Presedintele Donald Trump a declarat vineri seara ca regreta "foarte rar" mesajele postate pe Twitter, evitand sa raspunda jurnalistilor cu privire la acuzatiile grave lansate impotriva administratiei Obama pentru presupusa interceptare a comunicatiilor din Trump Tower. Miliardarul republican a lansat acuzatiile printr-un tweet, fara sa prezinte vreo dovada in acest sens, noteaza Reuters, citata de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, presedintele american a evitat sa raspunda la o intrebare despre acuzatiile lansate de reprezentantii administratiei sale impotriva agentiei britanice GCHQ, dupa ce purtatorul de cuvant de la Casa Alba a declarat intr-un interviu ca Barack Obama s-a folosit de spionii britanici de la Cartierul General al Comunicatiilor Guvernului (GCHQ) pentru a intercepta comunicatiile de la Trump Tower.

GCHQ a explicat ca asemenea acuzatii sunt "absurde, complet ridicole si ar trebui sa fie ignorate".

Aceste declaratii au avut loc in timpul conferintei de presa comuna a lui Donald Trump si Angela Merkel.

De asemenea, conferinta de presa a celor doi lideri a avut si un moment amuzant, atunci cand Donald Trump a glumit ca are un lucru in comun cu Angela Merkel in legatura cu interceptarile din timpul administratiei Obama.

Presedintele american a acuzat fosta administratie ca a interceptat in timpul campaniei electorale comunicatiile de la Casa Alba. Acuzatiile lansate de acesta au fost negate de Barack Obama, precum si de republicanii si democratii din Congres.

Insa, Angela Merkel a fost victima interceptarilor telefonice desfasurate printr-un program al NSA.

De asemenea, cancelarul s-a nascut si a crescut in Republica Democrata Germana, unde ascultarea telefoanelor si programele guvernamentale de supraveghere erau comune pentru agentii politiei secrete de la Stasi.