramatica asta!
 • -15 (25 voturi)    
  nu numai ca i-a luat sticla... (Joi, 28 iunie 2012, 14:32)

  hahalera [utilizator]

  insa i-a inlocuit-o cu un "plagiat" cu gust de poshirk :))
 • +14 (22 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 28 iunie 2012, 14:33)

  Erasm [anonim]

  • +4 (16 voturi)    
   si? (Joi, 28 iunie 2012, 14:43)

   D'Artagnan [anonim] i-a raspuns lui Erasm

   Daca-i cere demisia asta nu inseamna ca xeroxu o sa si-o dea...
 • +61 (73 voturi)    
  da (Joi, 28 iunie 2012, 14:35)

  moloko [utilizator]

  ...se vede un singur lucru: guvernarea usl din ultimele 2 luni este GROTEASCA!!
  Voi, astia care in ianuarie ati iesit in taria gerului sa huiduiti guvernul v-ati dat seama ca uselistii v-au folosit ca pe niste oi? De ce trebuie sa fim o tara dezvoltata, daca poporul nu vrea?? Pai, nu mai bine exportam prostitutie, borfasi, ciorditori, "vedete" si ne mai uitam ce mai face chef constantinescu, mai luam un maxi-taxi prin praful oraselor mizere sa ajungem degraba la teveu sa vedem pe cine aduce becali atacant? sau traversam strazi imputite ca sa vedem vacantele de lux ale lui mazare?? ce borfet a mai agatat, unde s-a bronzat etc...el si altii asemenea n-ar face 2 cepe degerate daca nu v-ati inghesui voi sa-i votati. Asa ca....nu inteleg de ce atata agitatie. Traiti nene ca potaile, ca va place. Popor lipsit de mandrie. Popor mediocru. Popor indobitocit. Pacat de eroii care au murit prin munti in lupta cu bolsevicii, pacat de ei si de copii aia striviti de tancuri in dec.89. Nu-i meritati. Trebuia sa-l fi avut pe ceausescu inca 30 ani, pe ala chiar il meritati.
 • +19 (23 voturi)    
  FOARTE IMPORTANT!! (Joi, 28 iunie 2012, 14:39)

  xulescu.ro [utilizator]

  E o vorba la romani, care cred ca i se potriveste bine lu' Ponta, caci aroganta lui inseamna si sfarsitul carierei sale.

  "Prostu' pana nu e si fudul, parca nu e prost destul"

  Am zis!
 • +14 (18 voturi)    
  FOARTE IMPORTANT!! (Joi, 28 iunie 2012, 14:39)

  xulescu.ro [utilizator]

  E o vorba la romani, care cred ca i se potriveste bine lu' Ponta, caci aroganta lui inseamna si sfarsitul carierei sale.

  "Prostu' pana nu e si fudul, parca nu e prost destul"

  Am zis!
 • -19 (27 voturi)    
  comentariu mic (Joi, 28 iunie 2012, 14:39)

  muscata [utilizator]

  chiar a plans ? imi pare rau ca nu l-am vazut , pentru ca sunt la sertviciu inca. dar regret ca am ratat continuarea telenovelei tragicomice , inceputa in toamna lui 2004 cu cosacrata replica : <draga stolo>
  • +3 (7 voturi)    
   lasa ca ajungi diseara (Joi, 28 iunie 2012, 15:49)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui muscata

   sa-l vezi pe Ponta cu bratari la maini.
 • -31 (41 voturi)    
  suspendaaaareeeee !!! (Joi, 28 iunie 2012, 14:45)

  Montesquieu [utilizator]

  culmea ridicolului:
  intaiul alcolist al tarii iar se gaseste sa vorbeasca despre formele integrarii europene? :)))))

  ca de-obicei povesteste despre lucruri pe care le stapaneste aproximativ (ca sa nu spun ca nu le pricepe deloc si spune prapastii cat el de mari).

  ma gandesc cu groaza ca individul asta a cascat gura sa spuna aceleasi tampenii si prin consiliu.

  si-apoi ne mai miram de ce la Bruxelles nu-l baga nimeni in seama, toti ceilalti incercand sa-l evite.
  • +16 (20 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 28 iunie 2012, 15:01)

   [anonim] i-a raspuns lui Montesquieu

  • +9 (13 voturi)    
   Las' ca vedem noi cum le stapineste Ponta (Joi, 28 iunie 2012, 15:09)

   Claude [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   sa vezi declaratii biiguite la intoarcere.
  • +4 (8 voturi)    
   pana acum cel mai faimos roman (Joi, 28 iunie 2012, 15:52)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   este Ponta,plagiatorul nr 1 al Romaniei.Presa straina nu a comentat niciodata un eventual incident in strainatate al presedintelui.Imagineaza-ti ca aia au ascuns tacamurile cand au auzit ca vine Ponta.
  • +2 (6 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 28 iunie 2012, 18:03)

   [anonim] i-a raspuns lui Montesquieu

 • +34 (42 voturi)    
  Puci parlamentar!!! (Joi, 28 iunie 2012, 14:46)

  mgbyte [utilizator]

  Se pare ca pentru USL nu exista LEGE, trebuie sa reactionam.
  • -16 (24 voturi)    
   :)))) (Joi, 28 iunie 2012, 15:03)

   iobagul [utilizator] i-a raspuns lui mgbyte

   Haideti basitilor reactionati ca in afara de a manca ciuperci virtuale nu sunteti in stare de nimic :)))
   • +8 (10 voturi)    
    Motivant ! (Joi, 28 iunie 2012, 15:19)

    mgbyte [utilizator] i-a raspuns lui iobagul

    dar daca Ponta, impreuna cu toti comunistii, te reprezinta si consideri ca nu esti afectat de actiunile pe care le intreprind, atunci iti doresc din suflet: implinirea tuturor dorintelor; ................. dar ai grija ce-ti doresti!
 • -32 (44 voturi)    
  reputatia Romaniei (Joi, 28 iunie 2012, 14:48)

  contele_de_saint_simon [utilizator]

  ... intruchipata in carmaciul Basescu este perfect exprimata de modul in care individul se plimba singur, cu mainile in buzunar ca un prost-crescut si badaran pe esplanada alaturi de alti PREMIERI. Nimeni nu-l baga in seama. Asa ca foarte bine ca nu mai stanjeneste pe nimeni pe-acolo care s-ar simti obligat sa faca conversatie cu acest individ Basescu... care, har Domnului, se duce la fund!

  Dle Ponta, mai trage-i un calcai in cap sa se duca mai repede la fund.
 • -16 (28 voturi)    
  :)) (Joi, 28 iunie 2012, 14:49)

  catalin_mattei [utilizator]

  vena de la tampla a fanului pdl-ist se zbate.. :)) hai la referendum! ori Base ori USL..
 • +35 (45 voturi)    
  Ctrl C lotu' (Joi, 28 iunie 2012, 14:49)

  SergiuAL [utilizator]

  In scurta dar trista perioada de guvernare usl, de pana acum, Basescu le-a tras-o din toate pozitiile, dar intotdeauna avand legea in spate. Disperarea usl-ului a dus, iata, la gesturi absurde si penale, de incalcare a legii si de luare a unor masuri disperate de a controla mijloacele care apara (INCA) democratia.
 • -7 (19 voturi)    
  mai, mai ca Basescu se da cel mai mare specialist (Joi, 28 iunie 2012, 14:54)

  contele_de_saint_simon [utilizator]

  ... in integrare europeana si fenomenul europenitatii.

