Din nou senatorii Puterii si cei ai Opozitiei au chiulit in masa, miercuri, de la sedinta de plen. Pentru a treia oara consecutiv, sedinta Senatului a fost suspendata din lipsa de cvorum. Chiar si dupa vizita premierului Emil Boc la grupul PDL din Senat, democrat liberalii nu au reusit sa-si mobilizeze parlamentarii dar nici colegii de Coalitie. Neintelegerile din interiorul Coalitiei se reflecta si la Senat unde parlamentarii UDMR lipsesc de la sedinte. Pe de alta parte, reprezentantii Opozitiei boicoteaza sedintele de plen pentru a impiedica dezbaterea Codului de asistenta sociala.

Sedinta de plen de miercuri a Senatului a fost suspendata pentru ca in sala, la efectuarea prezentei, se aflau doar 49 de senatori fiind necesara prezenta a 69 de parlamentari. Democrat liberalii arata cu degetul catre Opozitie acuzandu-i pe acestia ca blocheaza activitatea Camerei Superioare.

"Uitati-va la bancile Opozitiei. Sunt goale complet. Noi, de bine-de rau, am fost in jur de 30 si ceva de senatori, dar nu putem sa asiguram cvormul numai noi. Nu se poate ca numai cei de la Putere sa fie prezenti, iar Opozitia sa fie unde? Pe strazi? Salariu iau si cei din Opozitie, nu numai cei de la Putere. Exista responsabilitate si de-o parte si de cealalta", a acuzat senatorul PDL Gabriel Berca.

De precizat este ca nici reprezentatii Puterii nu au reusit sa se mobilizeze, desi detin jumatate plus unu din numar de mandate, o majoritate de 71 de senatori, suficienti pentru desfasurarea sedintei.

De altfel, de la inceputul sesiunii legislative democrat liberalii nu au reusit sa-si mobilizeze senatorii pentru a vota proiectele Guvernului. Premierul Emil Boc a avut la inceputul saptamanii o discutie in acest sens cu grupul PDL de la Senat insa, fara niciun rezultat.

Senatorul PDL, Vasile Blaga a declarat ca vina blocarii activitatii legislative nu apartine exclusiv Opozitiei atat timp cat coalitia de guvernare detine majoritatea in Senat.

"Eu nu as da vina nici azi pe Opozitie. Pana la urma noi suntem majoritatea. Noi trebuie sa fim prezenti. De trei saptamani nu se reuseste asigurarea cvorumului necesar. A fost - si parerea mea este ca dl. Geoana nu a procedat corect luni - a fost cvorum si probabil ca va fi si saptamana viitoare, dar trebuie sa fie cvorum in fiecare zi, in plen si in comisii", a declarat Blaga.

In urma cu doua saptamani proiecte importante ale Guvernului au fost respinse sau amanate. Legea care reglementa modul de promovare a judecatorilor la Inalta Curte de Casatie a fost respinsa, Codul asistentei sociale si trei reexaminari de lege au fost blocate de reprezentantii Opozitiei din cauza absenteismului senatorilor Puterii.