Presedintele american, Barack Obama, a reiterat luni ca riscul izbucnirii unei epidemii de Ebola pe teritoriul Statelor Unite este "extrem de scazut", in special din cauza calitatii sitemului de sanatate american, relateaza AFP, scrie Mediafax.

"Luand in considerare masurile luate, calitatea sistemului nostru de sanatate si natura virusului Ebola care nu se transmite usor, riscurile aparitiei unei epidemii de Ebola in Statele Unite sunt extrem de scazute", a subliniat presedintele american, la sfarsitul unei intalniri cu oficiali americani din domeniul sanatatii.

Obama a apreciat, de asemenea, ca reactia comunitatii internationale fata de extinderea epidemiei in Africa de Vest este insuficienta.

"Unele state mari nu iau suficiente masuri", a declarat el, subliniind ca intentioneaza sa ceara omologilolor sai o implicare mai puternica in aceasta lupta.

"Voi face presiuni asupra sefilor de stat si de Guvern din intreaga lume, pentru a-i determina sa faca tot posibilul in aceasta lupta", a afirmat Obama.

Pentagonul a anuntat anterior ca ar putea trimite aproximativ 4.000 de militari in Africa de Vest, pentru a participa la lupta contra epidemiei de Ebola.