  Sa fim seriosi: intelectualismul nu e punctul forte al individului Basescu, precum nici ratiunea sau bunul-simt nu-l definesc pe individ.
  • +5 (7 voturi)    
   O Da! (Joi, 28 iunie 2012, 17:25)

   Matrix-4 [utilizator] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   Noroc că avem un excelent exemplu în persoana lui Copy-lotu!
  • +3 (3 voturi)    
   Ce sa mai vorbim de plagiatul (Joi, 28 iunie 2012, 20:45)

   Ellias [utilizator] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   "idolului" tau. Ce mai "dottore" de doi lei la carma parlamentului. Va meritati soarta, asta care vorbeste ura din ei, nu inteligenta.Asa premier, asa "cetateni"
 • -29 (39 voturi)    
  cat tupeu!!!!!!!! (Joi, 28 iunie 2012, 14:57)

  kitto [utilizator]

  basescu este un tupeist fara pereche.
  de ce nu spune de cum a fost revizuita Constitutia Romaniei in 2003 cand au carat buletine de vot cu sacii la urne ca nu a iesit lumea sa o voteze in semn de protest fata de clasa politica?????
  revizuirea Constitutiei din 2003 a dat puteri sporite Curtii Constitutionale care a devenit o arma a puterii ce a numit-o..
  lasa ca vedeti voi in toamna cand o sa dam cu pdl-ul de pamant!
  • +16 (22 voturi)    
   amice, mai multa documentare, te rog! (Joi, 28 iunie 2012, 15:06)

   Archaeon [utilizator] i-a raspuns lui kitto

   Sau ne crezi pe toti dobitoci?! In 2003 era Iliescu presedinte, care a modificat constitutia pentru el... Si majoritatea intradevar nu a vrut sa o voteze!

   Ia de mai citeste macar istoria contemporana!

   20 decembrie 2000 - 20 decembrie 2004: Ion Iliescu
   • 0 (12 voturi)    
    Hotie! bataie de joc fata de popor! (Joi, 28 iunie 2012, 15:12)

    kitto [utilizator] i-a raspuns lui Archaeon

    in comentariul meu nu-l acuz pe basescu ca a modificat Constitutia cu japca..ci acuz toata clasa politica..
    Constitutia a fost revizuita ilegal prin furt!
    Asta trebuie spus! Cine a facut-o nu ma intereseaza...
    • +4 (8 voturi)    
     asta-i ultimu' comentariu... (Joi, 28 iunie 2012, 15:37)

     Archaeon [utilizator] i-a raspuns lui kitto

     ca n-are rost sa-mi bat capul. In comentariul tau apar doar pdl si base ca ar fi vinovati de modificarea constitutiei. Acum sunt doar 2 variante: ori nu stii sa exprimi o parere ori nu stii ce parere sa exprimi...

     clasa politica contine mult mai multe partide, nu doar pdl... Sincer sunt destul de obosit ca sa explic ceva evident. Asa ca daca marinaru' cedeaza il inteleg! De atatia ani sa ti se sufle in ceafa mereu si totusi sa faci ceva?! Si se vede ca macar justia incepe cat de cat sa fie independenta chiar cu atatea presiuni.

     curte constitutionala este cel mai inalt for legislativ in statul roman pentru ca trateaza cu legea fundamentala a statului roman. nerespectarea deciziilor ei duce la uzurpare, bla bla juridic, pe scurt de la 6 luni la 3 ani!

     scuze ca n-am folosit majuscule, da chiar imi e lene si cald si sunt obosit! asa ca sper sa avem un ex pm cat de repede!
  • +13 (19 voturi)    
   Cine era la putere cind a fost revizuita? (Joi, 28 iunie 2012, 15:07)

   Claude [utilizator] i-a raspuns lui kitto

   Basescu? Nici gind, a fost PSD cu al sau Bombonel mare sef de trib.
   Tocmai ca Basescu reaminteste faptul ca a cerut modificarea Constitutiei de mai multe ori pentru ca atributiile sa fie foarte clar delimitate si sa se evite astfel de situatii pe viitor.
   Constitutia aia era pregatita pentru Bombonel, dar nu a fost sa fie.

   Dar ce-mi bat eu capul cu tine, tu esti deja spalat pe creier de Antena 3..... Esti din alt film..... Din alt somn, somn din cel care nasc monstrii....
  • +5 (9 voturi)    
   somn usor,vise placute (Joi, 28 iunie 2012, 15:54)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui kitto

   Eu abia astept sa-l vad pe Ponta facand o poza de grup cu Adrian Nastase la Rahova.
 • +25 (33 voturi)    
  Institutiile statului sa-si faca datoria (Joi, 28 iunie 2012, 14:58)

  Trojan.H [utilizator]

  Ponta si Marga la PUSCARIE.
 • +33 (39 voturi)    
  Respect domnule Presedinte! (Joi, 28 iunie 2012, 14:59)

  coco04 [utilizator]

  Respectarea legii e cel mai important lucru!
  • +1 (5 voturi)    
   Cel mai important lucru e incalcarea legii! (Joi, 28 iunie 2012, 16:41)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui coco04

   Daca Adam si Eva nu incalcau legea am fi trait si acum ca animele, fara a cunoaste binele si raul.
 • +28 (34 voturi)    
  Nu ii depune plangere penala... (Joi, 28 iunie 2012, 14:59)

  mman [utilizator]

  Nu ii depune plangere penala, dar nici nu opreste nimeni institutiile statului sa se autosesizeze!
  E de obligatia acestora sa o faca!
  • +8 (14 voturi)    
   Sunt precedente foarte grave (Joi, 28 iunie 2012, 15:34)

   mman [utilizator] i-a raspuns lui mman

   Sunt precedente foarte grave, si chiar trebuie pedepsite. Altfel, unde se va ajunge...
   Daca nu vor fi pedepsite, imi cer scuze domnule presedinte, dar ne veti dezamagi. V-am apreciat foarte mult intreaga activitate pana acum, dar var rog nu va opriti nici de data asta!
 • -17 (29 voturi)    
  Saracul de el a ramas fara carma :))) (Joi, 28 iunie 2012, 15:01)

  iobagul [utilizator]

  Vai saracutul hai sa-i plangem de mila, e trist ca nu a putut merge la shoping :))))
  • +4 (8 voturi)    
   nu ,la shopping (Joi, 28 iunie 2012, 15:55)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui iobagul

   este expert Nastase,dar,deocamdata este putin ocupat.
 • +22 (32 voturi)    
  Se contureaza lotul Voiculescu (Joi, 28 iunie 2012, 15:03)

  Troll [utilizator]

  Nu cred ca Rahova e suficient de spatioasa.
 • +15 (25 voturi)    
  Marga (Joi, 28 iunie 2012, 15:03)

  nano2k [utilizator]

  Cred ca Marga o va pati.
 • -23 (35 voturi)    
  lasa Base, nu fi trist! (Joi, 28 iunie 2012, 15:04)

  gimini [utilizator]

  Trece cu o cinzeaca. Si daca mai chemi si niste lautari ai sa vezi ca o sa te si inveselesti.
  Hai noroc si nu fi trist!
  Succesuri! :))))))))
  • +18 (30 voturi)    
   Eu depun plangere (Joi, 28 iunie 2012, 15:14)

   Cel [anonim] i-a raspuns lui gimini

   Am si eu o intrebare, unde se poate depune o plangere penala impotriva primului prim ministru pentru uzurparea de functii oficiale?
   Eu vreau sa fac aceasta sesizare, si probabil si alti romani, tatal meu nu a murit degeaba la revolutie.

