Cancelarul german Angela Merkel i-a telefonat presedintelui ucrainean Petro Porosenko pentru a evoca "punerea in aplicare a acordului de incetare a focului", a anuntat luni purtatorul de cuvant al cancelarului intr-un comunicat, citat de AFP.

"Punerea in aplicare a acordului de incetare a focului a fost in centrul" convorbirii telefonice, potrivit purtatorului de cuvant, Steffen Seibert.

Potrivit acestuia, presedintele ucrainean s-a referit in timpul discutiei cu cancelarul la "atacurile persistente ale separatistilor, in special asupra aeroportului din Donetk".

"Porosenko a salutat eforturile germane, ca si pe cele ale Frantei, pentru a mobiliza drone in vederea verificarii respectarii incetarii focului", a adaugat Seibert.

"Cel mai important lucru este deplina aplicare a acordului de la Minsk", a subliniat purtatorul de cuvant, adaugand ca "Rusia ar trebui sa-si exercite influenta in mod mult mai clar asupra separatistilor pentru a contribui la o stabilizare".

In timp ce cel putin 80 de soldati si civili ucraineni au murit in lupte intr-o luna de "armistitiu" teoretic, trei civili au fost ucisi si patru raniti luni la Donetk, in bombardamentul unui cartier din apropierea aeroportului, a anuntat primaria acestui bastion rebel, citeaza Agerpres.