Incercarea unui iranian exilat de a se deplasa mai mult de 1600 de km din Florida pana in Insulele Bermude, intr-o gigantica minge gonflabila, s-a incheiat cu un esec, scrie BBC. Reza Baluchi, alergator de anduranta, a fost salvat de catre Garda de Coasta americana dupa ce a fost curpins de o oboseala cronica.

Hydro PodFoto: Captura YouTube

Paza de Coasta l-a rugat pe Baluchi sa isi opreasca incercarea de a ajunge in Insulele Bermude atunci cand a fost gasit dezorientat, dar iranianul a refuzat.

Lui Reza Baluchi i-a fost acordat azil in Statele Unite in anul 2003, dupa ce a fugit din Iran.

Intr-un post de pe site-ul sau, activistul pentru pace a scris ca incearca, in "HydroPodul" sau realizat manual, sa stranga bani pentru copii si sa "ii inspire pe cei care spera la un viitor mai bun".

Barbatul a explicat ca a planificat fiecare detaliu, cu scopul de a supravietui provocarii. Acesta s-a descris ca fiind un "pescar excelent", afirmand ca va supravietui cu batoane cu proteine atunci cand nu poate prinde peste.

Marilyn Fajardo, purtatorul de cuvant al Pazei de Coasta, a declarat ca primele rapoarte referitoare la mingea gonflabila gigant au aparut miercurea trecuta.

Un membru al Pazei de Coasta a reusit sa il contacteze pe Baluchi si a incercat sa il avertizeze cu privire la pericolele calatoriei sale, rugandu-l sa se opreasca, dar acesta a refuzat.

Membrul echipei a spus ca iranianul a fost in cele din urma salvat sambata dimineata, dupa ce si-a activat semnalizarea din cauza oboselii.

"Hydro Pod-ul" lui Baluchi este o minge mare, realizata din plastic gros de 3mm, si are un sistem de palete, care ajuta la deplasarea acesteia atunci cand cineva alearga in interiorul ei.

Reza Baluchi a testat cu succes "Hydro Pod-ul" in 2013, cand a calatorit 53 de kilometri in 12 ore.