   Romani haideti sa facem o plangere penala impotriva dusmanului democratiei
   • +6 (10 voturi)    
    La Parchet! (Joi, 28 iunie 2012, 15:23)

    A9 [utilizator] i-a raspuns lui Cel

    Un ONG, ar trebui sa faca acest lucru, PDL si alte partide.
   • +5 (9 voturi)    
    N-avem dreptul (Joi, 28 iunie 2012, 15:27)

    denvarel [utilizator] i-a raspuns lui Cel

    Lege privind responsabilitatea ministeriala, legea 115/1999 republicata in 2007
    Capitolul III - Procedura de urmarire penala si de judecare
    ...
    Art. 12
    Numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor.
    ...
    • +4 (10 voturi)    
     Scuze, gresesc. (Joi, 28 iunie 2012, 15:33)

     denvarel [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

     Art. 16
     (1) In exercitarea dreptului de a cere urmarirea penala a unui membru al Guvernului, Presedintele Romaniei, la propunerea comisiei speciale instituite pentru analiza sesizarilor cu privire la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei de catre membrii Guvernului, adreseaza ministrului justitiei o cerere in acest scop, pentru a proceda potrivit legii.
     (2) Presedintele Romaniei este sesizat pentru a cere urmarirea penala a unui membru al Guvernului de catre primul-ministru, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sau de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie.
     (3) Orice cetatean care are cunostinta despre savarsirea unei fapte penale de catre membrii Guvernului in exercitiul functiei lor se poate adresa primului-ministru, procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sau procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a solicita sesizarea Presedintelui Romaniei.
     (4) Comisia speciala prevazuta la alin. (1) este formata din 5 membri numiti pentru un mandat de 3 ani, care nu poate fi reinnoit, iar componenta acesteia se aproba prin decret al Presedintelui Romaniei, la propunerea ministrului justitiei si a ministrului administratiei si internelor.
     (5) Pe baza analizei sesizarii, a probelor depuse in sustinerea acesteia, a declaratiilor si a probelor invocate de membrul Guvernului fata de care se solicita urmarirea penala, comisia speciala prevazuta la alin. (1) va prezenta Presedintelui Romaniei un raport cu propuneri privind urmarirea penala sau clasarea sesizarii. Sedintele comisiei nu sunt publice. Membrul Guvernului pentru care s-a facut sesizarea are dreptul de a fi audiat de comisie inaintea intocmirii raportului acesteia.
     (6) Presedintele Romaniei hotaraste asupra raportului prezentat de comisia speciala prevazuta la alin. (5) si dispune comunicarea solutiei mijloacelor de informare in masa.
     (7) Daca membrul Guvernului pentru care Presedintele Rom
    • +1 (11 voturi)    
     Petitie catre presedinte (Joi, 28 iunie 2012, 15:38)

     mman [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

     Ar trebui compusa o petitie prin care sa solicitam presedintelui sa ia act de incalcarea grava a constitutie (cu circumstante agravante) si sa depuna plangere impotriva lui.
     Poate unul din cititori, cu cunostinte juridice, sa o compuna?
     • +4 (10 voturi)    
      Sesizare (Joi, 28 iunie 2012, 15:59)

      denvarel [utilizator] i-a raspuns lui mman

      Trebuie depusa o sesizare la oricare dintre urmatoarele organisme:
      Primului-ministru,
      Procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie Procurorului Sef al Directiei Nationale Anticoruptie
      Cred ca Procurorul Sef al DNA este cea mai buna varianta acum:
      Daniel Marius MORAR
      http://www.pna.ro/faces/sesizare.xhtml
      sau direct prin mail:
      anticoruptie@pna.ro
   • +1 (3 voturi)    
    da, (Joi, 28 iunie 2012, 15:57)

    flitmania [utilizator] i-a raspuns lui Cel

    de acord!
   • -2 (10 voturi)    
    daca tatal tau a murit la revolutie.... (Joi, 28 iunie 2012, 16:01)

    Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui Cel

    1. eu sunt popa
    2. cei ce au murit , au vrut sa scapam de un presedinte dictator.

    nu iti face grija, Basescu a dat deja ordin sa faca plangere cine trebuie.
    Dusmanul democratiei?
    Democratia reprezentativa are ca institutie principala parlamentul, organul legislativ in care ne trimitem toti reprezentantii.
    Cine este dusmanul parlamentului?
    ponta sau basescu?
    • +3 (7 voturi)    
     La revolutie oamenii au murit pentru libertate (Joi, 28 iunie 2012, 16:33)

     bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

     Democratia reprezentativa are ca institutii principale suveranitatea proporului roman si Constitutia care stabileste modul ei de exercitare. Un parlament care incalca constitutia si drepturile fundamentale ale omului, ale oricarui om, inceteaza se mai fie parlament si devine o sleahta de derbedei.

     Cind anume a refuzat Basescu sa aplice Constitutia si hotaririle instantelor, asa cum au facut membrii guvernului Ponta?
  • +1 (9 voturi)    
   de-aia ati numit-o pe Dida Dragan (Joi, 28 iunie 2012, 15:56)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui gimini

   la TVR? Ca sa va cante de inima albastra cand Ponta se va muta la Rahova?
 • +21 (27 voturi)    
  Bruxelles (Joi, 28 iunie 2012, 15:08)

  lili_99ro1234731152636 [utilizator]

  Dupa cum inteleg, asistam la o lovitura de stat. In acceptiunea d-nului prim ministru, tara noastra nu mai are presedinte. Daca va fi nevoie va da foc la tara pentru a-l inlatura pe presedintele Basescu.
  Sper ca nu ne vom confrunta cu o dictatura ca in era comunista.
 • +18 (28 voturi)    
  Miza este alta (Joi, 28 iunie 2012, 15:08)

  Bogdan67 [utilizator]

  Ce s-a intamplat astazi se numeste in termeni fotbalistici 'offside'. Basescu l-a lasat in offside pe Ponta. De fapt miza finala este reprezentata de alegerile din toamna aceasta. USL si in special PSD fac greseli peste greseli, iar toate acestea se vor contabiliza la alegerile generale de la inceputul lui decembrie. Contestarea deciziilor Curtii Constitutionale, mutarea Monitorului Oficial, sustinerea asumata a lui Adrian Nastase, atacul asupra Institutului Cultural Roman, etc. sunt tot atatea greseli grave, iar poporul roman nu este atat de prost cum cred politicienii nostri.
  • -6 (14 voturi)    
   Ce gluma buna (Joi, 28 iunie 2012, 15:18)

   iobagul [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan67

   Poporul roman nu e atat de prost sa uite atat de usor ce aberatii au facut PDL-eiii, matale ai uitat scorul alegerilor asa de usor, in toamna va fi mai zdrobitor :)))
   • 0 (4 voturi)    
    N-ai citit cu atentie (Joi, 28 iunie 2012, 15:48)

