Televiziunea iraniana de stat anunta ca 13 oameni au fost ucisi in ciocnirile dintre politie si "gruparile teroriste" in Tehran, relateaza Reuters.

Televiziunea de limba engleza Press TV sustine ca "rasculatii" au dat foc la doua statii de benzina si au atacat un post militar.

"Treisprezece oameni au murit in ciocnirile dintre politie si grupurile teroriste din Tehran", titreaza televiziunea citata, care adauga ca Ministerul pentru Informatii iranian a arestat membri ai unui grup de opozitie pe care i-a acuzat de "activitati teroriste", inclusiv de incendierea autobuzelor si distrugerea proprietatii private.

Teheranul denunta un complot britanic impotriva alegerilor prezidentiale

Teheranul a acuzat din nou Marea Britanie ca a complotat timp de peste doi ani impotriva scrutinului prezidential din 12 iunie.

"Marea Britanie a complotat impotriva alegerilor prezidentiale de peste doi ani", a declarat ministrul Afacerilor Externe, Manouchehr Mottaki, in cadrul unei intalniri cu diplomatii straini, relateaza AFP, citand Press TV.

"Am observat un aflux din Marea Britanie inaintea alegerilor", a continuat el, evocand prezenta unor "elemente" legate de serviciile secrete britanice.

Mai multe persoane au murit dupa incendierea unei moschei. Stirea a fost dezmintita in scurt timp

Televiziunea de stat afirma, fara a cita insa nicio sursa, ca mai multe persoane au murit dupa ce protestatarii au incendiat o moschee in Teheran, potrivit AFP.

"Ieri, protestatarii au ars o moschee la intersectia strazilor Azerbaidjan si Navab, si, din nefericire, mai multe persoane au murit", anunta sursa citata, fara a oferi alte detalii.

Imaginile cu cladirea in flacari prezentate de televiziune, inainte de caderea serii, par sa indice ca incendiul a survenit inainte de ruga de seara.

Ulterior, aceeasi televiziune a infirmat existenta vreunei victime in acest incendiu.