170 de autovehicule au fost implicate intr-un masiv carambolaj care a avut loc pe autostrada Stuttgart-München (A8) vineri dimineata, in jurul orei 7.00. 25 de oameni au fost raniti, iar autostrada spre München a fost complet blocata. Dupa spusele celor din echipele de interventie, carambolajul a fost provocat prin ciocnirea a 37 de masini si 21 de camioane de marfa, intre Augsburg si iesirea spre Dasing.

Accidentul a avut loc in conditii de ceata deasa. Purtatorul de cuvant al politiei a spus ca „si gheata de pe sosea ar fi putut avea un rol“ in producerea incidentului rutier. Pe langa interventiile de urgenta, pompierii si echipa de interventie sanitara au amenajat pentru calatorii blocati ore in sir pe sosea un cort, ca punct de prim ajutor.

Si in Bavaria inferioara, la un sens giratoriu de langa Hermannsdorf, s-a produs vineri dimineata un carambolaj. Pe o portiune de 300 de metri s-au ciocnit 41 de automobile si 3 camioane. Politia din Straubing vorbeste de 12 raniti, dintre care 6 grav.