    Bogdan67 [utilizator] i-a raspuns lui iobagul

    Am scris 'politicienii nostri' si nu 'politicienii PSD/USL'. Din punctul meu de vedere majoritatea politicienilor au acelasi dispret fata de popor. Ceea ce spun insa este ca ce se intampla acum este inceputul bataliei pentru voturile din toamna, iar USL/PSD fac erori succesive. Am uitat sa mentionez mutarea Inspectoratului de Stat in Constructii in subordinea Primului Ministru cu putin timp inaintea pronuntarii hotararii la ICCJ. Basescu prin apelul la Curtea Constitutionala si prin faptul ca nu s-a dus la Bruxelles doar i-a ajutat sa o ia pe panta asta. Interesant de urmarit evolutia PNL.
  • +1 (1 vot)    
   sa dau un pronostic pentru PSD in alegeri toamna 2 (Joi, 28 iunie 2012, 18:59)

   mary_ [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan67

   Probabil va ajunge la un 25% numar de votanti - votantii PSD una si buna stiu ei...
 • -3 (15 voturi)    
  Vom vedea mai tarziu (Joi, 28 iunie 2012, 15:12)

  francoromanul [utilizator]

  din ce cauza presedintele nu depune plangere penala. Dupa parerea mea, primul motiv ar fi acela ca garnitura de rezerva nu este inca pregatita (adica MRU inca nu si-a format partidul, etc). Pentru ca daca ar depune plangere penala s-ar ajunge cu siguranta la alegeri anticipate, ar fi al doilea motiv. Al treilea motiv ar fi acela de a nu favoriza echipa bunicutei in luptele interne din PSD (cu cat se cearta intre ei mai mult, cu atat mai bine). Si, in sfarsit (ca sa nu va plictisesc), pt ca - probabil - are in carti "asul de pica" (de care dr. P a aflat tocmai astazi - la telefon), ceea ce-l va transforma pe dr. P intr-un colaborator extrem de respectuos si pasnic.
  • +3 (7 voturi)    
   nu te doare capul de (Joi, 28 iunie 2012, 15:58)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui francoromanul

   la scenariul asta idiot?
 • +10 (18 voturi)    
  Subtilitati interesante... (Joi, 28 iunie 2012, 15:12)

  Berzelius [utilizator]

  Avand in vedere ca Romania este reprezentata in mod nelegitim de o persoana care si-a arogat atributiile prezidentiale prin nesocotirea Legii si ignorarea deciziei Curtii Constitutionale, este de asteptat ca toate documentele cu valoare legala semnate de aceasta persoana sa fie lovite de nulitate absoluta in cazul in care, la un momenta dat, se va pune problema legalitatii reprezentarii.

  Mai pe intelesul tuturor:
  - Romania are dreptul sa fie reprezentata la Consiliul European, dar reprezentantul ei este (inca nedovedit) ILEGAL (dpdv al Legii Statului Roman). Spun "inca nedovedit" deoarece trebuie o hotarare judecatoreasca definitiva pentru a se pronunta pe acest aspect deosebit de grav.
  - Sa zicem ca aceasta persoana semneaza documente oficiale in calitatea sa de "reprezentant".
  - In momentul in care (daca se va intampla) se dovedeste (prin hotarare judecatoreasca) NE-LEGALITATEA reprezentarii de catre semnatar, atunci in consecinta documentele respective isi pierd valoarea juridica (semnatar nelegal, deci documente nelegale)

  Prin urmare, eventuale asumari legale ale Romaniei vizavi de UE, semnate la acest CE ar putea deveni declarate NULE de drept si deci neaplicabile Romaniei. :)

  Maestru Base asta!

  Deci daca Pontanacu semneaza niste chestii asumate in calitate de reprezentant al Romaniei, iar apoi, printr-o conjunctura nefavorabila, o instanta l-ar declara ca a incalcat legea, Base le-ar putea da niste replici haioase UE zicandu-le "noi n-am semnat asa ceva!" =))))
  • +3 (9 voturi)    
   mai mult (Joi, 28 iunie 2012, 15:25)

   marioara1 [anonim] i-a raspuns lui Berzelius

   - Constitutia reflecta ordinea puterilor in stat.
   - Cedarea suveranitatii in numele Romaniei este o prerogativa prezidentiala
   • 0 (2 voturi)    
    ntz, Marioara, parlamentul decide cedarea (Joi, 28 iunie 2012, 16:48)

    Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui marioara1

    Si cam este nevoie si de un referendum ca prea e lata.
    • 0 (2 voturi)    
     rapirea din serai (Joi, 28 iunie 2012, 17:20)

     marioara1 [anonim] i-a raspuns lui Wizard of Oz

     Am mai vazut mai sus o aberatie scrisa de tine dar mi-am zis sa te las sa te dai cu cercul.

     1. romania este democratie semi-prezidentiala cu fata umana nu democratie parlamentara cum incercati sa e dezinformati mai sus ( iti traduce Ilici -un colaj de plagiate intre constitutia franceza si cea suedeza)
     in

     2. cedarea suveranitatii revine administratiei ( vezi in DEX ce inseamna) prezidentiale si numai ei.

     Va doresc sa-l suspendati pe Basescu si sa mai ia un mandat de cinci ani !Fara compasiune, spor la dactilografiere!
 • +34 (44 voturi)    
  Azi am ales. (Joi, 28 iunie 2012, 15:13)

  The Knight [utilizator]

  Stimate domn prim-ministru Dr. Victor Ponta. Pur și simplu nu pot să îmi exprim plăcerea pe care o simt în acest moment. Mă distrez copios pe hotnews de ceva vreme, unde oamenii îmi răspund, dându-mi replici inteligente, iar astfel îmi antrenez și mențin materia cenușie într-o stare activă. Bă da' tu ești chiar nesimțit? Tu chiar ești vită. Nu observi că România nu te mai vrea și că ai devenit ciuma tineretului corupt, prin exemplul șpăgii, furtului intelectual, al corupției și primitivismului social degradant? Tu nu cumva ești fiul lui Iliescu ori al lui Voiculescu, făcut pe vremea când prezervativele se rupeau în timpul vizitelor diplomatice în China? Măi, dar prea ai față de ciuciunghez. Ceva nu este în regulă. Când își va scoate TB ochiul de sticlă și te va ținti prin focalizare directă via satelit, vei descoperi că-i un nou tip mai evoluat de Terminator. Vino matale înapoi în țară, căci ai acum oportunitatea să devii jurist la o facultate prestigioasă, unde își face masteratul conștiinciosul colecționar de ouă, Adrian Năstase. Veți sta în aceeași celulă și vă veți diviza miotic gălbenușurile, progresând încet către telofază. Intrarea este liberă, îndeosebi dacă ai carnet PSD și diplomă universitară falsă. Așadar, Ponta, lasă-ne taică, că nu ești deloc competent. Sper ca acest an, PSD să fie R-A-S de pe fața plaiurilor mioritice, să putem începe și noi dezvoltarea normală, precum o țară europeană.
  • -4 (6 voturi)    
   valeuuuu... (Joi, 28 iunie 2012, 15:41)

