Justitia tunisiana a cerut ajutor Interpolului pentru arestarea presedintelui destituit din functie, Zine El Abidine Ben Ali, refugiat in Arabia Saudita, precum si a sotiei, Leila Trabelsi si a altor membri ai familiei sale, a anuntat miercuri ministrul de justitie din Tunisia, potrivit Reuters.

Autoritatile il acuza pe Ben Ali si familia sa de furt de proprietate si transfer ilegal de valuta in strainatate.

Ministrul a numit 7 membri ai familiei care se afla in arestul politiei tunisieni, insa a declarat ca un nepot al lui Trabelsi si ginerele lui Ben Ali au fugit din tara. Si numele fratelui sotiei sale a fost comunicat Interpolului.

Acesta a precizat ca 6 dintre rudele lui Ben Ali vor fi judecate pentru ca au "conspirat" impotriva securitatii statului si au incitat oamenii, folosind arme.

Protestele impotriva guvernului au continuat in capitala tunisiana. Politia a folosit din nou gazele lacrimogene impotriva manifestantilor adunati in fata biroului primului ministru pentru a cere dizolvarea cabinetului.

Presedintele a fugit din tara in noaptea de 14 ianuarie, obtinand azil in Arabia Saudita, dupa ce Franta a refuzat sa il primeasca, in urma protestelor de amploare, care au ucis peste 100 de oameni.