Un barbat inarmat a deschis focul, miercuri, in baza militara Fort Hood din statul american Texas, ranind un numar inca necunoscut de persoane, a anuntat politia, iar baza a emis un ordin catre intreg personalul de a se pune la adapost, transmite Reuters.

UPDATE 2: Comandantul bazei Fort Hood a anuntat ca patru persoane au murit, intre care si atacatorul, iar alte 16 au fost ranite in atacul armat

Potrivit comandantului bazei, generalul Mark Milley, atacatorul este un soldat american. Acesta a ucis trei militari si a ranit alti 16 inainte de a se sinucide, cu o arma de mana.

Acest soldat fusese detasat patru luni in Irak in 2011 si suferea de "probleme mintale", in principal depresie, de care nu fusese tratat, a precizat generalul, adaugand ca nu are "niciun indiciu" care sa sugereze un eventual act terorist.

UPDATE 1: Potrivit unui oficial american, citat de Reuters, cel putin o persoana si-a pierdut viata si alte 14 au fost ranite

Oficialul, care a precizat ca informatia este una preliminara, a spus ca nu poate confirma daca persoana ucisa este atacatorul sau daca acesta din urma este in continuare cautat.

Mai multe posturi americane au afirmat ca atacatorul s-a sinucis dupa ce a deschis focul asupra victimelor sale, noteaza AFP.

Aceasta baza militara, cea mai mare din Statele Unite, a fost si in noiembrie 2009 teatrul unui atac sangeros, cand un fost psihiatru militar american, Nidal Hasan, a ucis 13 persoane si a ranit alte 32.

Un inalt oficial american din domeniul apararii a confirmat miercuri ca un incident armat este in desfasurare la baza militara Fort Hood din Texas, dar nu a oferit alte detalii, precizeaza Reuters.

"Confirm ca un atac armat este desfasurare la baza Fort Hood. Aceasta a fost inchisa", a declarat si pentru AFP un purtator de cuvant al serifului din comitatul Bell.

Baza militara a precizat intr-un comunicat ca "au fost raportati raniti" si ca politia se afla la fata locului. "Nu stim nimic altceva deocamdata", a mai precizat comunicatul.

Pe contul sau de Twitter, baza a cerut "intregului personal aflat la post" sa se "puna la adapost".

Potrivit postului de televiziune local KCEN TV, mai multe persoane au fost ranite si cel putin una a fost evacuata la un spital din vecinatate. Canalul de televiziune a aratat imagini cu ambulante trimise catre baza.

O persoana ar fi fost impuscata in piept, potrivit aceleiasi surse.

Politia din orasul vecin Waco a precizat pe Twitter ca "autoritatile au solicitat personalului aflat la post in baza sa stea departe de ferestre si sa tina usile inchise si blocate".

Potrivit unui martor chestionat de KCEN TV, presupusul atacator ar fi un barbat alb, surprins intr-o masina Toyota gri.

Baza militara Fort Hood, scena atacului, este cea mai mare baza a armatei americane, gazduind peste 40.000 de cadre militare. Fort Hood din statul american Texas se afla la jumatatea distantei dintre orasele Austin si Waco, la aproximativ 100 de km de fiecare.