   Archaeon [utilizator] i-a raspuns lui The Knight

   Si eu ma distrez de ceva timp pe HN, jucandu-ma cu propria materie cenusie, da' stimabile "knight" in acest moment sunt total confuz... nu de pontilica, ca asta e clar dobitoc sau sinucigas... de d-voastra stimabile!!!!!
 • 0 (6 voturi)    
  Tupeu (Joi, 28 iunie 2012, 15:13)

  buncrestin [utilizator]

  Cu tupeu inainte
 • -6 (28 voturi)    
  Iesiti afara si aparati-l pe mentorul vostru (Joi, 28 iunie 2012, 15:16)

  iobagul [utilizator]

  Daca ati avea macar jumatate din ouale lui Nastase ati iesi in strada si ati protesta dar... nu cred..., faceti gura mare pe internet si nimic mai mult, sunt curios daca ar iesi macar 100 de oameni in strada sa-l sustina pe Basescu, sunt sigur ca nu se aduna nici 10 :))
  • -4 (12 voturi)    
   esti nebun?! (Joi, 28 iunie 2012, 16:54)

   gimini [utilizator] i-a raspuns lui iobagul

   Pai cum sa iasa omule in strada?! Vrei sa-i linseze lumea?! Lasa-i asa, pe internet, ca dusmanii virtuali nu musca si au si ei impresia ca ii asculta cineva in afara de sefii de la butoane care ii pun sa posteze sub 10 nume... :))))))))))
 • -11 (19 voturi)    
  o problerma grava (Joi, 28 iunie 2012, 15:25)

  catalin_mattei [utilizator]

  cu cat Basescu este mai incoltit si mai singur cu atat sponsorii sai sunt mai putini caci nici domnia sa nu le mai poate apara interesele.. aici e buba si de asta se framanta portocalimea rau de tot.. fara bani care provin din mentinerea macar a unui pol de putere PDL este la pamant isr T Basescu este un om terminat
 • +12 (16 voturi)    
  Puterile Statului??? (Joi, 28 iunie 2012, 15:27)

  Geo777 [utilizator]

  Poate DNA sau Procuratura Generala sa se autosesizeze si sa depuna plangere penala impotriva lui Ponta si a Ministrului de Externe pentru uzurparea statului de drept si incalcarea prerogativelor constitutionale ale Presedintelui???
  • 0 (4 voturi)    
   Din pacate, nu (Joi, 28 iunie 2012, 15:39)

   Ana D. [utilizator] i-a raspuns lui Geo777

   cf. Legii raspunderii ministeriale
   http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_responsabilitate_ministeriala.php
   Art. 12
   Numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor.
   • +4 (10 voturi)    
    Atunci Presedintele ar trebui sa depuna plangere.. (Joi, 28 iunie 2012, 16:02)

    Geo777 [utilizator] i-a raspuns lui Ana D.

    pentru ca noi, cetatenii Romaniei suntem privati de un stat de drept functional. USL face din acest stat unul nefunctional si ne aduce din nou in lumea a 5-a...
   • +5 (9 voturi)    
    Constitutia vs lege (Joi, 28 iunie 2012, 16:04)

    marioara1 [anonim] i-a raspuns lui Ana D.

    Constitutia Romaniei ( puneti-o pe perete la intrare in sediul USL)

    art. 124 alin 2 `Justitia este unica, impartiala si egala pentru toti`;

    - art 16 alin 1 `Cetatenii sunt egali în fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari`.

    Recomandarea nr 19 din 2000 a Comitetului Ministrilor al Consiliului Europei:

    Procurorul trebuie, în orice situatie, sã fie în mãsurã sã desfãsoare, fãrã niciun impediment, urmãrirea penalã a functionarilor guvernamentali pentru infractiunile comise de cãtre acestia, în special faptele de coruptie, de abuz de putere, incalcari grave ale drepturilor omului si alte infractiuni recunoscute de dreptul international`

    `Desi aplicabila in general, prezenta recomandare vizeaza in mod special acele sisteme in care procurorul este subordonat executivului, situatie care nu trebuie sa-l impiedice a urmari functionari publici – si, prin extindere, reprezentantii alesi sau politicienii – care comit infractiuni, in special fapte de coruptie. `Impediment` reprezinta nu doar un obstructionare a urmaririi, dar ea mai inseamna si orice represalii al caror obiect l-ar putea face procurorii.`
 • +9 (15 voturi)    
  Ponta, e drogat?! (Joi, 28 iunie 2012, 15:28)

  A9 [utilizator]

  Nu poti lua de bun nimic din ce spune?!?!
  Azi spune ceva, maine spune altceva....Nu-l opreste nimeni?!!!
  • +10 (12 voturi)    
   DA, PONTA ARE DEREGLARI PSIHICE GRAVE ! (Joi, 28 iunie 2012, 16:12)

   Evanzo [utilizator] i-a raspuns lui A9

   Ponta este dereglat psihic. Are o componenta psihica care a ramas la stadiul infantil de copil razgaiat! Crede ca lucrurile trebuie sa fie cum vrea el si nu accepta alta alternativa ! E foarte periculos tipul acesta si trebuie facut ceva cat mai repede ! Cred ca daca ar fi pus sa faca niste teste psihologice rezultatul nu ar fi tocmai roz !
   Parerea mea este ca ar trebui impuse niste teste psihologice ca sa accesezi o functie inalta !!!
 • +14 (20 voturi)    
  dictatura in forta! (Joi, 28 iunie 2012, 15:28)

  KAPPY [utilizator]

  nu trebuie sa fii specialist sa realizezi ca incalcarea constitutiei ,a deciziilor curtii constitutionale,a legilor in vigoare este clar o cale spre dictatura . daca poporul doreste dictatura ..atunci asta e o luam de la cap anii 90.istoria se repeta mai des pentru un popor de idioti.
 • -5 (13 voturi)    
  dar n-a plans deloc? (Joi, 28 iunie 2012, 15:30)

  deceneus [utilizator]

  da nu a plans deloc??? nici macar o lacrima varsata fireste pentru poporul roman care a fost lipsit de prezenta sa binefacatoare la CE?

  pai de fiecare daca cand se duce Base la CE ne aducea caini cu covrigi in coada si absortia fondurilor europene trecea de 150% ...iar acum biet popor roman nu o sa o mai duci ca in sanul lui Avram ....
 • +4 (8 voturi)    
  pro sau contra (Joi, 28 iunie 2012, 15:31)

  luci30 [utilizator]

  nu conteaza cine este ,presedinde sau pm,dar respectarea legii trebuie sa se faca de toti,democratia are reguli care reglementeaza niste,,nimicuri,,ptr.unii ,....altfel ,cu aceste precedente de talia unui ministru si a unui pm,ajungem sa nu ne mai intelegem om cu persoana, o anarhie ,in care fiecare face ce vrea muschii lui, luind in brate democratia.....o democratie fara lege fara drepturi si obligatii,fara responsabilitati. doamne unde vom ajunge????
 • +18 (26 voturi)    
  Am citit comentariile de pana acum ... (Joi, 28 iunie 2012, 15:37)

  Diletant [utilizator]

