O biserică baptistă din Carolina de Sud intenționează să elimine o statuie a lui Iisus Hristos, sculptata manual, deoarece unii membrii cred că este prea "catolică" pentru locul lor de închinare. Pastorul din Carolina de Sud spune ca artistul poate scoate statuia de doi metri dacă dorește, potrivitThe Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Statuia de 2 metri și reliefările însoțitoare care ilustrează scene din viața lui Hristos, au fost expuse în fața bisericii baptiste Red Bank din Lexington timp de un deceniu. Dar într-o scrisoare către artist, pastorul Jeff Wright a spus că arta sa va fi eliminată săptămâna aceasta.

"Am descoperit că există oameni care văd arta ca fiind catolică prin natura ei", a scris Wright în scrisoarea către Delbert Baker Jr. El a adăugat că statuia și sculpturile care o înconjoară au pus la îndoială "teologia și valorile de bază" ale bisericii baptiste Red Bank.

În scrisoarea pe care prietenul lui Baker a pus-o on-line, era precizat faptul că acesta a avut timp să ia sculptura până astăzi dacă ar fi vrut să o păstreze. În caz contrar, va fi distrusă. Lucrătorii de la biserică au refuzat să spună dacă termenul a rămas în vigoare.

Bill Leonard, profesor de studii baptiste de la Universitatea Wake Forest, a declarat că disputa este un simptom al unei "disfuncții" în Convenția Baptistă de Sud, care se remarcă printre altele prin lipsa de idolatrie.