Vicepresedinta Bundestagului (Camera inferioara a parlamentului german), Petra Pau, a cerut duminica o mai mare protectie pentru reprezentantii clasei politice dupa ce a primit amenintari cu moartea si s-a confruntat cu proteste in fata locuintei sale din partea militantilor extremei drepte ca urmare a faptului ca-si exprimase sprijinul pentru primirea de refugiati la Berlin, informeaza Agerpres citand EFE.

Pau, deputata din partea partidului de stanga Die Linke, a declarat pentru Bild am Sonntag ca i se pare normal ca cei care nu impartasesc opiniile sale politice sa protesteze in fata biroului, nu in fata casei sale, si cere sa se garanteze respectarea vietii private. "Statul trebuie sa garanteze, fie la Troglitz, la Berlin sau in orice alt loc", a spus ea, facand referire la demisia recenta a unui primar hartuit de militanti de extrema dreapta.

Primarul din Troglitz, localitate cu circa 2.700 de locuitori din estul Germaniei, si-a dat demisia saptamana trecuta dupa ce a fost hartuit de militanti de extrema dreapta ca urmare a propunerii sale de a oferi gazduire in localitate unui grup de refugiati. Dupa cum a explicat chiar el, primarul a luat decizia dupa ce partidul de extrema dreapta NPD a convocat un miting in fata casei sale. El a spus ca a decis sa demisioneze pentru a-si proteja sotia si copiii si pentru ca s-a simtit lasat singur.

In ultimele luni, vicepresedinta Bundestagului a primit amenintari pentru ca a sustinut primirea de refugiati in circumscriptia sa din Berlin, Marzahn-Hellersdorf, unde s-au inregistrat manifestatii de protest ale rezidentilor si ale gruparilor neonaziste. In urma cu doua saptamani, Petra Pau a reclamat ca o suta de persoane s-au strans in fata casei sale si i-au adus injurii rasiste.