  ... si traiesc cu impresia ca Presedintele nu a fost corct inteles!
  NU are de gand sa faca plangere penala.
  NU mai poate lupta cu sistemul de unul singur.
  In curand toate structurile care mai pastreaza un minim de decenta vor fi acaparate de mafia USL + acolitii. Au obtinut puterea prin mita si santaj, fac presiuni asupra justitiei (si asa fragila), etc. Nu au limite, nu au scrupule, nu au decenta, ..., sunt constituiti intr-o haita din ce in ce mai flamanda si mai periculoasa. Episodul cu Nastase le-a mai alimentat si frica (pentru ca, in mod cert, astia au de ce se teme). Asa ca nu se vor lasa prinsi cu una cu doua.
  Cred ca mesajul subtil era: "A venit momentul sa mai faceti si voi ceva pentru voi insiva!"
  E evident ..., comentatul pe net nu ajuta prea mult, asa cum nu ajuta nici articolele bataioase scrise cu ochii pe televizor. Societatea civila, unde e? Trebuie sa preia cineva initiativa unei miscari unitare si hotarate sa stabileasca ordinea de drept.
  Problema e ca nici eu nu stiu cum se poate face asta si sunt extrem de ingrijorat.
  Nici macar PDL-ul nu cred ca mai poate fi luat in calcul, pentru ca, de cand domnul Blaga e iar in carti, toate merg prost si acolo. Mereu am avut impresia ca e un fel de cal troian al USL-ului in PDL.
  • +9 (11 voturi)    
   AI DREPTATE !!!! (Joi, 28 iunie 2012, 16:13)

   Evanzo [utilizator] i-a raspuns lui Diletant

   Trebuie facut ceva ca sa ii oprim ! Trebuie sa incepem protestele in toata tara !
   • +1 (1 vot)    
    Da, (Joi, 28 iunie 2012, 20:28)

    miguelito [utilizator] i-a raspuns lui Evanzo

    hai sa incepem de miine. Unde ne vedem?
  • +9 (11 voturi)    
   Diaspora (Joi, 28 iunie 2012, 16:15)

   AnaH [utilizator] i-a raspuns lui Diletant

   Si mie mi-a ajuns, simt ca sunt in stare sa fac orice numai sa-i vad la racoare pe toti nenorocitii astia care isi bat sistematic joc de tara si de popor. Insa ce se poate face concret? Stiu ca multi care posteaza aici pe Hotnews sunt in diaspora, la fel ca si mine, noi cum putem ajuta?
 • +1 (3 voturi)    
  click (Joi, 28 iunie 2012, 15:39)

  andrei1245 [utilizator]

  http://www.google.ro/imgres?q=astazi+a+fost+semnat+tratatul+de+aderare+cu+ue&um=1&hl=ro&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1024&bih=636&tbm=isch&tbnid=eZqv9kMbsvkmjM:&imgrefurl=http://newromania.wordpress.com/tag/romania-noua/&docid=Dz44rwg9rlmQ9M&imgurl=http://newromania.files.wordpress.com/2008/05/800px-tratatul_de_aderare_semnare1.jpg&w=800&h=531&ei=F1DsT5jKFJT24QSb6MCWBQ&zoom=1&iact=hc&vpx=377&vpy=340&dur=1064&hovh=183&hovw=276&tx=109&ty=132&sig=110392854291670908996&page=5&tbnh=116&tbnw=175&start=63&ndsp=18&ved=1t:429,r:6,s:63,i:297
 • +17 (23 voturi)    
  JOS MASCA (Joi, 28 iunie 2012, 15:40)

  solar [utilizator]

  A cazut definitiv masca de pe chipul USL!!! S-au deghizat permanent in democrati, iar in adevarat sunt niste neo-comunisti fara scrupule. La ei nu mai primeaza gandirea libera, ci puterea pumnului si a...proletariatului(sau lumpenproletariatului!) cu lantul punitiv al minerilor lui Iliescu.
  Jos mainile de pe Romania. JOS COMUNISMUL! Fara restauratie !!
 • -1 (5 voturi)    
  ti-au dat telefon (Joi, 28 iunie 2012, 15:43)

  flitmania [utilizator]

  sa te apuci de treaba?Ti-au zis si ce face Adi?
 • +19 (27 voturi)    
  Consiliul European (Joi, 28 iunie 2012, 15:48)

  eli1315837092300 [anonim]

  am trimis acest mesaj pe formularul electronic de la Consiliul European. Invit pe toti cetatenii care se simt lezati de ceea ce se intampla sa reactioneze si sa ma "plagieze" :)

  http://www.european-council.europa.eu/the-president/message-form.aspx?lang=ro

  "Mr. President, I would like to inform you that the President of my country, Traian Basescu has been prevented to participate at the European Council by the Prime Minister Victor Ponta, which is a serious breach of the Romanian Constitution. Victor Ponta is an illegitimate representative of Romania in the European Council. I respectfully ask you to please consider my inquiry: What is the official point of view of the European Council if one of the members is not legally represented? Thank you for understanding, I am looking forward to hearing from you."
  • +10 (18 voturi)    
   olandezu (Joi, 28 iunie 2012, 16:01)

   olandezu [utilizator] i-a raspuns lui eli1315837092300

   merci, am facut su eu un plagiat cinstit. da mai departe, facebook, twitter.
  • -11 (15 voturi)    
   praf! (Joi, 28 iunie 2012, 16:03)

   kitto [utilizator] i-a raspuns lui eli1315837092300

   esti varza
  • +6 (16 voturi)    
   Felicitari dar nu este de ajuns... (Joi, 28 iunie 2012, 16:03)

   Geo777 [utilizator] i-a raspuns lui eli1315837092300

   Trebuie facut ceva aici, in interior pentru ca cei ce nu ne reprezinta sa plateasca pentru insubordonarea fata de Constitutie...
   • +6 (8 voturi)    
    plangere penala (Joi, 28 iunie 2012, 16:19)

    eli1315837092300 [anonim] i-a raspuns lui Geo777

    se poate face o plangere penala
  • +9 (11 voturi)    
   Trimis (Joi, 28 iunie 2012, 16:11)

   AnaH [utilizator] i-a raspuns lui eli1315837092300

   Am trimis si eu, insa o versiune adaptata. Pun si pe FB, poate mai sunt unii care doresc sa-si spuna parerea.
  • +7 (9 voturi)    
   Consiliul European (Joi, 28 iunie 2012, 16:12)

   Diletant [utilizator] i-a raspuns lui eli1315837092300

   O.K. O voi face "copy / paste" ... oricum nu mai e nimic de adaugat!
   Multumesc!
   • +1 (3 voturi)    
    C.E. (Joi, 28 iunie 2012, 17:06)

    eli1315837092300 [anonim] i-a raspuns lui Diletant

    cu placere :)
  • 0 (2 voturi)    
   DONE (Joi, 28 iunie 2012, 22:35)

   1leu [utilizator] i-a raspuns lui eli1315837092300

   sper sa fie si altii
  • +4 (6 voturi)    
   Si eu te-am "plagiat" (Joi, 28 iunie 2012, 22:57)

   Stecfaux [utilizator] i-a raspuns lui eli1315837092300

   Am mai adaugat cateva ceva si am trimis si eu o sesizare:

   "Dear Mr. President,
   I would like to inform you that the President of Romania, Mr. Traian Basescu, has been hindered from participating in the European Council by the Prime Minister Victor Ponta. This fact is a serious breach of the Romanian Constitution. Victor Ponta is, according to Romanian Constitution and a recent decision of Romanian Supreme Court of Justice, an illegitimate representative of Romania in the European Council. I respectfully ask you to consider my inquiry: What is the official point of view of the European Council if one of the members is not legally represented?

