Trei agenti din cadrul Secret Sevice, insarcinati cu protectia presedintelui american Barack Obama in Olanda saptamana aceasta, au fost trimisi in Statele Unite si sunt suspendati administrativ in cadrul unei anchete dupa ce au consumat bauturi alcoolice, potrivit The Washington Post.

"Unul dintre ei a fost gasit mort de beat in holul unui hotel" din Amsterdam, duminica dimineata, cu o zi inainte de sosirea presedintelui american in regat, la un summit pe tema crizei ucrainene, scrie ziarul american, citand sub protectia anonimatului trei surse la curent cu incidentul.

Secret Service, politia de elita insarcinata cu asigurarea sercuritatii presedintelui american, a fost vizat deja de un scandal, in aprilie 2012, in care au fost implicati agenti si prostituate, cu ocazia unei vizite a lui Obama la Cartagena, in Columbia, citeaza Mediafax.

In cazul de fata, "presupusul comportament (al unor agenti) incalca noile reguli de conduita adoptate de catre Secret Service" in urma scandalului din Columbia, unde agenti au consumat bauturi alcoolice si au adus prostituate la hotelul la care erau cazati inainte de sosirea lui Obama in oras, a subliniat publicatia americana.

Un purtator de cuvant al Secret Service, Ed Donovan, a confirmat ca Agentia "a trimis trei angajati acasa din motive disciplinare" si ca acestia sunt vizati de o suspendare administrativa pe perioada anchetei. Potrivit The Washington Post, Donovan a refuzat sa faca alte comentarii.