Duminica au avut loc in Rusia alegerile parlamentare. Primele rezultate partiale dupa numararea a 19.5% din voturi indica o victorie a partidului lui Vladimir Putin, Rusia Unita, cu 63,3% din optiunile electoratului. Partidul Rusia Unita este urmat de Partidul Comunist 11.5% si Partidul Liberal Democrat cu 10.3% din voturi.

Presedintele Vladimir Putin este cap de lista al partidului. La urne au fost chemati peste 100 de milioane de cetateni cu drept de vot. Scrutinul este marcat de protestele opozitiei, care acuza lipsa de corectitudine a Puterii.

Reprezentantii partidului Rusia Unita si Putin au declarat ca vad in aceste alegeri un referendum privind increderea in actualul sef al statului si politica acestuia, precum si un test crucial inaintea alegerilor prezidentiale din martie, la care Putin, in continuare cel mai popular politician rus, nu mai poate participa, conform Constitutiei.

In afara Rusiei Unite, sanse de a trece pragul electoral de 7% il are Partidul Comunist, Partidul Liberal Democrat al lui Vladimir Jirinovski si Partidul Rusia Justa, al presedintelui Consiliului Federatiei, Serghei Mironov.