   I would also like to inform you that Mr. V. Ponta is suspected (based on very strong evidence) of academic plagiarism in his PhD Thesis.
   Also, these days the Government led by Mr. Ponta is taking decisions that could endanger Romanian democracy.

   I am looking forward to hearing from you."
  • +1 (3 voturi)    
   trimis si eu (Vineri, 29 iunie 2012, 10:31)

   firstfb [utilizator] i-a raspuns lui eli1315837092300

   mersi!
   • 0 (0 voturi)    
    C.E (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 1:55)

    eli1315837092300 [anonim] i-a raspuns lui firstfb

    cu placere :)
 • -9 (23 voturi)    
  Nu e cea mai vesela zi din viata ta (Joi, 28 iunie 2012, 16:04)

  alex_ct [utilizator]

  Basescule, fa-ti bagajele si vino acasa.
  Constantenii te asteapta sa-ti rupa picioarele.
  HA! HA! HA!
  • 0 (12 voturi)    
   constanteanului vesel... (Joi, 28 iunie 2012, 16:37)

   ecolo [utilizator] i-a raspuns lui alex_ct

   Care constanteni? Cei de la USL sau cei care "nu mai suporta mazarea nici in farfurie?"
 • +18 (22 voturi)    
  discurs corect (Joi, 28 iunie 2012, 16:06)

  boierash [utilizator]

  cat se poate de adecvat discursul. macar avem in tara asta pe cineva cu mintea limpede.
  in mod cert ponta va fi actionat in justitie. dar nu basescu o va face, ci avocatul poporului, de ex. sau cine stie, poate un ong, liga studentilor (sic), etc.
  in privinta lui marga, basescu nici atat nu-si va bate capul cu o plangerea penala. o va face cineva de rangul lui marga, de ex. secretarul presedintiei sau curierul care a predat corespondenta la MAE.
 • +20 (22 voturi)    
  Ponta =nelegitim !!! (Joi, 28 iunie 2012, 16:35)

  elena-bc [utilizator]

  ponta asta se comporta ca un derbedeu de mahala , smecher care se crede destept ca fraiereste niste tate dezinformate si unii spalati pe creier ,violenti care-l aplauda ca atare , a sters-o pe furis la Bruxelles iar apoi , dandu-si seama ce tampenii ,suna la Base ,sa-i dea MANDAT si promite solemn ”sa respecte CCR ” ! Halucinant individul asta : se intoarce la fiecare minut cu alte declaratii aiuritoare , se contrazice ,ne abureste ,ne aiureste ,minte cu zambetul pe buze .....cred ca e nebun :Ca doar numai un nebun se crede cel mai destept din lume in timp ce altii sunt total imbecili !asta-i Roza Vanturilor , nu premier si desfid pe toti cei ce-l voteaza ! Veti vedea voi ce voi ce viata va pregateste Pontanel !
 • +22 (26 voturi)    
  ROMANI, SA CEREM DEMISIA RAPIDA A LUI PONTA (Joi, 28 iunie 2012, 16:44)

  zambilus [utilizator]

  Haideti fratilor sa iesim in strada, sa nu mai stam in fata televizoarelor si sa comentam intre noi.
  Suntem pe cale sa ne pierdem bruma de democratie capatata cu greu dupa atatia ani si-mi permit sa spun sus si tare, ca a a fost castigata impreuna cu presedintele BASESCU, un om deosebit, pe care romanii il vor regreta. E singurul presedinte de la Revolutie incoace de care sunt mandra. Sa iesim in strada sa cerem demisia neintarziata a lui Ponta, codus din umbra de Voiculescu, pana nu e prea tarziu. Romania nu e sat fara caini. Presedintele Basescu a fost ales de romani, iar Ponta cu gasca lui ignora treaba asta. Eu nu mai pot rabda mitocania, obraznicia, proasta crestere si lipsa de educatie a acestui mascarici de Ponta. DEMISIA URGENTA
  PONTA ESTI UN MINCINOS NOTORIU
  • -3 (11 voturi)    
   curat murdar coane zambilius.. (Joi, 28 iunie 2012, 17:16)

   Neculai_ [utilizator] i-a raspuns lui zambilus

   Asa zic si eu, iesi cat mai repede in starda si ia-l si pe ortacul Trident care tocmai a iesit din anonimat si faceti voi o demonstratie de forta la birtul din colt. Atentie insa numara intai banii care i-ai primit azi pe postari sa nu depasesti, comandand vreo trei beri, bugetul.
   Puteti chiar mai tarziu dupa ce ati luat ceva la bord chiar sa incepeti asa o revolutie mai mica in doi si sa strigati ceva lozinci revolutionare.
   Va doresc succesuri.
  • 0 (0 voturi)    
   mai este inca o solutie (Vineri, 29 iunie 2012, 13:21)

   olah [utilizator] i-a raspuns lui zambilus

   Mai avem inca o solutie democratica pe care INCA nu ne-o poate lua nimeni ,Sa mergem la VOT. "Sa ne inghitim voma care ne este provocata de clasa politica" si modul in care inteleg ei sa faca " bine " pentru tara ( ma scuzati dar l-am citat pe domnul Pastile Corneliu Vadim ).Sa iesim din barlogul nepasarii si sa ne exprimam in cel mai CONSTITUTIONAL mod . Sa-i ardem la vot pe micuti . Nu conteaza cu cine votezi Partidul Blondelor ,Partidul Ecologist ... !
 • +14 (16 voturi)    
  Rugaminte (Joi, 28 iunie 2012, 17:12)

  nic1 [utilizator]

  catre Hotnews si forumisi, cine il poate da in judecata pe Ponta (inafara de Basescu) cu privire la insusirea uni drept pe care il are presedintele Romaniei?

  Cu respect
 • +18 (20 voturi)    
  buuun (Joi, 28 iunie 2012, 17:44)

  tz3p3s [utilizator]

  Posibila lista cu viitorii condamnati pentru nerespectarea atributiilor in stat si prin asociere cu infractorul:

  - Andrei Nastase - a dat declaratie scrisa ca tacsu e impuscat (nu e - s-a vazut la incarcerare)
  - Ioan Rus - pentru o dramoleta jenanta demna de secolul 18 si prin favorizarea infractorului
  - Andrei Marga - pentru nerespectarea procedurilor functiei de Ministru' a MAE
  - Pontacul Copy-lot - pentru insusirea de atributii menite Presedintelui...

  pe scurt: urmeaza o noua etapa de arestari... asta daca Statul de Drept ar functiona.

  un fleac mah - v-au ciuruit pe limba voastra de incompetenti intr-ale legii.
  Multumim Base.

