Senatorii care lipsesc de la sedintele Camerei superioare a Parlamentului trebuie sanctionati pe linie de partid, iar sanctiunile pot merge de la mustrare pana la excluderea din partidele respective, a declarat la RFI senatorul UDMR, Gyorgy Frunda. Acesta a spus ca greva USL este "o mare greseala politica" si sustine ca exista senatori ai Opozitiei care nu sunt de acord cu aceste proteste parlamentare.

Pentru Gyorgy Frunda, este "absolut inacceptabil ceea ce s-a intamplat ieri (luni) la Senat", unde sedinta a fost suspendata din lipsa de cvorum.

"In momentul in care s-a deschis sedinta de catre presedintele Senatului, exista cvorum, erau 69 de senatori prezenti. Am adoptat mai multe zeci de legi si urma sa trecem la vot. La vot am ramas 65 sau 66. E absolut inadmisibil si politica inseamna si fermitate! Dupa parerea mea, acei colegi care au plecat, stiind ca suntem la limita cvorumului trebuie sanctionati. Nu trebuie sanctionati de Senat, ci de partidele lor. Sanctiunile in partid sunt foarte diferite, de la mustrare pana la o somare publica ferma, in cazul in care mai lipsesc o data, vor fi exclusi din partid. Este vorba despre functionarea Senatului Romaniei, nu te poti juca cu acest lucru!", a declarat senatorul UDMR.

Pesedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat miercurea trecuta ca indemnizatia si diurna parlamentarilor USL aflati in greva vor fi taiate, precizand ca decizia de taiere a indemnizatiilor va fi luata in cazul parlamentarilor care nu participa la voturi si nu isi pot motiva absenta. Hotararea a fost luata de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.

Ulterior, presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat ca senatorii, fie ei ai Opozitiei sau ai Puterii, care nu participa la lucrarile plenului Senatului sau la cele din comisiile permanente de specialitate vor fi sanctionati prin taierea indemnizatiei sau a diurnelor.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.