Spania a anuntat miercuri ca Rusia a anulat escala in Ceuta a unei flote aeronavale care se indreapta spre coastele Siriei, prevazuta initial pentru vineri si care a starnit preocuparea NATO, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ambasada Federatiei Rusiei la Madrid tocmai ne-a comunicat ca isi retrage cererea de escala pentru aceste nave, escala care a fost deci anulata", a precizat ministerul Afacerilor Externe, intr-un comunicat.

Spania se afla sub presiunea puternica a NATO pentru a refuza posibilitatea de aprovizionare pentru flotila ruseasca in portul Ceuta, care fusese insa aprobata inca din septembrie.

Cu cateva ore inainte, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, reafirmase ca posibila folosire a portavionului rusesc pentru a spori loviturile asupra Alepului starneste "ingrijorare" din partea Aliantei si ca aceasta ar trebui "impartasita de toti membrii sai".

Madridul a declarat initial ca a solicitat "lamuriri" din partea Moscovei legate de eventuala participare a acestor nave la "actiuni belicoase care vizeaza orasul sirian Alep".

"Guvernul Spaniei urmareste cu o preocupare extraordinara bombardamentele din Alep si tragedia umana traita", a afirmat ministerul spaniol de Externe.