  Sa curga mandatele !! Codrutooo - pe ei !!! :-)
 • +28 (30 voturi)    
  AM FOST ASTAZI IN FATA CONSILIULUI EUROPEAN! (Joi, 28 iunie 2012, 17:47)

  Ana Conda [utilizator]

  Consiliul este o cladire care ocupa un cvartal intreg, cam ca Banca Nationala la Bucuresti. Toata zona era imprejmuita de blocaje ale politiei, nu treceau nici oameni, nici masini. Nu te puteai apropia de cladire fara badge de summit. De care eu n-aveam. Aveam insa un badge de lobbyist la Parlament, si am gasit un politist mai distrat care m-a lasat sa intru in zona Z (desi badge-ul meu nu imi dadea acest drept). Inauntru insa, nimic. Delegatiile soseau pe tacute in masini negre, cu geamuri negre, cu politie pe motociclete inainte si dupa, si intrau pe o intrare laturalnica intr-o curte interioara, iar abia acolo (unde nu ii mai puteam vedea) imi imaginez ca coborau din masina, urcau scarile, dadeau mana cu Van Rompuy etc. Nu am vazut/auzit nici un alt roman in toata zona. Mi-am facut o poza cu Consiliul pe fundal si cu coala mea A4 pe care scria PLAGIARIZER PONTA DOES NOT REPRESENT ME. Apoi am lasat-o in geamul unei dube a presei (ziaristi nu se vedeau la fata locului, probabil erau toti in zisa curte interioara). Nici nu am apucat bine sa fac asta, ca un nene de la Siguranta si-a dat seama ca n-am badge-ul care trebuie si m-a scos afara din zona Z. Atat am reusit sa fac. Macar am incercat.
 • -5 (13 voturi)    
  READ THIS ! (Joi, 28 iunie 2012, 18:45)

  Andrei1981 [utilizator]

  http://www.european-council.europa.eu/media/750848/web_bce_28-29juin_2012.pdf
  Nu inteleg de unde atata vaicareala ca nu ne reprezinta marinelu ? Sunt doar 4 presedinti iar restul sunt prim ministri ...
 • +10 (16 voturi)    
  Marga ajunge in puscarie (Joi, 28 iunie 2012, 18:45)

  mary_ [utilizator]

  Incredibila povestea participarii la sedinta de la Bruxelles.

  Marga a fost primul care a gresit fata de Presedinte -
  Ponta l-a obstructionat concret si acum intelegem si mai mult de ce s-a grabit sa treaca M.O. in subordinea guvernului - sa tergiverseze prin ordine aberante institutii aflate in subordinea sa, dar care isi administreaza activitatile in conformitate cu legea/hg-ul de infiintare.

  Pitigoiul asta este dement, asa cum si condamnatul- mentorul sau.
 • +8 (14 voturi)    
  SESIZARE PARCHET - SA FACEM CEVA CONCRET (Joi, 28 iunie 2012, 18:57)

  Geo777 [utilizator]

  Ceva concret: se pot trimite sesizari la Parchetul ICCJ Romania http://www.mpublic.ro/contact_2008.htm
  Aici este o adresa de email unde pot fi trimise SESIZARI pentru nerespectarea deciziei CCR si a Constitutiei de catre V. Ponta.
 • -6 (18 voturi)    
  Adevarata cauza a fost selectarea lui Ponta (Joi, 28 iunie 2012, 19:12)

  COMENTATIU [utilizator]

  Ponta a fost preferat lui Basescu.Alegerea apartine gazdelor.Cauza selectarii lui Ponta tine de un criteriu european mai putin publicat si anume este important ca cel nou in functie si cu viitor de mai muulti ani sa fie introdus in probleme sa exprime acorduri si mai ales sa se stie ca va garanta obligatiile asumate.Ponta este fotografiat ca selectat pe cind Basescu este inutilizabil in viitor intrucit nu va mai fi in functie iar un eventual succesor ar fi putut sa nege intelegerile transate de Basescu.Astfel se ordona incalcarea constitutiei fara sa se condiere nici un moment legalitatea nationala.In alt caz similar si anume al Greciei, pentru aceeasi intilnire de azi s-a preferat sa fie adus Presedintele desi el are un rol decorativ fara nici o atributie in politica externa, reprezentarea statului si prin urmare "interesul european prevaleaza".
 • -4 (10 voturi)    
  peste 100 de utilizatori inregistrati? mai sa fie (Vineri, 29 iunie 2012, 0:19)

  sisipisi [utilizator]

  Nu dau doi bani pe Basescu, in functie ori suspendat. Lui Ponta ii acord 6 luni de mandat inainte sa-i smulg pernele de sub sezut sau...cine stie...sa-l elogiez.
 • +2 (4 voturi)    
  este prima data cand Traian Basescu declara... (Vineri, 29 iunie 2012, 6:30)

  gorjenii [utilizator]

  ca a fost impiedicat sa isi exercite atributiile. Pe cand era primar general a fost descarcat o masina de moloz pe linia tramvaiului 41 chiar in dimineata in care trebuia inaugurat. Atunci oamenii obisnuiti au curat locul cu mainile goale, Nu l-am auzit niciodata pe TB vorbind despre acest lucru. Pentru ca un adevarat barbat (adevarat, de "moda veche"), nu se plange niciodata de greutatile vietii. Atat de mult imi aminteste aceasta atitudine de cea a tatalui meu, gorjan adevarat.
 • -4 (8 voturi)    
  Votez pentru suspendarea lui Basescu (Vineri, 29 iunie 2012, 8:47)

  Alui [utilizator]

  Adică cum "n-o sa depun NICIODATĂ plângere penală împotriva premierului"?
  Nu e toată lumea egala in fata legii? N-are Basescu obligația de a apară legile si constitutia țării? Pe chestia asta, daca am ocazia, votez pentru suspendarea lui.
 • +2 (4 voturi)    
  votez pentru Basescu (Vineri, 29 iunie 2012, 10:34)

  GeorgeT [utilizator]

  Sunt ingrozit de ce se intimpla zilele astea in Romania
  Cind un prim ministru calca in picioare hotariri ale CCR, se pune deasupra legilor , nimic nu ii mai sta in cale sa isi implineasca visurile sale, ale familiei , prietenilor, tovarasilor de partid , sponsori si.. cam atit .
  Prostimea o sa aplaude, voteze si o sa duca o viata mai grea ..
  • +2 (2 voturi)    
   Pai are sprijinul lui Basescu! (Vineri, 29 iunie 2012, 11:03)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui GeorgeT

   N-a zis Base cu guritza lui ca n-o sa depuna plangere penala impotriva primului ministru NICIODATA? JOS CU TOTI!
 • 0 (2 voturi)    
  Mai lasa'ne si tu, Base (Vineri, 29 iunie 2012, 14:33)

  bigbrother [utilizator]

  Plangi ca o femeie, bagi capul in pamant ca o gaina, faci jocuri de culise si te astepti ca noi sa te sustinem. De ce? Am votat sa fie redus nr de parlamentari: nu s-a intamplat nimic. Am votat schimbarea Constitutiei: degeaba. Te-am repus pe "tron" cand altii te-au dat jos: PENTRU CE??

  Vine un neica nimeni ca Ponta si te joaca in picioare ca pe ultimul orbete iar tu nu iei atitudine? Pai mai du-te si tu la gara, mai Base, noua ne trebuie un presedinte cu mandrie, care sa tina cu romanii, unul care sa-i sara la beregata USL, care sa moara cu ei de gat, nu unul care sa se lamenteze la televizor ca i-a luat Ponta "jucaria".

  Mai fratilor, chiar am ajuns sa ne joace toata lumea in picioare, care cum vrea? Noi nu luam atitudine, nu iesim in strada, nu facem nimic? Acceptam jocul lui Ponta & Co?


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by