Traian Basescu ne-a spus clar ca o sa propuna un alt Prim Ministru decat Klaus Iohannis. Constitutional poate sa propuna pe oricine vrea. Se poate ajunge la alegeri anticipate. Suntem in campanie de mai bine de un an. Mai stam cinci luni. Nu e rezonabil.

Avem un Guvern in functie, Guvernul Boc II. Fostul Guvern ca si cel actual sunt responsabile de tragerea transelor de la FMI. A trimite responsabilitatea pe guvernele viitoare este aberant. Este un proces de intentie gratuit. Ca Guvernul s-a impotmolit prin Constitutie si Parlament e problema lui, e total responsabil de situatia in care se afla. Asa arata democratia.

Premierul Boc, cel actual, nu are nicio calitate din cele cerute de Traian Basescu pentru viitorul premier. Este total nedrept sa ceri cuiva ceea ce tu n-ai fost capabil sa oferi. Se cheama ipocrizie.

Traian Basescu, Guvernul si BNR nu si-au propus iesirea Romaniei din criza. Acum criza economica este motivul pentru care Klaus Iohannis nu poate sa fie Prim Ministru. Guvernul Boc in timpul celor 9 luni nu a luat nicio masura economica reala. De ce pana acum n-a fost important.

Se spune ca partidele lasa toata greutatea pe spatele unui tehnocrat, "zoaiele pe geamul Romaniei" au avut demnitatea sa sustina o solutie in afara lor, de ce sunt blamate cand si-au lasat la o parte orgoliile si au gasit o solutie?

Posibilul viitor guvern este politic chiar cu Klaus Iohannis Prim Ministru, este asumat de grupul minoritatilor, Klaus Iohannis conduce formatiunea care a dat Presedintele Consiliului Judetean Sibiu. Avem o majoritate transparenta, care este alta varianta mai transparenta? Care-i problema? Si-a format Emil Boc majoritatea cum cereti viitorului Prim Ministru? A avut Emil Boc sansa sa-si aleaga ministrii sau au fost impusi?

N-are program politic. Si programul politic al Guvernului Boc a fost urmat? Sa organizeze alegerile e suficient, PSD si PDL s-au acuzat 9 luni de frauda. Sa plateasca salariile si pensiile, cat era Guvernul Boc aveam asigurari zilnice ca nu-i o problema. Ce s-a schimbat asa brusc?

Un Guvern fara opozitie parlamentara este sortit unui razboi intern pe care l-am experimentat 9 luni, n-a mers. O luam de la capat?

Si, constitutional vorbind, nu aveti niciun drept sa aveti pareri asupra desemnarii ministrilor ci doar asupra desemnarii Primului Ministru.

Domnule Presedinte, sunteti Presedintele tuturor romanilor si in particular al meu, v-am votat de 2 ori, in 2004 si 2007, va rog sa nu prelungiti aceasta criza politica, sa fiti rezonabil, criza economica este mai importanta dar nu aveti solutia politica sa asigurati stabilitatea, altii au avut-o. Cererea mea de doi bani, desemnati-l pe Klaus Iohannis. Nu aveti un motiv rezonabil sa n-o faceti.

Citeste mai mult si comenteaza pe Romania obiectiva.