Rusia a trimis generatoare electrice mobile in Crimeea, peninsula acum independenta de Ucraina, dar a carei alimentare cu energie depinde inca de Kiev, a declarat marti un ministru rus la Simferopol, relateaza AFP.

"Peste 1.400 de generatoare electrice mobile au fost deja instalate in regiune", a anuntat ministrul rus pentru Situatii de urgenta, Vladimir Puchkov, aflat in vizita in capitala Crimeei, unde i-a salutat pe pompierii locali intr-o ceremonie de marcare a trecerii lor sub autoritatea Rusiei.

Potrivit lui, Moscova va trimite si alte generatoare de energie pentru a asigura continuitatea functionarii institutiilor publice crimeene, in pofida penelor de curent repetate.

Cateva regiuni din peninsula au ramas in bezna duminica seara, dupa intreruperi de curent ce au fost atribuite Ucrainei. Cimeea este puternic dependenta de Ucraina continentala pentru aprovizionarea cu energie electrica.

Compania ucraineana Krymenergo a explicat pe site-ul sau ca autoritatile din Ucraina i-au ordonat sa taie o importanta linie electrica din cauza unei probleme urgente.