Echipele de salvare cauta patru mineri despre care se crede ca sunt blocati intr-o mina prabusita in sudul Ecuadorului, a anuntat un oficial guvernamental, citat de CNN. Jorge Espinosa, sub-secretar pentru dezvoltare miniera la Ministerul resurselor naturale neregenerabile, a afirmat ca minerii au ramas blocati de vineri dimineata, de la ora 3, la o adancime de 150 de metri. Incidentul vine la doua zile dupa ce echipele de salvare au reusit sa scoata la suprafata 33 de mineri blocati intr-o mina din Chile timp de 69 de zile, intr-o operatiune spectaculoasa, urmarita de milioane de oameni din intreaga lume.

Cel putin 50 de membri ai echipelor de salvare ii cauta pe cei patru, a declarat Espinosa. Oficialul a adaugat ca autoritatile nu cunosc in ce stare se afla minerii deoarece nu au reusit sa ia legatura cu ei.

"Avem doua planuri de a-i salva si ne asteptam sa ajungem la ei in 20-24 de ore. Estimam ca au in jur de circa 30 de mc de aer, astfel incat credem ca minerii vor putea respira pentru cinci sau sase zile. Problema este ca nu stim daca zona din mina in care munceau s-a umplut si ea de noroi si pamant", a spus Espinosa.

Mina de aur in care s-a produs incidentul este detinuta de compania Minesadco. Ea se afla langa localitatea Portovelo, la granita cu Peru.

Incidentul vine la doua zile dupa ce echipele de salvare au reusit sa scoata la suprafata 33 de mineri blocati intr-o mina din Chile timp de 69 de zile, intr-o operatiune spectaculoasa, urmarita de milioane de oameni din intreaga lume.