Ambasada Statelor Unite din Yemen a fost inchisa duminica, din cauza unor amenintari ale retelei teroriste Al-Qaida la adresa intereselor americane din aceasta tara, informeaza institutia americana intr-un comunicat, potrivit AFP.

"Ambasada SUA din Sanaa este inchisa astazi, 3 ianuarie 2010, ca raspuns la amenintarile permanente din partea Al-Qaida din Peninsula Araba de a ataca interesele americane din Yemen", se arata in comunicatul publicat pe site-ul ambasadei americane.

Joi, misiunea SUA din Yemen a trimis un mesaj de avertizare catre cetatenii americani din aceasta tara, amintindu-le de intensificarea acestor amenintari teroriste la adresa lor.

Aripa din Yemen a organizatiei teroriste Al Qaida a cerut, luni, militantilor islamisti continuarea atacurilor impotriva cetatenilor occidentali din Peninsula Araba, revendicand in acelasi timp tentativa de atentat comisa de Craciun asupra unui avion american.

De altfel, Yemenul a anuntat saptamana trecuta ca nigerianul care a incercat sa arunce in aer un avion american in prima zi a Craciunului s-ar fi aflat in aceasta tara cu cateva saptamani inaintea atentatului.

Ministrul de Externe yemenit, Abubakr al-Qirbi, a declarat, marti, ca pe teritoriul tarii sale s-ar putea afla pana la 300 de suspecti al-Qaida, iar probabil multi dintre acestia planuiesc atentate impotriva unor tinte din Occident.

Un nigerian in varsta de 23 de ani a incercat sa detoneze un dispozitiv explozibil la bordul unui avion al companiei americane Delta, in prima zi a Craciunului, insa nu a reusit sa produca decat o mica explozie. La bordul cursei Amsterdam-Detroit se aflau 278 de pasageri, iar avionul a aterizat in siguranta la Detroit.